Van itt olyan, aki Ausztriában él, a családja meg Magyarországon? Milyen gyakran találkoztok?
Ha fiatal és gyermektelen lennék fel sem merülne semmi probléma. Férjemmel tervezünk Bécsbe költözni, szüleim Budapesten élnek. Látom, ahogy tesóm gyerekei velük nőnek fel, minden hétvégén találkoznak, meg néha hétköznap is, így segítenek is tesómnak. Én is örülnék ennek, dehát mindenki tudja, nehezen élhető ez az ország... Bécs olyan 2.5-3 óra kocsival. Szüleim amíg egészségesek tudnak jönni, meg mi is persze, csak gyerekkel körülményesebb. A minden hétvége az persze offos.
Akik így vannak, milyen gyakran találkoznak? Mert azért nem egy nagy táv, de mégis az, hiszen most 30 percre lakunk egymástól. Az egyik szemem sír, hogy nem tudják olyan gyakran látni a gyerekek a nagyszülőket.
Ez nem táv, ha Pécsre vagy Debrecenbe költöznétek se lenne gyorsabb.
Szerintem abszolút oké.
Én mondjuk úgy nőttem fel, hogy a nagyszüleim 1 illetve 2 órára laktak. Kb havonta találkoztunk. Nyaranta több napra. Teljesen oké volt ez is. Most 800 kmre élünk a szülőktől. Évi 3-4-szer találkozunk, de akkor egy hétre. A végére már mindig egymás idegeire megyünk.
Én őszintén nehezen tudom elképzelni, hogy akár a szüleimhez, akár anyósékhoz olyan közel lakjunk, hogy gondol egyet és átjön. Egymás agyára mennénk.
Mi Magyarországon belül lakunk ugyan, de messze a nagyszülőktől.
Kb évente 5-7x találkozunk.
Őszintén megmondom, nálunk ez rontott a kapcsolaton, hiszen nincs meg a gyerek-nagyszülő kötődés.
Anyósomék itt laknak tőlünk 10 percre. Heti szinten találkozunk és a gyerkőc imádja őket és ők is a gyereket. Szóval szerintem igenis sokat számít a távolság kötődés szempontjából.
Bár már van 1000 módja a kapcsolattartásnak pl videóhívás, de az nem pótolja a személyes élményeket!!!
mi úgy nőttünk fel, hogy a balaton-csongrád-kecskemét háromszögben jártuk az országot körbe-körbe, eseti látogatásokkal a mecsekbe meg pestre, az öreg nissanunkkal ami összesen 90km/h végsebességre volt képes. valahogy így is felnőttünk és meglepő módon még a nagyszüleinket is nagyon szerettük az összeset (négy volt, mostmár csak egy maradt)
ahogy írtad is, bécs 2.5 óra, az mért offos meglátogatni hétvégén? ha lent laknának a nagyiék az alföldön, messzebb a fővonalaktól, az is 2,5 óra, akkor se látogatnátok meg őket? ha nagyon kényelmesek vagytok és tízig alszotok szombaton, akkor is hazaértek ebédre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!