Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz ötlet szülőt postán...

Rossz ötlet szülőt postán keresztül köszönteni születésnap alkalmából?

Figyelt kérdés

Édesanyám nemsokára tölti a hatvanat. Szép kerek szám, de sajnos a távolság, meg a munka miatt nem ünnepelhetem vele.

Arra gondoltam, küldök neki egy üdvözlőkártyát, amit én festettem. A belsejébe meg írok egy üzenetet, ahogy az üdvözlőlapok belsejébe szokás.

Otthon már megrajzoltam a vázlatot, én festeném meg a kártyát (jó kézügyeségem van, és az egyik hobbim a festés), szóval lelkes voltam, hogy tök jó lesz, hogy tudja, hogy gondoltam rá.

De ma felmerült a dolog egy másik téma kapcsán, és a munkatársaim azt mondták, hogy ez nagyon szar ötlet, üdvözlőkártyát az ember annak küld, aki nem érdekli egyáltalán, és csak protokoll miatt fel kell köszöntenie, ez nem személyes, és ennél az is jobb lenne, ha nem adnék, vagy küldenék semmit, csak felhívnám.

Ti mit gondoltok? És ha szerintetek is pocsék ötlet, akkor mit tudnék neki küldeni, amit megkapva tudná, hogy gondoltam rá a távolból is, és fontos nekem. Kb. két hét múlva lesz a születésnapja. És jelenleg sajnos tényleg nincs mód, hogy hazamenjek (ha csak ki nem rúgatom magam :D )

2023. szept. 18. 01:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

10!

Szó nem volt róla, hogy a képeslap lenne csak q születésnapi ajándék. Azt írta, nem tudja az anyjával tölteni azt a napot, azért szeretné a képeslapot küldeni.

2023. szept. 18. 06:44
 12/18 anonim ***** válasza:
20%
Ott a kérdés,hogy mit tudna mást akkor küldeni.Hát bármi mást kb.De nekem az jött le,hogy csak ezt küldené,sőt telefonálásról sem volt szó,úgyhogy nekem úgy tűnik,hogy az volt a terv,hogy elküldi a lapot,anyu megkapja,és ennyi.Másképpen a munkatársak sem mondanák,hogy ez protokoll szerű,ha azt mondja,hogy ez és ez mellé saját készítésű lapon ír üdvöző szöveget,köszöntést.Úgyhogy de,hidd csak el,hogy ez volt az eredeti terv,hogy csak ezt küldi.Nem arról van szó,hogy az ajándék mellé adja,hanem hogy ez az ajándék.Ez pedig nevetséges.Már bocsánat.Én megbántódnék,ha a 60.szülinapomra ennyit kapnék.
2023. szept. 18. 06:49
 13/18 anonim ***** válasza:
19%

"És ha szerintetek is pocsék ötlet, akkor mit tudnék neki küldeni, amit megkapva tudná, hogy gondoltam rá a távolból is, és fontos nekem. Kb. két hét múlva lesz a születésnapja."

Ez nekem konkrétan azt jelenti, amit: nem tud ott lenni, de azt akarja, az anyja tudja, fontos neki és gondol rá aznap. Koze nincs az ajándékhoz. Anyagtól én akkor kapom meg az ajándékom, amikor haza megyek, évente egyszer. Ő ugyanígy akkor kapja meg a születésnapi ajándékát tőlem. Evkozben megy a csomag váltás, képeslap, de valodi aja1ndek alkalomra csak személyesen van.

2023. szept. 18. 06:54
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Én imádnám. De én fura vagyok, mert telefonon nem szeretek beszélni, és a porfogó borzalmakat sem szeretem, amiket mások szívesen adnak ajándékba.

Egy kézzel festett képeslap, aminek a készítése közben vélhetően végig édesanyádra fogsz gondolni, szerintem ettől jobb ajándék nem is kell.

De anyukádtól függ, hogy ő milyen személyiség.

2023. szept. 18. 08:16
 15/18 Metionin ***** válasza:
100%
Én is imádnám, főleg mert én is rajzolok/festek és tudom értékelni a munkát, amit beletesz az ember. Anyukádat te ismered, szerintem nagyon menő manapság postán kapni bármi kézzel írtat/készítettet. Persze emellé felhívhatod.
2023. szept. 18. 09:16
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Szülőként válaszolnék.

Én bármilyen figyelmességnek örülnék a gyerekemtől.

Az, hogy magad fested, az a lehető legszemélyesebb ajándék. Nagyon ostoba aki erre azt mondja, hogy nem személyes. Egy ajándékba vett ital vagy könyv mennyivel lenne személyesebb?

Én nagyon boldog lennék, ha ilyet kapnék a távol lakó gyerekemtől.

Ugyanakkor tanácsolom, hogy a napján hívd fel őt, és személyesen is köszöntsd meg - kivéve, ha addigra ő felhív téged, hogy megköszönje a személyre szóló ajándékot. Én biztos, hogy amint megkapnám, aznap felhívnám a gyerekemet és megköszönném neki.

Szóval én szülőként jó ötletnek tartom!

2023. szept. 18. 09:36
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
#9 Szerintem sokkal személyesebb és szívmelengetőbb ajándék egy saját festmény (mert a képeslap is az csak kisebb), amire ránéz és eszébe jut a másik, mint mondjuk egy elektromos porszívó ami hasznos de 3-5 év múlva megy a kukába, és el van felejtve. Mamám is megtartotta az összes ilyen kézműves cuccot, amit tőlem meg a gyerekeitől kapott, és ha valaki hiányzik neki, ezeket elő tudja venni. Szerintem ezek az ajándékok érnek igazán sokat, érzelmi szempontból. Persze ettől még egy telefonhívást illik megejteni,de azt akkor is illene ha sportautót venne neki, mert az ajándék ki tudja melyik nap ér oda és köszönteni a napján szoktak.
2023. szept. 18. 12:19
 18/18 A kérdező kommentje:

Nyilván fel is hívom aznap reggel, hogy felköszöntsem, de ezt nem tartottam fontosnak beleírni a kérdésbe, mert egyébként is sokat beszélünk telefonon, majdnem napi rendszerességgel.

Van 'rendes' ajándék is, de azt csak november végén tudom átadni, mikor megyek haza. És általában viszek kisebb cuccokat a rokonaimnak, nem tartom elégnek azt, hogy ja, hoztam apámnak ezt, unokatestvéremnek azt, neked meg itt van, amit a születésnapodra szántam, ezt is így odaadom, mert miért ne, mint a többieknek. Viszont el sem akarom előbb mondani neki, hogy majd ezt fogja kapni, hadd legyen neki meglepetés. Ha már nem tudom a tényleges napon átadni (és karácsonykor se leszek otthon, pedig az volt a back-up ötletem, hogy akkor karácsonyi ajándék lesz).

Valaki írta, hogy akkor már inkább adjak neki egy festményt, és ezt köszönöm, nem tudom, hogy van-e elég időm és tehetségem megcsinálni, de próbálkoztam ma már a skiccel, mert tényleg sokkal jobb ötlet, mint a képeslap. Kicsit félek, hogy mivel nagyobb, esetleg megrongálódhat, ha elküldöm, vagy nem ér oda időben, de reméljük a legjobbakat :)

Köszönöm mindenkinek a válaszát, számomra mindegyik hasznos volt.

2023. szept. 19. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!