Szülők! Hány éves gyereketeknek mondanátok, hogy ne lakjon otthon, mert nem akarjátok, hogy otthon lakjon? Hány évesen tettek ki otthonról?
Anyagilag önálló felnőtt vagyok.
Az évből heti 8 hónapot nem a szüleimnél lakom (nyári munka külföldön, évközben home office), vizsgaidőszakra hazamegyek, mert olyankor könnyebb otthon tanulni. A vizsgaidőszak két hónapig tart, a nyári időszak 1, plusz összesen 1 hónapot vagyok otthon.
Egy kedves barátnőm azt mondta, hogy őt a szülei "felszámolták", amikor lediplomázott és az akkori vőlegényéhez költözött. Amikor szakítottak, a szülei nem engedték haza, mert már ne lakjon otthon.
A családban is páran mondták, hogy náluk nem férne bele egy gyerek, aki kénye-kedve szerint használja a gyerekszobát.
Nem egy friss egyetemistától (19-20 évesekről beszélek), hogy a szülő tette ki őket, mert csak.
#12: őszintén én sem értem. A terv az, hogy a ha a kisebbik is önállósodik, akkor eladjuk a házat és veszünk belőle 2 lakást. Az egyikben lakunk a férjemmel, a másikat kiadjuk, jó lesz nyugdíjkiegészítésnek (kelleni fog).
Az örökségen se kell majd vitázni, majd ügyelünk arra, hogy a 2 lakás értéke azonos legyen.
Nyilván egy 2 szobás lakásba nem fognak tudni hazaköltözni a gyerekek, pláne nem családostul.
Mit fogok én azért kapni, hogy 35 évesen, férjjel, 2 gyerekkel a szüleimmel egy fedél alatt lakunk. Többgenerációs családi ház, régen a nagyszüleim is itt laktak. Eredetileg is úgy tervezték, hogy valamelyik gyerek családostul ott tudjon maradni, ha felnő. A bátyám harmincon túl volt, amikor elköltözött, egy szakítás után vissza is jött egy időre, most az anyósáék mellett laknak (ikerház). A nővéreméknél is volt pár év, amikor átmenetileg gyerekkel visszaköltöztek. Most mi lakunk a szülőkkel, gyűjtögetünk, természetesen beszállunk a lakhatási költségekbe és a kerti dolgokba is. Utóbbi nekünk már jobban megy. Megjegyzem, anyósom is mondta, hogy szükség esetén vissza lehet hozzájuk költözni, mert 3 szobájuk van.
Nem ideális felnőttként a szülőkkel együtt lakni, nem is feltétlenül egészséges, ha a "gyerek" nem is akar tovább lépni, hanem megmarad abban a szerepben mama hotel stílusban. De ha kijönnek egymással a családtagok és a "gyerek" lelkiismeretesen tanul vagy dolgozik, akkor anyagilag észszerű döntés lehet. Anyagiakba, házimunkába beszállni alap.
"Az nem a gyereked szobájától 200 nm. Vagy lakosztálya van?"
Nem, nincs lakosztalya, de nyilván fel kell fűteni télen mind a 200nm-t akkor is, ha nincs ott. Na most számold ki, hogy mennyivel lehet kevesebb egy 60nm lakás fűtése szemben egy 200nm hazeval
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!