Masnak is mantraztak otthon a szulok, hogy “mas gyerek orulne ha ennek a toredeket kapna” meg “mas gyerek orulne ha ikyen szulei lennenek” meg így fenyeztek magukat a szulok nalatok is? Csak mert ezzel atmossak az ember agyat.
Volt olyan hogy az etióp gyerekekkel példálóztak.
Mit érdekeltek engem azok..
szerintem minden viszonyitas kerdese.
Amugy ha jol ertem masrol szol a "kerdesed" es megint masrol a kifejtes.
A kerdesedre a valaszom: Igen neha mergukben mondtak, ha peldaul egy falatot ettem csak a meregdraga vasatnapi ebedbol vagy cukraszdai sutemenybol, hogy mas gyerek hogy orulne...vagy ha kaptam ket szulinapi ajandekot de en akartam meg egy harmadikat is es pofakat vagtam es nyafogtam.
De nem ereztem agymosasnak. Lehet az lenne, ha zsiros kenyeren nottem volna fel napi szinten es amelle mondogattak volna mas gyerek fele ekkora zsiros kenyernek is orulne:-).
A kiegeszitesed azonban inkabb arrol szol, hogy akinek rossz gyerkkora volt bar mit ertesz ezalatt az nem derul ki pp szegeny volt es sose ehetett magnum jegkremet? vagy vertek ottjon es azt mondtak ez a normalis.szuloi neveles?
A lenyeg, hogy felnottkent egyreszt az eltelt ido es a tapasztalatok miatt masreszt az azota formalodott szemelyisegunk is atalakitja a multat. A mai gyors, technokrata...infocunamis vilagban valoban neha visszasirandi a regi akarmilyen rossz x evtizeddel ezelotti eletunk. De inkabb csak azok sirjak vissza akik most boldogtalanok, feusztraltak, nem alakult jol.az eletuk es visszatekintve akkor meg tervekkel, remenyekkel.voltak tele elkepzelesekkel hogy mi hogyan lesz vagy egyszeruen csak fiatalok voltak.
peldaul a nagyszulok bizonyara nem a mosogep vagy mosogatogep mentes otthonokat sirjak vissza, hanem azt hogy akkoriban birtak meg a mospgatast, mosast, gyereknevelest es szorakozast es munkat is egy nap. Most meg nem...
1.
Igen… nalunk is. Ez van szomaliai valtozatban is.
2.
Ugy latszik a legtobb csaladba jut legalabb egy ilyen felnott.
3.
Szerintem neked felig meddig ment at az iromanyom, lehet h nem fogalmaztam meg jol. Nem az anyagi dolgokra gondolok es nem js a jogos dolgokra (pl ne akarjon a gyerek 3. ajandekot is). Hanem a nyilvanvaloan elfogadhatatlan szuloi viselkedesre gondoltam pl veres, psziches bantalmazas, lelki terror stb.
4.
Na ez az…en is igy latom.
Nekem gyakran mondják a szüleim. Mondjuk mindent megvesznek nekem az igaz, de verést is gyakran kapok
16 F
7.
Nalunk is ez volt. Aztan kesobb meg letagadtak, hogy sosem tortent ilyen.
Egy újabb hisztis mai gyerek.
Ilyenkor érdekelne szüleid véleménye is hogy miért mondják ezt mert lehet jogosan mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!