Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is reagált hasonlóképpe...

Másnak is reagált hasonlóképpen az anyukája?

Figyelt kérdés

Mondtam anyukámnak, hogy elfogok költözni otthonról, összeköltözöm a barátommal.

Először kezdte azzal, hogy miért nem a barátom költözik hozzánk, meg hogyha albérletbe költözünk mikor lesz saját házunk. Majd jött a folytatás, hogy mondjam majd mit szeretnénk enni, és ő szívesen megfőz, vesz ágyneműt, lábast, hogy segítsen, és tudjunk spórolni. Megköszöntem, de mondtam mi főzünk magunknak.

Eltelt egy óra, gondoltam kicsit felhagy ezzel, de elkezdett ölelgetni, hogy mi lesz vele, ha én elköltözök, meg majd ő megveszi a tusfürdőt is nekem, hogy spóroljak.

2023. szept. 19. 19:39
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

" Mi lesz vele "...

Tipikus reagálás,nem azt nézi a gyerekének mi a jó,hanem magára gondol.

Ne hagyd beleszólni semmibe,mert nem lesz vége.Barátod se menjen oda,akkor is okoskodni fog.

Lelki ráhatásokkal pedig számolj addig is,míg el nem mész !

2023. szept. 19. 19:52
 2/7 Flagstaff ***** válasza:
79%

Azért az nem könnyű egy anyának, ha a "kislánya" elköltözik otthonról.

Mondd el neki, hogy attól még ő az anyukád marad, és nagyon szeretni fogod, csak a barátodat is szereted, és az az élet rendje, hogy vele éljél, vele alapíts új családot. Meg fogja érteni.

Persze csak ha anyád normális, és jó a viszonyotok.

2023. szept. 19. 20:00
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Én is ilyen vagyok. Mindig mindent igyekeztem adni, és adni. Most már az unokámat kényeztetem, " leszálltam róluk". Biztosan nehéz volt nekik, és nekem is.

Még mndig imádom a lányomat, az aggódás soha nem múlik el, de kellett egy év, mire tudomásul vettem, hogy már ők egy más kis közösség, egy másik család.

2023. szept. 19. 20:17
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Ez minden szülőnek nehéz korszak.
2023. szept. 19. 22:01
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

Igen, minden szülőnek nehéz korszak. Persze, hogy az első gondolata anyudnak, hogy hogyan, miben segíthet.

Majd látni fogja, hogy boldogultok, ketten megoldjátok a dolgodat a pároddal, aztán ő is megnyugszik. Csak hát ez egy folyamat ám a szülőnek is. Én imádom a lányomat, és először csak innen agglomerációból költözött be Pestre a párjához (azóta férje már), nekem ez a 20 kilométer is egy végtelen távolság volt. Egyszerűen azért, mert nem volt itt, nem volt napi szinten része az életünknek.

(Azóta meg már 11 ezer kilométerre élnek, mindent meg lehet szokni, csak a szülő is ember, az érzéseiről nem tehet.)

2023. szept. 20. 07:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, nálunk fel sem merült, hogy ennyire matricaként viselkedjen :D, bár mindig is az önállóságra neveltek, nem kellett fogni a kezem.

Költözéskor annyi volt, segítettek a bútoroknál és kész, de fel sem merült hogy ők rendezik be a lakást ágynemű, bútor, stb.

Szóljunk, ha valamire szükségünk van, és beszállnak az árába, de nem vásároltak önkényesen semmit - hálisten :D

2023. szept. 20. 08:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem egészséges ez a reakció, ez nem szeretet, hanem birtoklás. Sok ilyen van, és kevés az egészséges lelkű szülő, azért kaptál ilyen válaszokat. Az egészséges szülő arra neveli a gyerekét, hogy önállósodjon, majd leváljon. Nyilván tudja, hogy ha leérettségizett, pláne ha párkapcsolata is van, akkor közeleg a búcsú ideje, és lelkileg a szülő is felkészül erre, mert értelmes ember. Persze attól meg lehet furcsa érzés és szomorúságot is megélhet, de ezt a normális szülő nem használja a gyereke érzelmi zsarolására, visszatartására, hanem engedi szépen leválni a gyereket.
2023. okt. 12. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!