Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 1 éve elköltöztem Pestre az...

1 éve elköltöztem Pestre az egyetem miatt, de nagyon honvágyam van, többi lent. Mi a véleményetek, kérhetek esetleg tanácsot?

Figyelt kérdés

Tavaly augusztusba felköltöztem albérletbe Pestre egy lánnyal. Vidéken élek 2-3 órára Pesttől. Szüleimet, testvéremet, páromat és a házi kedvenceimet hagytam hátra. Nagyon szeretem Budapestet, szeretem az egyetemet és azt amit tanulok. Egészen fél éven át élveztem az itt létet. Novemberben a lakótársam elköltözött egyéb okok miatt, ezért egyedül maradtam. A második félévben kezdtem nagyon magányos lenni. Nagyon hiányzik a családom és a párom. Sokat kesergek, de nekik nem nagyon szeretném mutatni, hiszen a szüleim besegítenek a lakbérbe és a suliba is, dolgozom suli mellett hogy besegítsek nekik. Nagyon hálás vagyok nekik, de kezdek nagyon bedepizni. Keveset tudok hazajárni..Van egy nagyon jó barátnőm aki a szaktársam is, de kiderült, hogy megy erasmusra egész évre. Végleg egyedül maradok..lakótársat nem szeretnék, mert az otthonom és a szeretteim hiányoznak..Gondolkodom a levelezőin (2 év van még) de még nem mertem felvetni a szüleimnek. Megértenének, de úgy érzem nagy csalódást okoznék nekik. Jelenleg a munkahelyemen dolgozom itt Pesten több napot..Nem tudom mit tegyek, nagyon bevagyok fordulva, sokat sírok, nagyon hiányoznak. Nagyon szeretem pestet, de érzem hogy ez így nem lesz jó nekem lelkileg. Ti mit tennétek a helyembe? Bármilyen tanácsot, véleményt szívesen fogadok!

Előre is köszönöm!

2023. júl. 4. 12:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
26%
Elég szomorú, hogy ilyen helyzetbe sodorták a fiatalokat. Azaz, van a fejnehéz és velejéig romlott Budapest, jó lehetőségekkel. Aztán el kell szakadni a szülőföldtől, az ember teljesen gyökértelen és magányos marad ezután. Ne hagyd, hogy ez rabjává tegyen. Ki kell tűzni egy célt, miszerint abban a pillanatban, hogy meglesz a diploma, mész is haza és próbálsz ott elhelyezkedni. Nem éri meg Pesten főni, szenvedni.
2023. júl. 5. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!