Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni ha a gyermekem...

Mit tudok tenni ha a gyermekemnek hivatalosan más az apja?

Figyelt kérdés
Az exemmel szakítottunk, nem készült apasági. Azóta van egy párja aki már a nevéte vette és hivatalosan ő az apja. Van még esélyem rendezni ilyenkor a dolgokat? Exemet nem tudom elérni
2023. júl. 25. 20:05
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
91%

8. Nem fog érdeklődni utána a gyerek, mert nem is fogja ismerni, ugyanis a kérdező nem az apja hiszen ő maga mondta, hogy kétséges.

Az én apám is így csinált aztán amikor anyám egyből beleegyezett a dns tesztbe visszakozott! Mondanom sem kell, hogy ő nekem nem az apám (persze vér szerint az ez ellen nem tudok mit tenni)!

2023. júl. 25. 20:50
 12/40 anonim ***** válasza:
92%

8-as: a gyerek NEM FOG érdeklödi a kérdezö mint biológiai apa iránt, mert neki kezdettöl az az apja, aki az iratokban apjaként szerepel és aki felneveli.

A kérdezönek semmi joga nincs a gyerekhez - márcsak azért sem, mert ö nem akarta elismerni, csak azért, hogy az anyának betartson -, másrészt semmi köze hozzá azon a pár percen kívül, legjobb esetben spermadonornak tekinthezö, többnek nem

2023. júl. 25. 20:53
 13/40 anonim ***** válasza:
10%

Márpedig a 8-asnak igaza van, mert ez bármikor kiderülhet. Sőt: legrosszabb, ha egyre később és például valamilyen genetikai kiütközésből. Akkor meg aztán anyuka is ráfázik a gyerek szemében.

A családomban volt hasonló eset, ahol nagymama és nagyapa kígyót-békát mondanak egymásra. Nagyapa eltűnt, új családja lett, az új családja csúnyán néz ránk, nagyapa szerint nagymama tiltotta el, nagymama tagadja ezt. Nagyapa fizetett gyerektartást, de nem jött soha. Ki ad igazat? Ebben még a karma sem, vagyis majd következő életben. Addig mi van?

Ha tényleg szeretné rendezni, azt pont most kéne a gyerek kiskorában!

2023. júl. 25. 21:01
 14/40 anonim ***** válasza:
14%
Azért is kibukik ez évekkel később, mert az élet elintézi. Ha tényleg ő az apa.
2023. júl. 25. 21:03
 15/40 A kérdező kommentje:

Engem az érdekelne hogy hivatalosan van e lehetőségem tisztázni az apaságot?

Biztos hogy én vagyok az apa, a pert azért nem vitte végig mert azt akartam hogy ráterheljenek mindent mindenképpen. Ezért “tisztázták” az új pasassal az apaságot.

Elrontottam akkor tudom

2023. júl. 25. 21:05
 16/40 anonim ***** válasza:
98%
13. Mi derül ki? Az nem jut eszedbe, hogy anyuka és a nevelő apa elmondja a gyereknek az igazat? Nekem is elmondták, hogy apám nem akart elismerni, persze csak később amikor már fel tudtam fogni mit is jelent ez...
2023. júl. 25. 21:06
 17/40 anonim ***** válasza:
94%
Mit terheljenek rá? A DNS tesztet az fizeti, akinek nem volt igaza.
2023. júl. 25. 21:08
 18/40 A kérdező kommentje:
Ő miatta voltak kétségeim, én nem adtam perre az okot, ezért kapott egy ellenkérelmet hogy fizessen ki minden díjamat.
2023. júl. 25. 21:10
 19/40 anonim ***** válasza:
98%
Jajj de jó szívűnek akarod magad beállítani. Semmi esélyed már bizonyítani, hogy te vagy az apja, akkor sem, ha valóban te vagy az apja. Mikor lehetőséged lett volna, nem éltél vele!
2023. júl. 25. 21:11
 20/40 anonim ***** válasza:
90%
Miért nem volt apasági nyilatkozat?
2023. júl. 25. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!