Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ilyenkor szüleim...

Mit tegyek ilyenkor szüleim ellen?

Figyelt kérdés

Sokkal jobb "gyerek" vagyok felnőtt éveiben járó mostoha bátyámhoz képest, de ennek ellenére is szüleim, apukám és mostoha anyukám hetente többször leszid apró dolgok miatt, amiről vagy nem tehettem vagy megint kerestek egy pici indokot, hogy valakivel ki tudjanak kezdeni.

Ilyenkor mindig mondják, hogy "vágom az arcokat" és "puffogok/durcizok". Soha nem szoktam visszaszólni semmivel nekik, mindig végig hallgatom, hogy kiabálnak velem.

Jó "gyerek" alatt azt értem, hogy kiemelkedően jól teljesítek az iskolában, nem kell engem noszogatni a tanulással, mindig végzem a házimunkát kevés életkedvvel iskola után is, itthon vagyok állandóan szabadidőmben és hallgatom mind végig ugyebár a szidásukat. Sajnálom, hogy ezt mondom, de egyszerűen nincsen kedvem már beszélni velük sem.

Nem vagyok még felnőtt, ha szükséges lenne hozzá tenni.

2023. jún. 1. 19:03
 1/9 anonim ***** válasza:
17%
Amìg az ő hàzukban laksz ès ők etetnek nagyon semmit sem. Èn azt ajànlom, hogy minèl hamarabb menj el koliba vagy amint lehetősèged van rà költözz el, nyilvàn azt csak kèsőbb tudod megtenni, mert amiket leìrtàl úgy elèg elviselhetetlennek tűnik èlni. Legalàbbis nekem.
2023. jún. 1. 19:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én azt ajánlom, hogy tanulj (nyelveket főleg) és minél hamarabb menj el koliba vagy költözz el. Addig pedig kitartást hozzájuk. Keress valami hobbit, ami segít túlélni a helyzetet.
2023. jún. 1. 19:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerü addig kibiod míg lesz lehetősged költözni, akkor emgteremted hozzá a feltételeket és a magad ura leszel.
2023. jún. 1. 20:01
 4/9 anonymousreview60 ***** válasza:
18%

#2: Mire gondolsz? Milyen haszna van "főleg nyelveket" tanulni? Angolul nyilván meg kell tanulni. Ha(!) más országba megy (amit nem tudhat még), annak a nyelvét is.

De emellett miért lenne érdemes nyelvet tanulni? A Google már szakmai szöveget is olyan szépen fordít, hogy meglepő. 10, de legfeljebb 20 év múlva már teljesen felesleges lesz a nem műfordítás emberi fordítás, de még a valós idejű emberi tolmácsolás is.

2023. jún. 1. 20:22
 5/9 anonim ***** válasza:
26%

Kamaszsors. Idővel rólad is lepereg majd, és remélhetőleg ők is felhagynak a szőrszálhasogatással.

Túl kell élni.

2023. jún. 1. 22:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha lány vagy, lehet az a bajuk, hogy nekik a fiú a minden… Sajnos ezen nem lehet változtatni, lazítani kell a kötelékeket.
2023. jún. 2. 19:14
 7/9 anonim ***** válasza:
87%
Annyit tudsz h elengedni időnként... A füled mellett, viszont ha sokadszorra mondják, akk akk se fogják abbahagyni... Szard le..
2023. jún. 2. 22:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem megbantani akarlak, de valoszinuleg te vagy a csaladban az, akin mindenki a frusztraciojat vezeti le. Valoszinuleg azert, mert fiatal lany vagy es tudjak, hogy nem szolsz vissza, kicsit kiszolgaltatott vagy nekik. En a helyedben kesobb, amikor elkerulsz toluk, lazitanek ezen a kapcsolaton, hidd el, jot fog tenni ebbol a toxikus kornyezetbol kiszabadulni. Szerintem is tanulj es probalj meg mashol tovabbtanulni, dolgozni, onallosodni, amikor nagykoru leszel es onallo donteseket hozhatsz. Addig meg ne vedd a szivedre, mert itt nem veled van a problema!
2023. jún. 3. 14:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát és a sok segítséget!
2023. jún. 4. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!