Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról a szülőről...

Mit gondoltok arról a szülőről, aki zsugori?

Figyelt kérdés
Amig el, addig a végtelenségig zsugori a gyerekével, és azt mondja, majd akkor lesz tőle pénze a gyereknek, amikor meghal, mert ő fogja örökölni. Amig él, addig pedig a gyereke a barátaitól kér kölcsön (amit mindig visszafizet) mert a szülője a fogához veri a garast is. Mit gondoltok az ilyen szülőről?
2023. okt. 3. 19:04
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
54%
Semmit, jobb mint a gyerek aki mindig kunyerál.
2023. okt. 3. 20:48
 12/36 anonim ***** válasza:
86%

Én ezt megszoktam. Apukám is ilyen. Ugyanez a szöveg, hogy nekem spórol.

Ugyanolyan ügyesen spórolok én is. Sikerült egy biztos megtakarítást létrehoznom. Most már nem fogom a gyeplőt annyira, jól élünk.

Mondtam is neki, hogy remélem sokáig él még. És élvezzék egy kicsit a pénzt. Ne spóroljon annyira.

2023. okt. 3. 21:19
 13/36 anonim ***** válasza:
90%

Az teljesen más élethelyzet, ha ki kell segíteni a fenőtt gyerekemet valamilyen nehéz anyagi helyzetből (pl. mert elvesztette az állását, megbetegedett, stb), vagy arra szeretne berendezkedni a gyerekem, hogy azért támogassam, mert neki alacsony a jövedelmek. Ez utóbbit egyáltalán nem díjaznám, sokkal inkább arra motiválnám, hogy változtasson a helyzetén és keressen másik munkát, pl tanuljon másik szakmát, keresse a megoldást arra, hogy meg tudjon állni a saját lábán az én támogatásom nélkül is.

Én pl. nagyra tartom a szüleimet azért, mert van megtakarításuk, így idős korukban sem kell őket anyagilag támogatnom, de azt is megtanultam tőlük, hogyan kell megállni a saját lábamon. PL. amikor nem volt elég a bevételem a főállásomból, vállalkozást indítottam, plusz munkát vállaltam, de sose jutott eszembe, hogy a szüleim zsebében túrkáljak.

2023. okt. 3. 21:42
 14/36 A kérdező kommentje:
Te milyen zsebben turkálásról beszélsz?
2023. okt. 3. 21:44
 15/36 anonim ***** válasza:
82%
Zsugornak nevezed a szülődet, fogához veri a garast élete végéig ahelyett, hogy téged támogatna, mert Te keveset keresel. Te ezt minek neveznéd?
2023. okt. 3. 21:50
 16/36 A kérdező kommentje:
Az úgy megvan hogy 500 ft-ot sem adott nekem sosem? Söt, soha semmire nem adott pénzt? Ez így megvan? Nem több százezrekről van szó, nem milliókról! S amúgy meg annyit, hogy anno a barátai is szóltak neki, hogy mire gyűjti a sok pénzt, és miért nem segít anyagilag engem minimálisan sem. Olyan szinten garasos zsugori hogy az már beteges.
2023. okt. 3. 21:56
 17/36 anonim ***** válasza:
76%
Tehát életképtelen vagy.
2023. okt. 3. 22:57
 18/36 anonim ***** válasza:
83%
Addig nyújtóz amíg a takaród ér. Mesélj , miért kell mindig kölcsön kérned?
2023. okt. 3. 22:58
 19/36 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy mindig kölcsön kell? Miert vsgyok életképtelen? Ba..átok meg, a saját apám gyerekkoromban még a gyógyszeremre is sajnálta a pénzt. Hihetetlen hogy elvárjátok, még én magyarázkodjak. Hála istennek hogy nem mentetek pszichológusnak.
2023. okt. 4. 03:53
 20/36 anonim ***** válasza:
85%
Lett volna normális végzettséged nem kéne kölcsön kunyerálnod senkitől... én elásnám magam ha a gyerekem ilyen lenne.
2023. okt. 4. 05:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!