Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy nyugtassuk meg anyut?

Hogy nyugtassuk meg anyut?

Figyelt kérdés

Anyum 67 éves, sajnos az ő családjában a női ágon sokan rákban hunytak el, vagy mellrákban vagy petefészek rákban.

Tegnap megtudtuk, hogy 59 évesen elhunyt az unokahúga mellrákban. Sokkolta a családot, azóta anya azt szajkózza a húgomnak és nekem hogy menjünk el évente szűrésekre.

Tudom hogy félt minket, 7.es voltam mikor kiderült hogy mindkét mellemben jó indulatú ciszta van. Félünk nehogy beleessünk mi is.

A másik anyumat az is megviseli hogy miért nem szólt az unokatestvére családja hogy baj van pedig jóba voltak. Szerintem nem akartak senki terhére lenni. Szerintetek?

2023. júl. 24. 19:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
9-es: Te melyik országban élsz?
2023. júl. 24. 22:48
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szürésre ha elmentek lehet megnyugtatja.
2023. júl. 24. 23:11
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Úgy nyugtassátok meg, hogy közlitek, hogy elmentek évente szűrésre és tudatjátok vele az eredményt. És tényleg elmentek.

Én kb 28 éves korom óta járok évente szűrésre, mert az én anyámat is érintette ez a betegség. Inkább kifizetem, minthogy baj legyen és túl későn vegyem észre.

2023. júl. 24. 23:29
 14/19 anonim ***** válasza:
73%
Tb alapon is adni fog az orvos beutalot a 15 évesnek is, ha elmondja neki az ember, hogy talalt egy csomót, ami fájdalmas, stb.
2023. júl. 25. 07:10
 15/19 anonim ***** válasza:
88%
14, egyrészt az már nem szűrővizsgálat, ha panasza van, másrészt nem biztos, hogy ad, ha nem tudja kitapintani.
2023. júl. 25. 10:34
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
Nőgyógyászhoz beutaló sem kell, 16 éves korom óta évente járok szűrésre.
2023. júl. 25. 11:03
 17/19 anonim ***** válasza:
71%
Halmozott családi érintettség esetén 45 év alatt is adhat az orvos beutalót. Járatok rendszeresen szűrésre és tanuljátok meg az önvizsgálat és nem lesz baj. Ezt anyukátokat is megnyugtathatja.
2023. júl. 25. 17:36
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Dobjatok össze mindannyiótoknak egy BRCA genetikai vizsgálatra valót, és csináltassátok meg.

Barátnőm anyukája, és a nagymamája is a harmincas éveikben haltak meg emlőrákban. A barátnőm, és húgy is BRCA negatívak szerencsére. Náluk megtört a családi balsors, nincs nagyobb kockázatuk, mint akinek sose volt ilyen a családjában.

HA nálatok is ez lenne a szitu, megnyugodnátok. Ha netán mégsem, akkor meg félévente mentek inkább szűrésre a kétévente helyett.

2023. júl. 25. 19:56
 19/19 anonim ***** válasza:
77%
húga a manóba ! bocsi
2023. júl. 25. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!