Szülők!Mit szólnátok, ha ilyen gyerekeitek lenne?
Renegetegen vannak így szerintem, manapság egyre többen vannak, akik nem vállalnak gyereket.
Én sem szeretnék (egyke vagyok), egyik ismerősömnek 2 felnőtt gyereke van, mindkettő pár nélkül, pedig egyik sem meleg.
Másik ismerősömnek 3 gyereke van, mind3 kapcsolatban, gyereket egyik sem akar.
Szóval még 3 gyerek sem biztosíték az unokára...
Nem a múlt században vsgyunk, hogy kötelező bármi.
És ha lenne unoka, de a világ másik végén külföldön? Akkor sem lenne nagyon nagymamázás hétvégente.
Én is így látom, de ők egy kisebb faluban laknak.
Múltkor olvastam egy kérdést itt, amiben anyuka taglalta, hogy a gyereke és a párja tudatosan gyermektelenek, és fél, hogy ha ezt felvállalja kinézik őket a faluban.
Én is falun nőttem fel. Nem mindenki begyöpösödött őskövület ott sem. :)
Nekem sem akarnak a gyerekeim gyereket. 20 és 16 évesek. Egyrészt kimondottan örülök, hogy MOST nem akarnak. Ez az a korszak az életükben, amikor még nagyon nem aktuális. Később, akár 40 évesen is, bármikor meggondolhatja magát. Ez nem olyan, hogy 18 évesen azt mondja, hogy nem lesz, és akkor az már végleges. Tapasztalatból tudom. :)
Másrészt meg ha ma lennék 25 éves és családalapítás előtt állnék, szerintem én is kétszer (ezerszer) meggondolnám. Nekünk se volt könnyű, de a mai fiataloknak szerintem még nehezebb. Teljesen megértem, ha valaki azt mondja, hogy nem akar gyereket.
Biztosan jó lehet, ha valakinek van unokája. Csak játszik vele, felnevelni meg eltartani már nem az ő dolga. Pont ezért sem jogos unokát követelni. Könnyű más f.aszával verni a csalánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!