Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám teljesen irányítani...

Anyám teljesen irányítani akarja az életemet, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egy 18 éves fiú vagyok, és ez a probléma már egész kiskorom óta tart amióta elváltak a szüleim. Eleinte ott kezdődött hogy anyám megszabályozta hogy kivel barátkozhatok és kivel nem ezért valójában soha nem is tudtam igazi barátságokat kialakítani mert azoktól az emberektől eltiltott.

Ez a probléma fokozódott amikor összeházasodtak a jelenlegi férjével és másik városba kellett költöznünk, itt költözés után a jegyeim leromlottak és ő ezt úgy próbálta orvosolni hogy teljesen eltiltott minden barátomtól mert szerinte miattuk romlottak a jegyeim.

Amikor nyolcadikos lettem és a továbbtanulásról kellett döntenem, én szakmát szerettem volna tanulni, de ő nem engedte, akárhányszor próbáltam vele higgadtan beszélni róla, ő mindig csak üvöltözni kezdett velem hogy én ugyan nem fogok "primitív" munkásember lenni mert én többre vagyok hivatott. Végül oda jutottam hogy rendben akkor nincs mit tenni, muszáj gimnáziumba mennem mert más választásom nincs.

Fel is vettek a gimnáziumba amit SZIGORÚAN ő választott ki, azóta pedig csak szenvedek a gimnáziumban, jövőre érettségi és most már tisztán látom hogy esélytelen hogy én betudjak fejezni egy egyetemet, ő viszont RAGASZKODIK hogy egyetemre menjek, hiába próbáltam vele többször is beszélni arról hogy valamilyen szakmát elvégezzek gimnázium után amivel eltudnék helyezkedni és elkezdhetném az önálló életemet, továbbra sem akar hallani erről a témáról.

Jelenleg diákmunkára járok, mellette otthon naponta feltakarítok, elmosogatok, főzök és kb az összes házi munkát én végzem mint valami cseléd a diákmunka mellett mert anyám nem hajlandó semmiben besegíteni a napi 8óra munkájára hivatkozva, viszont mindent megkritizál és mindent megakar szabályozni, magánéletem nincs miatta, telefonomat is többször napokra elveszi amikor ideges és rajtam tölti ki a dühét, és hiába mondom neki hogy azt a telefont saját pénzből vettem, már nem tudom meddig bírom ezt tovább hogy teljesen ellehetetleníti az életemet minden téren.

Azon gondolkodtam hogy érettségi után elköltöznék, és bele kezdenék az életembe, viszont nincs kihez költöznöm, nagyszülők meghaltak, saját pénzem pedig nincs mert amit a diákmunkából kapok pénzt az mind az ő számlájára megy.

Így teljesen kétségbeesett vagyok, nem tudom hogy tudnék elköltözni és saját talpamra állva önálló életet kezdeni.

Akinek van hasonló tapasztalata vagy ötlete hogy mit tudnék tenni azt megköszönném.

2023. aug. 27. 13:47
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%
A történelemkönyvekben is találkozhattál, de nem a büntető törvénykönyvben. Felnőtt ember, az a megoldás, hogy lelép. A lelki zsarolás nem bűncselekmény. A pénz lenyúlása az, azt majd visszaszerzi.
2023. aug. 28. 10:42
 42/48 anonim ***** válasza:
100%
A telefon elvétele is az, meg az is az, ha azzal fenyegetik hogy ha "nem azt teszed amit elvárok tőled, akkor majd mehetsz utcára".
2023. aug. 28. 10:44
 43/48 anonim ***** válasza:
100%
Az a bűncselekmény, amiért a bíróság büntetést szab ki. Ez még a tárgyalásig se jutna el. És mivel nagykorú a kérdező, még csak nem is gyerekvédelmi eset. Szabad döntése kilépni a helyzetből és saját lábra állni.
2023. aug. 28. 10:50
 44/48 anonim ***** válasza:
61%

Oké, szerezzen munkát. Gyárban meg építőiparban szállással.

Tudjátok én inkább mennék fél évre koliba ahol közel egykorúakkal vagyok körülvéve (és esetleg találhatok barátokat, barátnőket), mellette esetleg jó tanfolyamot, munkát. Mint egy ki tudja milyen munkásszállásra 30-40 éves emberek közé, akik lehet, hogy a cipőtalpukon levő kosszal néznek egyszinten.

Nem mondom, az egyetemeken is vannak parasztok, és a gyári munkások között értelmes emberek.

A veszekedés értelmetlen. A kérdező kapott néhány alternatívát, a többi az ő döntése.

2023. aug. 28. 12:31
 45/48 anonim ***** válasza:
37%
Tájékoztatlak, 44-es, hogy az egyetem nem szállásadó intézmény, hanem oktatási. Ott - bármily meglepő - tanulni kell. Namármost ha pedig a kérdezőt semmilyen tudomány nem érdekli, mert szakmát akar, akkor ő pont ugyanannyira nem fogja ott jól érezni magát, mint te a munkások közt. A kérdező nem te vagy!
2023. aug. 28. 12:40
 46/48 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, 44es, a kérdező hadd döntse el maga, hogy melyik verzió szimpatikusabb neki. Én vagyok az, aki 18 évesen lelépett otthonról és munkába állt. Eszem ágában nem jutott vna, hogy még egy kamu egyetemre járással bonyolítsam a dolgokat. Ráadásul oda be is kell jutni, ami nem feltétlen egyszerű, plusz a kérdező anyja valószínűleg ott is okoskodna h milyen szakra menjen stb. Teljesen felesleges ezzel sz.rakodni sztem. Az egyedüli ami fontos, hogy szerezzen vhogy annyi pénzt, hogy tudjon egy szobát bérelni, ez meg nem olyan hű de lehetetlen küldetés.
2023. aug. 28. 12:50
 47/48 anonim ***** válasza:
68%
44-es, én is érettségi utánmenekültem el otthonról. Képzeld, gyárban kezdtem el dolgozni, ahol megismertem a mostani férjemet is. Nemsokra rá a munkásszállásról albérletbe mentünk, azóta is együtt vagyunk. Ennek már 5 éve. Köszönöm szépen, mi nagyon jól megvagyunk. Jól keresünk, lett házunk, kutyánk meg minden, ami kell. Képzeld, nem csak a diplomások tudnak megélni - bár a te fennhordott orrú fajtád biztosan ezt hiszi - ha anno egyetemre mentem volna meló helyett, ma még semmim nem lenne. De legalább ugyanennyiért dolgozhatnék 2x ennyit. Úgyhogy ne röhögtess. Örülök, hogy egyetem helyett inkább elkezdtem építeni az életem. Ha meg később még vissza akarok menni diáknak, legalább az én fenekem alatt van már biztos lakhatás és anyagi biztonság.
2023. aug. 28. 16:01
 48/48 anonim ***** válasza:
100%

meló + munkásszállás

külföldi meló

baráthoz költözés

2023. aug. 28. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!