Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elsősorban 16-24 körüli...

Elsősorban 16-24 körüli "gyerekektől" kérdeznék. Ha anyukátok dühöng, csapkod mérgesen...? folytatom lent

Figyelt kérdés
és utána magyarázatként elmondja, miután lenyugodott, hogy nagyon fáradt, sok neki a házimunka, a kistestvérrel való foglalkozás, és az, hogy otthonról is kell dolgoznia (másodállás-féle), akkor mit csinálsz?
2023. máj. 28. 18:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

Ignoráltam a picsbe, mert ez csak hiszti.

Érdekes, amíg haza nem értünk, vagy CSAK a tesómmal volt otthon, tök nyugis. Hazaértünk már rögtön kezdte a műsort, hogy ő ilyen-olyan fáradt, elege van, meg egyébként is - és itt jött egy félórás panaszáradat vagy épp kiabálás.

Minden átkozott nap ez ment, de közben segítséget nem fogadott el, szóval akkor miről beszélünk?

Bementem a szobámba és dühöngjön - igazából csak annyit ért el vele, hogy jóllehet már 34 vagyok, ha valaki kiabálni kezd, összeszorul a gyomrom és megriadok ,akkor is, ha nem "nekem szól".

2023. máj. 29. 08:28
 12/17 anonim ***** válasza:
80%
Nincs testvérem, anyám ritkán borul ennyire ki, de az évek alatt rájöttem, hogy ilyenkor (és már a kisebb puffogásoknál is) jobb elmenni az útjából és el kell kezdeni tanulni, vagy a legjobb, ha elmegyek sétálni a kutyámmal, esetleg kimegyek a telekre. Borzalmasan felcs+szi, ha a kiakadása után állok neki takarítani (tudom, hogy az átlag embernél ez nincs így és logikátlan, de őt zavarja, ilyen furcsán van bekötve :) ) vagy elvonulok a szobámba henyélni.
2023. máj. 29. 08:36
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

Fel kellene nőnie a szülőnek. Nem éppen egy példamutató viselkedés ez, hanem hiszti gyerek módra.

A gyerek pedig, akkor rendez jelenetet, ha baja van és gyenge, ki nem alakult problémamegoldó képessége és társai.

Ezt a "módszert" felnőttként alkalmazni elég gáz.

Változtasson a szülő...

A gyermek meg keresi még önmagát és a világ működését, személyisége formálódik átlag 25 éves korig. Valakiknél több, valakiknél kevesebb.

Valakik meg felnőttként is önmguk árnyéka.

2023. máj. 29. 10:37
 14/17 anonim ***** válasza:
38%
Fel kéne fogni hogy a hülye szülő is ember, és nem úgy reagálni mint egyes válaszolók, hogy ha anyám kiakad mert kimerült, túl sok a teher, akkor bemegyek a szobámba segget vakarni..
2023. máj. 29. 11:16
 15/17 anonim ***** válasza:
67%

Anyamnak is ez a szokasa, delutan lettokor mar mindenkinek gorcsben volt a gyomra es mindenki azt tettette, hogy alszik.

Azt erte el, hogy elkoltoztem es ha nem muszaj akkor nem is beszelek vele.

2023. máj. 29. 14:54
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

#14 Ha párhavonta egyszer fordulna elő, és akkor is meg lehetne beszélni, hogy, mit szeretne, hogy segítsek, akkor a franc nem vonul el. Csak nem ez a helyzet. (#1 és 9 vagyok) Ha csak nekem műsorozik, és csak akkor, amikor ott vagyok, és igazából semmi megoldásra való nyitottság nincs meg, akkor nyilván ignorálni fogom. Szimplán mert minden csak ront a helyzeten, és aztán annyi lesz belőle, hogy én is felcseszem magam, és megy az egymással üvöltés, amíg valamelyikünk el nem kezdi megkísérelni a másik érzelmi zsarolását, a másik meg megpróbál rákontrázni. Nem célravezető, plusz abban úgysem nyerek, ő rutinosabb, meg még adtam is alá a lovat, hogy ezt lehet.

Az meg, hogy "nem úgy kell reagálni, mint egyes válaszolók", elég nagy vakvágány a gondolatmenetben. Mindenki a saját anyjából indul ki, elképzeli, hogy mit csinálna az anyja egy adott reakcióra, és annak megfelelően válaszol. Neked az jut eszedbe, hogy a te anyád nyitott a megoldásra, ha segítséget nyújtasz, másnak meg az, hogy ez már a 101. mártírkodós-játszmázós húzás, amibe nem érdemes belemenni.

2023. máj. 29. 15:07
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyám ritkán csinál ilyent, de ha előfordul én mindig bemegyek a szobámba és megvárom amíg megnyugszik. Utána megpróbálom megbeszélni vele, és általában sikerül is.
2023. máj. 29. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!