Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni ha a gyermekem...

Mit tudok tenni ha a gyermekemnek hivatalosan más az apja?

Figyelt kérdés
Az exemmel szakítottunk, nem készült apasági. Azóta van egy párja aki már a nevéte vette és hivatalosan ő az apja. Van még esélyem rendezni ilyenkor a dolgokat? Exemet nem tudom elérni
2023. júl. 25. 20:05
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező miért most akkarod rendezni viszonyt mi a hátsó szándékod ? Ezel vagy csak veszekedni idegesíteni akkarod volt párod,?
2023. júl. 26. 05:54
 32/40 anonim ***** válasza:
82%

"...a gyerek NEM FOG érdeklödi a kérdezö mint biológiai apa iránt, mert neki kezdettöl az az apja, aki az iratokban apjaként szerepel és aki felneveli."

Azért remélhetőleg az anyja és a hivatalos apja csak elmondja majd neki, hogy semmi verszerinti kötelék nincs köztük, ugyanis ha valaha magától jön rá a gyerek, igencsak lesokkolhatja. A kozosen örökbefogadott gyereknek is tudnia kell, hogy a szülei és közte érzelmi és nem verszerinti kötelék van

2023. júl. 26. 07:24
 33/40 anonim ***** válasza:
95%

Én tapasztaltam egy ilyen helyzetet, én vagyok a gyerek szerepében. A biológia apám azt mondta anyámnak, hogy vetessen el, ő nem vállal. Anyám egyedül is vállalt engem. Lett egy nevelőapám, aki 7 éves koromban meghalt. 22 évesen tudtam meg véletlenül, hogy a nevelő apám nem a biológia volt. Sokkolt. De örültem, hogy anyám és én számítottunk annyit neki, hogy a nevére vegyen. A biológia egyszer akart felkeresni, én ezt elutasítottam. Ha nem kellettem neki kicsiként, akkor ne számítsak neki soha.

Kérdező, hagyd békén a gyereket és a családját. Most, hogy minden oké velük, te szépen bekavarásznál. Ahogy akkor téged nem érdekelt az anya nyomora, nekik sem kell foglalkozniuk a kínlódásoddal.

2023. júl. 26. 07:52
 34/40 anonim ***** válasza:
11%

34!

Így visszagondolva te szeretted volna korábban megtudni, hogy akit apadnak hiszel, az biológiailag nem az?

2023. júl. 26. 08:02
 35/40 anonim ***** válasza:
95%
Nem szerettem volna megtudni. Felnőttként több rálátásom volt dolgokra. Nem tudom, milyen lett volna gyerekként megtudni. Az is lehet, hogy jobb lett volna egyáltalán nem megtudni. Elég fájó, hogy még meg sem születettem, de már nem kellettem valakinek.
2023. júl. 26. 08:10
 36/40 anonim ***** válasza:
95%

Szállj ki az életükből, és ne kavard a sz.rt.

Mellesleg neked csak az fáj, hogy az új pasas gyerekeként tekint rá, ez színtiszta egoizmus, semmi más. Nem érdekel téged az a gyerek, addig sem érdekelt.

2023. júl. 26. 08:27
 37/40 anonim ***** válasza:
95%
Jó látni, hogy azért a gyakori népe is tud összefogni és kiállni a józan oldal mellett, picit visszanyertem a hitem az emberiségben. Teljesen egyértelmű, hogy a kérdező szándékai nem tiszták, nem jók, és sehogysem képviseli a gyerek érdekét. Azt pedig el ne higgye már senki, hogy egy pillanatig is olyan tiszta szándék vezérli, hogy "jaj, hát e.ü.-i okok miatt ha kell ne adj' Isten tudja már az a gyerek, hogy biológiai értelemben más az apja" nem... Ő csak bekavarni akar az ex és a választottja közé, a gyerek pedig az ürügy.
2023. júl. 26. 10:56
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

38

Persze hogy nem tiszták a szándékai. Nem kellett neki a gyerek, mikor megszületett és anyuka egyedülálló volt. Most, hogy van ztársa, aki vállalja a gyereket, egyértelmű, hogy csak keresztbe akar nekik tenni. Ezer százalék, hogy eddig sem érdekelte a gyerek és árva fillért sem adott neki.

2023. júl. 26. 12:13
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
Hihetetlen tortenet. Nem kell a gyerek, a no tovabblep. Mikor ‘apa’ megtudja, hogy ez tortent meg annyira sem kell a gyerek, nemhogy tamogatna erzelmileg/anyagilag meg raterheltetne a birosagi eljaras anyagi dolgait is. Mikor a gyerek jogallasa rendezodik, o nem fellelegzik, hogy akkor az lett vegul amit akart, hanem rajon, hogy igy tovabb semmilyen fogasa anyan, mondjuk a gyereken keresztul. Fagyi visszanyalt, mindenki jol jart. Gyereket es anyat a sors megkimelte egy valszeg korlatozo es folyamatosan mindenkinek es mindennek betarto ‘apatol’, aki csak szuk 20 ev konfliktust es sanyarusagot okozott volna minden alkalommal amikor kapcsolatba kerulnek. Ez a hajo szerencsere elment. Fogadd el!
2023. júl. 26. 12:20
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
Persze 38. és 39. Tipikus p.csjankó az ilyen, akit most emészt a düh, hogy nem b.sztathatja tovább sem az anyát, sem a gyereket. Forrjon csak magában az ilyen rusnya természetű alak! Remélem nő se lesz több, aki szóba áll vele egyáltalán!
2023. júl. 27. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!