Mit gondoltok arról a szülőről, aki zsugori?
Én ezt megszoktam. Apukám is ilyen. Ugyanez a szöveg, hogy nekem spórol.
Ugyanolyan ügyesen spórolok én is. Sikerült egy biztos megtakarítást létrehoznom. Most már nem fogom a gyeplőt annyira, jól élünk.
Mondtam is neki, hogy remélem sokáig él még. És élvezzék egy kicsit a pénzt. Ne spóroljon annyira.
Az teljesen más élethelyzet, ha ki kell segíteni a fenőtt gyerekemet valamilyen nehéz anyagi helyzetből (pl. mert elvesztette az állását, megbetegedett, stb), vagy arra szeretne berendezkedni a gyerekem, hogy azért támogassam, mert neki alacsony a jövedelmek. Ez utóbbit egyáltalán nem díjaznám, sokkal inkább arra motiválnám, hogy változtasson a helyzetén és keressen másik munkát, pl tanuljon másik szakmát, keresse a megoldást arra, hogy meg tudjon állni a saját lábán az én támogatásom nélkül is.
Én pl. nagyra tartom a szüleimet azért, mert van megtakarításuk, így idős korukban sem kell őket anyagilag támogatnom, de azt is megtanultam tőlük, hogyan kell megállni a saját lábamon. PL. amikor nem volt elég a bevételem a főállásomból, vállalkozást indítottam, plusz munkát vállaltam, de sose jutott eszembe, hogy a szüleim zsebében túrkáljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!