Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon ronda dolog lenne tőlem?

Nagyon ronda dolog lenne tőlem?

Figyelt kérdés
Anyám nagyon erölteti az unoka dolgot mióta bemutattam neki a pasim. Egyszerűen minden beszélgetésünknél téma "na és mikor lesz kis unokám?" mondom neki tőlem biztos nem lesz. (1unokája tesomtól van amúgy). És akkor jön dehát miért nem akarok gyereket, nincs nagyobb boldogság annál. Én úgy vagyok vele hogy ha tudom, hogy egyikünk se szeretne gyereket nem lesz. Lehet nagy öröm meg minden de sok munka, fáradság, pénz, felelősség is. Másrészt pedig mindkettönk csládjában sok szervi probléma, tartos betegség van. Magam is tartós beteg vagyok, szív és érrendszeri gondjaim vannak, magasvérnyomás. Nem kockáztatnám se a saját se a baba egészségét. Arra gondoltam egyszerűen megszakítanék anyámmal minden kapcsolatot. Odáig fajult a dolog mindennap felhív hogy gondoljam meg magam, legyen gyerek.
2023. júl. 21. 13:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
14%
Nem kell megaszakítani vele a kapcsolatot, csak egyszerűen mondani kell neki, hogy nem lesz gyerek. Ez a ti döntésetek, el kell fogadnia. Majd beletörődik.
2023. júl. 21. 15:51
 12/15 anonim ***** válasza:
57%
Kérj tőle kölcsön 6 millió forintot, gyerekvállalás céljából, ami fedezi a vitaminokat, ruhákat, bölcsőt, gyerekágyat, fejlesztő játékokat, babaszobabútort, stb. Többé nem fogja mondani. Egy gyerek nem olcsó mulatság.
2023. júl. 21. 19:39
 13/15 anonim ***** válasza:
52%
Mondd meg neki minél többet nyaggat annál kevésbé lesz hozzá kedved.
2023. júl. 21. 22:33
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én jó ideig nem beszéltem a rokonokkal pont ezért.

Még 3-4x hajlandó vagyok kijavítani őket, meg udvariasan mosolyogni, aztán közöltem velük hogy a saját szexuális életükkel foglalkozzanak ilyen szorgalommal, majd ignore.

2023. júl. 22. 09:02
 15/15 anonim ***** válasza:
76%

Mielőtt megszakítod, beszélj vele, hogy amit csinál, számodra nem jó.

Nem jó a saját elménket kivetíteni másra.

Nem jó a saját elménket, életünket, nézeteinket, megélésünket, érzéseinket, ráerőltetni másra, mintha ő is mi lennénk.

Mindenki csak önmaga. Senki más nem olyan.

Ha azt hiszi, hogy te ő vagy, akkor beszéld meg vele, hogy nincs így, te te vagy, ő meg ő, és tiszteljen téged, nem pedig önmaga részeit benned.

2023. júl. 23. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!