Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem lehet elfogadni,...

Miért nem lehet elfogadni, hogy nekem nem olyanok a párkeresési preferenciáim, mint amit anyám szeretne?

Figyelt kérdés

21 leszek ősszel, még nem volt párkapcsolatom anyám tudomása szerint. (Valójában egyet sem mutattam be, egyről sem beszéltem otthon.) Ő meg már azt hiszi, hogy ez azért van, mert a saját nememhez vonzódom. Nem hiszi el, hogy nem. És adja a zseniálisnál zseniáliabb kéretlen tanácsait, hogy adjak lentebb az igényeimből, teljesen mindegy kivel jövök össze, úgysem az a lényeg, hogy szeressem, hanem majd gyereket kell szülni, hogy legyen aki majd rámnyitja az ajtót, ha öreg leszek.(Szerintem anyám és apám kapcsolatában ennyi volt az össz koncepció, ahogy elnézem őket)

Egyszerűen nem fogja fel, hogy engem ezen a szinten nem érdekel, hogy legyen valakim. Nekem nem annyi az elvárásom az esetleges párom felé, hogy mindegy, csak legyen pénisze, tudjak neki majd szülni, oszt heló. Ha ezt akarnám, szerintem fél óra alatt találnék akárkit.

2023. júl. 4. 16:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
Hazudott és titkolózz tovább, az segít.
2023. júl. 4. 16:41
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
Szerezz a mamának egy pasit akkor nem a te kapcsolatoddal fog foglalkozni.
2023. júl. 4. 17:06
 3/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
86%

"Ő meg már azt hiszi, hogy ez azért van, mert a saját nememhez vonzódom."

Ennek van egy frappáns megoldása, csak ahhoz az kellene, hogy a mamának legyen egy barátja, te meg lefeküdnél a barátjával.

2023. júl. 4. 17:24
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Valami mással le kéne foglalnia magát akkor kevésbé foglakozna a te magánéleteddel.
2023. júl. 4. 17:40
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád jó megkeseredett lehet ha így választott párt.
2023. júl. 4. 17:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálam hasonló volt, de nem a család részéről, inkább a barátok hülyültek meg. Egy durva szakítás után három évig voltam szingli, mert maga az előző kapcsolat is borzalmas volt, főleg a vége. A barátaim kb fél év után kezdtek nyaggatni azzal, hogy jöjjek már össze valakivel, bárkivel, mert minden jobb, mint egyedül... Szerintük. Én nagyon jól éreztem magam, nagyon kellett az a három év, hogy felépüljek lelkileg. Ők mindig akkor csendesedtek el, amikor meséltem azokról, akik akkoriban össze akartak jönni velem. Volt egy fiú, aki azzal büszkélkedett, hogy ő minden drogot kipróbált már, mert szerinte a valóság unalmas. Esetleg ha bedobnál egy ilyet anyukádnak? Van valakim, csak ritkán van magánál, de próbálkozunk a babával, nyugi 😂
2023. júl. 4. 17:45
 7/13 anonim válasza:
100%

Próbáltad már elmondani neki, hogy te hogy gondolkodsz erről?

Megértem, ha nem, sok anyuka akarja csak azért megházasítani a gyereket, hogy legyen aki majd rányitja az ajtót...

2023. júl. 4. 18:45
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem fogom megérteni ezt a gondolkodásmódot... Nem az az átlagos és a leggyakoribb, ha az embernek vannak kapcsolatai, barátai, párja, rokonai, esetleg szomszédok, kollégák, stb? Szerintem az elég drasztikus és ritka eset, hogy valakihez az ég világon senki nem szól a gyerekén kívül, főleg idős korban, mikor az öregek imádnak bratyizni és mindenkivel beszélgetni úton-útfélen.

.

.

.

Na de a kérdésre válaszolva, mondd meg neki egyenesen hogy számodra ez a magánéleted részét képezi, és felnőtt vagy szóval azt mondasz el neki az életedből amit szeretnél, nincs joga semmit számonkérni rajtad és az életedben vájkálni, és részedről befejeztétek a témát. Csak lehetőleg kedvesebben fogalmazva, mert nekem az jön le hogy a maga módján jót akar, csak nem veszi észre, hol a határ.

2023. júl. 4. 19:14
 9/13 A kérdező kommentje:

#2 #3 Áh, ott van neki apám, egy háztartásban élnek, csak sose aludtak együtt, egy szobában amióta az eszemet tudom.

Ami az ő dolguk, egészségükre, csak nem tudom, hogy miért kell engem azzal cseszegetni, hogy "adjam le az igényeimet, ha nem akarok magányosan meghalni". Holott ha olyan preferenciáim lennének, mint amilyeneknek lennie kéne anyám szerint, akkor azzal nem az igényeiből adtam lentebb, hanem konkrétan igénytelen lettem. :D Másrészt még ki mondta, hogy bajom van a magányosan meghalás dologgal...? :D

2023. júl. 4. 22:24
 10/13 anonim ***** válasza:
75%
Mondjuk nem titkolózni kell, hanem annyit mondani, hogy bocs, anya, az én életem, majd ha beledumálás kell, szólok, de a párkapcsolati életem nem rág tartozik.
2023. júl. 5. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!