Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy kiránduláson mennyit...

Egy kiránduláson mennyit szoktatok (szoktatok-e egyáltalán?) pluszban költekezni?

Figyelt kérdés
Nekem kiskoromban általában ilyen "szendvicses" kirándulások voltak. Tehát ha pl. állatkertbe mentünk, akkor is szendvicset vittünk, nem ott ettünk. Ha vettünk valamit az általában emlékérme volt. De nem voltunk eleresztve anyagilag szóval már az is szép volt hogy egyáltalán elvittek. Csak most hogy saját gyerekem van, elgondolkodtam azon, hogy tulajdonképpen az ilyen helyeken hol van az arany középút? Pl most az állatkerti példánál maradva, minden sarkon egy büfé, kürtőskalács, fagyi, húszmillió ajándékbolt tele figurákkal, plüssökkel, meg minden egyébbel. A gyerkőc meg nyilván mindent is szeretne. Ilyenkor azt mondom neki, hogy választhat egy édességet, meg egy játékot, és jók vagyunk? Vagy ha nem veszek neki semmit, mert éppen nem vagyunk annyira eleresztve, csak maga a program van, az sem gáz, nem? Lehet hogy hülye kérdés de azért szeretném hallani a véleményeket.

2023. júl. 28. 12:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%
Fagyit, jégkását, ilyeneket veszek neki kiránduláskor, vagy hot dogot... magamnak semmit általában, mert nem fér bele. Ez van. Örülök, hogy 2-3 helyre eljutottunk ezen a nyáron is.
2023. júl. 28. 13:46
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Minden szir-szar jatekot nem veszek meg neki, mert nem szeretnem, ha elontene minket a sok felesleges kacat. Neha egy-egy hutomagnes, vagy hasznosabb dolog, pl multkor kapott egy hatizsakot, mert az kellett egyebkent is es epp meglattuk, oke.

Viszont ha megyunk valamilyen programra, mi pl mindig ott eszunk etteremben, mert nalunk ez is a resze. Jo, nyilvan mondjuk egy babszinhaznal nem, mert elotte eszunk, aztan meg itthon utana, illetve kirandulasokra is viszunk kajat, hiszen az erdo kozeben nyilvan nincs etterem, de pl egy allatkert, strandolas, varosnezes az mas.

Egy valami edesseget is kaphat, amit szeretne, de tobbet nem, kulonben nem eszik rendesen.

Mar 4 eves, jol veszi, ha valamire nemet mondok, de azert voltak brutal hisztik, amikor kisebb volt es nem kaphatott meg valamit. Viszont ezt sajnos meg kellett harcolni.

Szerintem mindenki dontse el,hogy mi fer bele neki anyagilag es moralisan. Ilyen programokra nem megyunk mi szemely szerint naponta, akar fel is vasarolhatnam az ajandekboltot, de nem szeretem a targyakat halmozni, igy nem teszem.

Ha valakinek meg ez belefer, akkor csinalja. Nem vagyunk egyformak. Az tuti, hogy egy gyereknek oromet okoz mar csupan maga a kozos egyuttlet es a ra iranyulo figyelem.

2023. júl. 28. 14:08
 13/17 anonim ***** válasza:
35%

Húúú, ez egy nagyon jó kérdés.

Én egészen biztos vagyok benne, hogy szembe megyek a fogyasztói társadalom normáival, de nálam az az alapelv, hogy inkább több élményt gyűjtsünk több alkalommal, azaz többször utazzunk, mint tömjük a büfések, kürtöskalácsosok, vattacukrosok zsebét, vagy éttermekben hagyjunk ott vagyonkat.

Az is jó kérdés, mit értük azon, hogy "költünk, mert megtehetjük"?

Szerintem én bármikor köthetnék pl étteremre is, van rá pénzem, csak épp nem erre szánom.

Nálam alapelv, hogy olyasmire költök, amit nem tudok más módon megteremteni.

Pl kifizetem a színházjegyet, a strandbelépőt, kiállításra a belépőt, vagy a repülőjegyet akár egy egzotikus nyaralásra is, de nem érzem szükségét annak, hogy 3x annyit fizessek egy italért, vagy ételért az étteremben, inkább 2-3 alkalommal fizetek élményekért és erre tanítottam a gyerekeimet is.

Nálunk semmi gondot nem okozott a szendvics egy kiránduláson, viszont ennek köszönhetően háromszor annyi élményt tudtunk nyújtani a gyerekeinken.

2023. júl. 28. 14:23
 14/17 anonim ***** válasza:
75%
7-es, azért többnapos osztálykiránduláson napi 1 meleg étel benne volt.
2023. júl. 28. 15:17
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim túlzásba vitték a spórolós dolgokat, vagy inkább azt mondanám szelektív felfogásban spóroltak de az érintett tárgykörökben látványosan. Balatonon nagyfater nyaralójában voltunk, minden nap meghívott minket ebédre, plusz be-bevásárolgatott nekünk reggelente egyebeket. Késő délután ő már aludt és akkor mentünk le a strandra (szülők tesók)és akkor ott nagyritkán a szülők vettek egy fél kürtöskalácsot 6 unknak. De hozzáteszem nem voltunk szegények még annak ellenére sem hogy 4en voltunk gyerekek. Kilencvenes években ha egy gyerek nem tudta egy levegővel elmondani hány külföldi országban járt az már semmiképp nem volt szegény, 5-6 évenként vettünk középkategóriás autót de mindig újat. Stb. ilyen dogma volt hogy anyagilag káros rászokni a strandos kajálásra mint kaszinózni szal csak kicsit kipróbálni bőven elég. Ja még annyit: volt hogy nagyfater is lejött és 2egész kürtöskalácsot vett, fura volt úgy kürtöskalácsot enni hogy nem fért be a nekem járó adag a fél pofámba. Nagyfater persze egy csomó édességet is vett nekünk de azokból le kellett adózni a szülőknek (hivatalos indok hogy a fogaink épek maradjanak, tejfogak is) és ha vendégségbe mentek azokat vitték az ottani gyerekeknek.
2023. júl. 28. 16:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Kb mint a 12-es válaszoló, csak nálunk 6 éves a gyerek.
2023. júl. 28. 16:36
 17/17 anonim ***** válasza:
76%
Altalaban csak evés valahol ami ugymond mindenképp kell.
2023. júl. 28. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!