Egy kiránduláson mennyit szoktatok (szoktatok-e egyáltalán?) pluszban költekezni?
Minden szir-szar jatekot nem veszek meg neki, mert nem szeretnem, ha elontene minket a sok felesleges kacat. Neha egy-egy hutomagnes, vagy hasznosabb dolog, pl multkor kapott egy hatizsakot, mert az kellett egyebkent is es epp meglattuk, oke.
Viszont ha megyunk valamilyen programra, mi pl mindig ott eszunk etteremben, mert nalunk ez is a resze. Jo, nyilvan mondjuk egy babszinhaznal nem, mert elotte eszunk, aztan meg itthon utana, illetve kirandulasokra is viszunk kajat, hiszen az erdo kozeben nyilvan nincs etterem, de pl egy allatkert, strandolas, varosnezes az mas.
Egy valami edesseget is kaphat, amit szeretne, de tobbet nem, kulonben nem eszik rendesen.
Mar 4 eves, jol veszi, ha valamire nemet mondok, de azert voltak brutal hisztik, amikor kisebb volt es nem kaphatott meg valamit. Viszont ezt sajnos meg kellett harcolni.
Szerintem mindenki dontse el,hogy mi fer bele neki anyagilag es moralisan. Ilyen programokra nem megyunk mi szemely szerint naponta, akar fel is vasarolhatnam az ajandekboltot, de nem szeretem a targyakat halmozni, igy nem teszem.
Ha valakinek meg ez belefer, akkor csinalja. Nem vagyunk egyformak. Az tuti, hogy egy gyereknek oromet okoz mar csupan maga a kozos egyuttlet es a ra iranyulo figyelem.
Húúú, ez egy nagyon jó kérdés.
Én egészen biztos vagyok benne, hogy szembe megyek a fogyasztói társadalom normáival, de nálam az az alapelv, hogy inkább több élményt gyűjtsünk több alkalommal, azaz többször utazzunk, mint tömjük a büfések, kürtöskalácsosok, vattacukrosok zsebét, vagy éttermekben hagyjunk ott vagyonkat.
Az is jó kérdés, mit értük azon, hogy "költünk, mert megtehetjük"?
Szerintem én bármikor köthetnék pl étteremre is, van rá pénzem, csak épp nem erre szánom.
Nálam alapelv, hogy olyasmire költök, amit nem tudok más módon megteremteni.
Pl kifizetem a színházjegyet, a strandbelépőt, kiállításra a belépőt, vagy a repülőjegyet akár egy egzotikus nyaralásra is, de nem érzem szükségét annak, hogy 3x annyit fizessek egy italért, vagy ételért az étteremben, inkább 2-3 alkalommal fizetek élményekért és erre tanítottam a gyerekeimet is.
Nálunk semmi gondot nem okozott a szendvics egy kiránduláson, viszont ennek köszönhetően háromszor annyi élményt tudtunk nyújtani a gyerekeinken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!