Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerinted probléma az hogy a...

Szerinted probléma az hogy a gyereked dolgozna iskola időben?

Figyelt kérdés
Gimnáziumba jár és garantálja hogy nem menne a jegyei rovására. Nem vagyunk szegény család adok neki pénzt mindenre. Szerinte gáz hogy mindent tőlünk kér, és jogositványt, telefont stb... (nagyobb tételeket) saját maga akarná kifizetni. Nem tudom hogy lehetne ez kivitelezhető, amikor 3kor végez az iskolában, jár edzeni...

2023. jún. 30. 13:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Én se értem, hogy lenne rá ideje, de próbálja ki. Mindenesetre olyan helyre menjen, ahonnan könnyen el tud jönni, ha kiderül, hogy mégse lehet egy fenékkel három lovat (tanulás, munka, edzés) megülni.
2023. jún. 30. 13:32
 2/15 anonim ***** válasza:
68%
Hétvégén semmi akadálya.
2023. jún. 30. 13:50
 3/15 anonim ***** válasza:
66%

Én örülnék neki, hogy ennyire életrevaló, nem csak elvár mindent, mint a mai fiatalok nagyrésze.

Ha nem megy a suli rovására, örülnék is neki.

Én is diákmelóztam középsulis koromtól. Mellette nyelvórákra jártam, nyelvvizsgáztam. És igy is volt szórakozni is időm

2023. jún. 30. 14:07
 4/15 anonim ***** válasza:
67%

A fiam es a lanyom is hasonlo elgondolas miatt mentek 16 evesen diakmunkara.

Heti 2-3 napot mentek. Hetkoznap 4 orakra hetvegen 1 teljes napra (8-10ora). Volt h tobbet. Valtozo beosztasban. Nyaron rendesen mentek heti 30-40 oraban.

18 eves korig max 22:00 ig dolozhat

Most 21 a lanyom neki kb 2 milla van a szamlajan a fiam 18 neki "csak" 800e

Mindent mekiben 🤣

2023. jún. 30. 14:09
 5/15 A kérdező kommentje:
#4 és nem lett a jegyükben, érettségiükben romlás?
2023. jún. 30. 14:19
 6/15 anonim ***** válasza:
30%
Micsoda retardált banda. Heti 2-szer 4 órában 2 "millát" lehet keresni, meg jogsit fizetni meg telefont venni,hát persze, mesélj még.
2023. jún. 30. 14:24
 7/15 anonim ***** válasza:
75%
Miért ne próbálhatná ki?
2023. jún. 30. 14:24
 8/15 anonim ***** válasza:
72%
Hát én azt mondanám, hogy fog eleget dolgozni a jövőben. Nagyon sokan nem bírják egyszerre a kettőt és nem egyszer láttam olyat, hogy ott hagyják az iskolát a munka miatt, aztán megbánják később vagy belefáradnak. Ha dolgozni szeretne én sokkal jobban ajánlom a nyári munkát, meg ha ki akarja próbálni magát, meg lesz az a közösségi szolgálat is, az nagyon kevés idő, de az pont erre van.
2023. jún. 30. 14:32
 9/15 anonim ***** válasza:
84%
Tök rendes gyerek, de azért azt elmondhatod neki, hogy pontosan ez a szülő feladata, hogy eltartsa a gyerekét amíg tanul.
2023. jún. 30. 14:40
 10/15 anonim ***** válasza:
76%

4es vagyok

A lanyom jeles volt szinte vegig. Angol kettannyelvu vegyesztechnikusi kepzes. Angolul emelt szinten eretsegitett matekbol kemiabol szakmai targyakbol es angolbol. Pl angolul a torit is. Egyedul magyar volt magyarul. Angol felso foku nyelvvizsga erteku az eretsegije. Most egyetemista de szinten hozza a3gszokott atlagot

A fiamnak csak 4.5 atlaga van 😅 amugy szinten tettannyelvu info de meg 2 ev a eretsegi es a technikusi vizsga..

Szoval nem gondolnam h rontana. De ez gyerek kerdese. Ha alapvan nehezen tanul es ra kell dolgoznia (pl a legkisebb lanyom diszes) akkor nem javasolt. De ket nagynak nem okozott vagy okoz problemat.

Lehet h par ev mulva mar a kicsinek sem. O pl pengebb angolbol mint a ket nagy. Szinte folyekonyan beszeli a nyelvet. De a matek tragedia.

Egyebkent nem kellene dolgozniuk... Van eleg penz rajuk is. Amit kvazi megsporolnak nekem, azt el van teve nekik a jovore. Nincs menomobil sima 3-4 eves huawei van mindkettonek. A jogsit ha akarjak maguknak aljak, de nem akarnak.

A fiam most nyaron havi 400e fog keresni, elment epitoipari segedmunkasnak. Azt mondta kell a fizikai munka es hulla faradtan de vigyorogva jon haza 2 hete dolgozik ott.

Ja a lanyomnak kb 500-600e volt amit tanulmanyi versenyeken nyert. Wleg sporolos alkat.

2023. jún. 30. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!