Nárcisztikus szülő mániája hogy szerezzem meg a diplomát, addig támogatni sem fog anyagilag, és a saját félretett pénzemet sem kapom meg. Ebből kiút?
A félretett pénzt nem tudom hogy hol van mert el lett dugva.
Több millió forintról van szó.
Viszont a diploma megszerzése sem szempont számomra mert nem érdekel, én menni akarok innen minél előbb.
22 éves vagyok, érettségim van jelenleg, meg jogosítványom.
A szülők meg minden "jutalmat" a diploma megszerzéséhez kötnek, azt manipuláltál belém kis korom óta hogy anélkül senki vagy.
Mostanra viszont kinyílt a szemem és látom hogy mi lenne a normális, ez nem az.
Kis koromban fizikailag is bántalmaztak a szüleim ha nem jól teljesítettem az iskolában, vagy valami rosszat csináltam.
Rosszabb esetben elvették a játékaimat vagy összetörték azt.
Mindkét szülőm 60 körüli diplomás alkoholista.
Hogy ne lenne nárcisztikus? A 60-asok fejében az van, hogy diplomás gyerek=tökéletesség. Lehet vele villogni a külvilágnak. Az mindegy, hogy egy 22 éves FELNŐTT, aki a saját életével rendelkezik nem akar diplomát, a nárcisztikus szerint a gyereknek a saját életébe beleszólása nincs, "nyemabuznyicska" jár neki. Lényegében tulajdonának tekint, egy tárgynak. Nem véletlen nincs empátiája egy nárcisztikusnak, nem véletlen képtelen az együttérzésre.
Kiút csak a költözés és a kontakt elvágása.
Szerintem ez a minimum, hogy ha van a szüleidnek elvárása és azt szeretnéd megkapni akkor teljesíted az elvárásaikat, ha meg nem kell akkor nem foglalkozol az elvárásaikkal.
Szerintem ma már a diploma olyan alap mint 10 -15 évvel ezelőtt egy alapszíntű érettségi, hogy mire mész vele?
Lehet, hogy semmire de az út amig eléred a célod(diplomát) sokat formál majd rajtad jó értelemben.
Szerintem ha nincs saját vállalkozásod akkor nem éri meg értelmetlen munkába ölni a fiatalságod napi 8 -12 órában hanem menj szépen egyetemre/főiskolára és szerezz még több ismeretet, barátokat, élményt.
Egyetem/főiskola a legjobb oktatási rendszer.
A tanulsz azzal nem veszítesz semmit viszont ha nem azzal igen mert nem tudsz majd válogatni a munkák között, illetve az az ut amig eléred a célod(diplomád) az az alatt nagyon sokat fogsz a pozitív értelemben fejlődni.
Hajrá!
Én lelépnék, és többé legfeljebb csak szökőévente látnának. Az ilyenek nem szülők, hanem önző, és bukott emberek, akik nem gyereket akarnak nevelni, nem azt akarják, hogy legyen egy boldog fiuk/lányuk, hanem rajta keresztül akarják megélni azt, ami nekik nem sikerült.
A pénz meg nem tudom, ténylegesen mennyire a tiéd, de ha jogilag a tiéd, akkor én a helyedben miután leléptem, beadnám a feljelentést lopás miatt. Mert ha ez tényleg a te pénzed, és eldugták előled, az közönséges lopás.
Ja, de hogy családtag tette? Miért, hattól ez kisebb bűn? Soha nem értettem azt a felfogást, hogy miért lenne az kisebb bűn, ha egy családtaggal szemben követik el. Épp, hogy az a nagyobb vétek.
"...hanem rajta keresztül akarják megélni azt, ami nekik nem sikerült."
Mi nem sikerült nekik? Írta, hogy mindkettő diplomás.m
Hogy van neked több milliód félretéve 22 évesen?
Ha ennyire jól keresel, elköltözöl szépen, és néhány év alatt újra összerakod.
Vagy abból raktad félre, amit a szüleid adtak neked?
Akkor bizony ők döntik el, mikor, hogyan kapod meg.
Hallod....
22 vagy, már el is végezhettél volna valami kis lim-lom fősulit/Bsc-t.
Szüleid lenyugodtak volna a lóvé is meglenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!