Mit tegyek ilyenkor szüleim ellen?
Sokkal jobb "gyerek" vagyok felnőtt éveiben járó mostoha bátyámhoz képest, de ennek ellenére is szüleim, apukám és mostoha anyukám hetente többször leszid apró dolgok miatt, amiről vagy nem tehettem vagy megint kerestek egy pici indokot, hogy valakivel ki tudjanak kezdeni.
Ilyenkor mindig mondják, hogy "vágom az arcokat" és "puffogok/durcizok". Soha nem szoktam visszaszólni semmivel nekik, mindig végig hallgatom, hogy kiabálnak velem.
Jó "gyerek" alatt azt értem, hogy kiemelkedően jól teljesítek az iskolában, nem kell engem noszogatni a tanulással, mindig végzem a házimunkát kevés életkedvvel iskola után is, itthon vagyok állandóan szabadidőmben és hallgatom mind végig ugyebár a szidásukat. Sajnálom, hogy ezt mondom, de egyszerűen nincsen kedvem már beszélni velük sem.
Nem vagyok még felnőtt, ha szükséges lenne hozzá tenni.
#2: Mire gondolsz? Milyen haszna van "főleg nyelveket" tanulni? Angolul nyilván meg kell tanulni. Ha(!) más országba megy (amit nem tudhat még), annak a nyelvét is.
De emellett miért lenne érdemes nyelvet tanulni? A Google már szakmai szöveget is olyan szépen fordít, hogy meglepő. 10, de legfeljebb 20 év múlva már teljesen felesleges lesz a nem műfordítás emberi fordítás, de még a valós idejű emberi tolmácsolás is.
Kamaszsors. Idővel rólad is lepereg majd, és remélhetőleg ők is felhagynak a szőrszálhasogatással.
Túl kell élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!