Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan, hogy egy anya...

Van olyan, hogy egy anya "vetélytársat" lát a lányában, ezért direkt elcsúfítja?

Figyelt kérdés

Anyukám világéletében egy szép nő volt, mellé ez társult stílusérzékkel, eleganciával és magabiztossággal.

A lánya vagyok, ennek ellenére folyamatosan rövid hajam volt, nem ilyen állig érő bob, hanem rendesen teljesen lenyírt, rövid, mintha egy kisfiú lennék.

A ruháim is olyanok voltak, mintha mind kicsi lett volna rám, ami azért is volt, mert nagyon túlsúlyos voltam gyerekként, alsósként 48 kiló voltam (erre azért emlékszem így, mert matekból a súlyokat tanultuk talán másodikban, a tanítónőnk hozott be mérleget és mindenkit megmért egyesével, utána ki kellett számolni, hogy a legnagyobb súlyú és a legkisebb súlyú között mennyi a különbség, hány kg egyben az osztály stb.). Szóval minden gyerekkori képemen vagy a hasam, vagy a fenekem lóg ki a nadrágokból, láthatóan a pólók kb. szétpattannak rajtam. Aztán meg mikor fogyókúrázni, sportolni szerettem volna, lerendezte annyival, hogy "ne zabálj annyit, majd attól lefogysz"...

Vagy emlékszem, hogy mindig meglepődtek régi ismerősök, akikkel találkoztunk az utcán, hogy úristen hát tényleg én vagyok a lánya??? El sem hiszik, hát nem is hasonlítok rá. Anyám meg vigyorogva, hogy hát igen, sem külsőre, sem belsőre nem hasonlítok rá egy cseppet sem sajnos...

2023. jún. 24. 16:45
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Inkább csak simán nem szeret.
2023. jún. 24. 16:54
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Ő mit mondott, mikor ezt a kérdést feltetted neki?

Traumafeldolgozással hogy állsz?

2023. jún. 24. 20:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Biztos van ilyen is. Nekem az jutott eszembe hogy inkább fiút akart. De ezer oka lehet.

Ez csak egy pici információmorzsa az életetekből. Ennyiből nem lehet megmondani. Meghát nem is pszichológusok járnak ide.

2023. jún. 24. 21:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Van.
2023. jún. 24. 23:02
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
Anyád beteg. Normális anya nem viselkedik így a gyerekével.
2023. jún. 24. 23:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok ilyen van. Ők egyszerűen nem szeretik a gyereküket. Személyes oldalról csak annyit tudok hozzátenni, hogy mikor tiniként elkezdtem jól kinézni, jó alakom lett, magassarkút hordtam kihangsúlyoztam amit kell és elfedtem amit nem, ahogy a nagykönyvben le volt írva, mindig kezdtem valamit a hajammal, szép sminket csináltam stb szóval ízlésesre megcsináltam magam, onnantól kezdve édesanyám olyan pusztítóan kezdett velem viselkedni hogy legalább lelkileg tönkretegyen, ami egyáltalán nem normális. A jókislányból neki alaptalanul kurwa lettem, mert adtam magamra. Soha egy jó szót nem mondott, hogy de szép vagy kislányom, vagy hogy büszke rám. Mindig csak megvetően nézett rám, mint aki irigy. Rájöttem hogy ő egy velejéig romlott ember, és mivel tudta hogy érzékeny vagyok, ezért pontosan tudta hogy mivel tehet tönkre. Egyszerűen az ilyet nem kell az anyádnak elfogadnod. Ennek köze sincs az anyasághoz..
2023. jún. 25. 15:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
se annak ha egy anya azért becsmérli a gyerekét mert nem hasonlít rá/nem elég szép, se annak ha meg irigységből próbálja tönkretenni mert sokkal szebb/fiatalabb.
2023. jún. 25. 15:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Akad rá példa.
2023. jún. 25. 17:02
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez nagyon szomoru. Pszicho thrillereket leszamitva olyat lattam csak, hogy nagyon csinos szep nonek a nem olyan lanya affele szomorkas buntudatot okozott, de az anya igyekezett normalisan jaratni, amig gyerek volt.

Vagy rivalizalast ugy, hogy a lany nagyon bombazo felnottkorban, az anya pedig az oregedestol fel.

2023. jún. 30. 02:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!