Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy kiránduláson mennyit...

Egy kiránduláson mennyit szoktatok (szoktatok-e egyáltalán?) pluszban költekezni?

Figyelt kérdés
Nekem kiskoromban általában ilyen "szendvicses" kirándulások voltak. Tehát ha pl. állatkertbe mentünk, akkor is szendvicset vittünk, nem ott ettünk. Ha vettünk valamit az általában emlékérme volt. De nem voltunk eleresztve anyagilag szóval már az is szép volt hogy egyáltalán elvittek. Csak most hogy saját gyerekem van, elgondolkodtam azon, hogy tulajdonképpen az ilyen helyeken hol van az arany középút? Pl most az állatkerti példánál maradva, minden sarkon egy büfé, kürtőskalács, fagyi, húszmillió ajándékbolt tele figurákkal, plüssökkel, meg minden egyébbel. A gyerkőc meg nyilván mindent is szeretne. Ilyenkor azt mondom neki, hogy választhat egy édességet, meg egy játékot, és jók vagyunk? Vagy ha nem veszek neki semmit, mert éppen nem vagyunk annyira eleresztve, csak maga a program van, az sem gáz, nem? Lehet hogy hülye kérdés de azért szeretném hallani a véleményeket.

2023. júl. 28. 12:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%

Ilyen az üzlet... csillog villog, a gyerek rinyál érte, szülő megveszi.

Talán a legjobb elmondani neki, hogy ezek értéktelen baromságok, és nem éri meg rájuk költeni. Talán ha nagyon éhesek vagytok és nincs más vagy találtok valami ötletes dolgot (pl. tanító jellegű játékot), akkor igen, de többnyire nem ez a helyzet.

2023. júl. 28. 12:54
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy szoktuk, hogy szendvicset és vizet viszünk, kaphat egy játékot es ott veszünk édességet. Olyan nem szokott lenni, hogy semmit nem veszünk, ha van vásárlási lehetőség és szeretne valamit. Olyan sincs, hoyg akkor majd a gyerek eszik fagyit, mi meg nézzük, mert nincs rá keret. Mindig úgy készül a költségvetés, hogy valami extra bele ferjen.
2023. júl. 28. 12:55
 3/17 anonim ***** válasza:
62%

Mi nem szendvicsezünk, ha megyünk valahova, akkor ott eszünk - iszunk, értelmes keretek között. Tehát ha Marcika már evett egy kurtoskalacsot, nem veszek 2 perc múlva vattacukrot is, csak mert meglátta és kell.

Nem fogom szendvicsekkel kínozni a gyerekemet, mikor azt én magam is utaltam gyermekkoromban.

2023. júl. 28. 13:04
 4/17 anonim ***** válasza:
73%

"Nem fogom szendvicsekkel kínozni a gyerekemet, mikor azt én magam is utaltam gyermekkoromban."

A szendvics az kínzás????

2023. júl. 28. 13:06
 5/17 anonim ***** válasza:
67%
#4 hát ja. Utaltam, hogy mindig a hülye szendvicset kellett kajálni valami padon, amíg mások meg finomat ettek az éttermekben, büfékben.
2023. júl. 28. 13:08
 6/17 anonim ***** válasza:
98%
Na igen, nyilván nem párizsis zsemle kell hogy legyen a szendvics, meg lehet azt úgy is csinalni, hogy jobban nézzen ki, mint amit a büfében árulnak. De érthető a te hozzáállásod is teljesen,
2023. júl. 28. 13:15
 7/17 anonim ***** válasza:
68%
hát nem tudom, mi osztálykiránduláson sosem kajáltunk étteremben, mindenki ette, amit hozott otthonról vagy nagyon max büféből egy-egy csipsz, csoki ilyesmi. nem "étterem"
2023. júl. 28. 13:19
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

7,

A kérdés nem osztalykirandulas, hanem ha q csalad megy valahova.

2023. júl. 28. 13:22
 9/17 anonim válasza:
92%

Mi is szendvicsezünk ha az anyagiakat nèzem megtehetem hogy mindent megteszek a gyereknek meg ott kajáljunk, de nem erre tanítjuk őket.

Hűtőmágnest szoktunk venni vagy múltkor kapott egy "krokodil fogas" nyakláncot de ilyen felesleges cuccokat nem veszek meg.

2023. júl. 28. 13:28
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Én utáltam gyerekként, hogy bárhova mentünk, sose vettünk semmit, nem mintha olyan sok helyre mentünk volna.

De pl. minden évben kétszer végigjártuk a debreceni Mihály-napi vásárt, na az tiszta kínzás volt gyerekként, bámulni a rengeteg szép dolgot meg édességes pultot, és nem kapni semmit.

Ja de, vettünk 20 deka keksztekercset mindig, amit nem is szerettem, én csak egy darab hosszú gumicukrot szerettem volna.

Mi sem vagyunk milliomosok, nem járunk sok helyre-programra, de ha elmegyünk valahova, vagy ott eszünk, vagy ha nem, akkor is kaphatnak valamit a gyerekek.

2023. júl. 28. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!