Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan "gyerek",...

Van itt olyan "gyerek", akinek a szülője nem tudja megemészteni, hogy neki könnyebb/jobb sora lett mint neki? Milyen kezelési technikák vannak?9

Figyelt kérdés
2023. máj. 12. 09:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt gondolom, aki irigy a saját gyerekére, az pszichopata. Azért szültem a fiamat, hogy boldog legyen, nem azért, hogy szívassam. 14 éves, egyelőre ki van adva a leendő lakása, amiben korábban laktunk. Neki majd ne kelljen ezer évre sok millió ft hitelt felvennie. Addig is igyekszem támogatni - nyilván nemcsak anyagilag, még gyerek, sok mindenben szüksége van az anyjára.
2023. máj. 12. 10:30
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem szociopata vagy nárcisztikus?
2023. máj. 12. 10:38
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Hívhatod bárminek. Nekem nem normális, aki irigy a gyerekére.
2023. máj. 12. 10:41
 14/20 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk is ez van, bár nem igazán rosszindulatból (vagyis remélem), hanem folyamatos megjegyzésekben nyilvánul ez meg.

Pl.: anno mikor hozzáköltöztem a páromhoz, egy egyszerű, régies berendezésű, felújításra szoruló lakásban, első látogatáskor megjegyzés: de lepukkant ez a lakás! (szoba-konyhás putriban nőttem fel, ahol nem volt fürdőszoba)

felújítottuk a tetőt, reakció: jó gazdagok vagytok!

elvitettük a sittet konténerben pénzért: jó sok pénzetek van, miért nem ástátok el a kertben?

lecseréltük a kocsit (de még így is 18 éves autó), vittem őket valahova, beülés után első megjegyzés: de szar, kényelmetlen!

Nekem mérhetetlenül rosszul esik. Ritkán is találkozunk, egyszerűen feldolgozhatatlan, hogyan lehet egy apa (főleg apámtól erednek ezek a odaszólások) ilyen.

Így sajnos nem tudok tanácsot adni, csak együttérezni...

2023. máj. 12. 12:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, fel sem néztek az öregnek, ha döglődik majd, akkor sem.

2023. máj. 12. 14:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
14: én is ritkán találkoznék a szüleimmel, ha ilyenek lennének... sajnálom!
2023. máj. 12. 14:20
 17/20 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk anyám nem tudta megemészteni, hogy a kislányomnak eldobható pelenkát használok (mindez 90-es évek közepén volt). Megmagyaráztam neki, hogy amíg egy nap alatt megkeresem az egy havi ellátmányt, addig senkinek nincs belepofázása.

Amúgy ő beszólogatott, abban nyilvánult meg.

A másik, amit baromi nehezen emésztett meg, az az, hogy mint egyéni vállalkozó adószakértő, itthonról dolgoztam (ja, amúgy 150 kilométerre laktunk egymástól). Szóval hogy én nem kelek reggel fél 5-kor azért, hogy buszozzak negyven kilométert, hogy bejárjak egy cég irodájába, ahogy ő tette 40 éven át. Ez naggggyon bökte a csőrét. És igen, irigy volt.

2023. máj. 12. 14:23
 18/20 anonim ***** válasza:
Maygarul sjat gyerekére irigy a szülö?
2023. máj. 12. 15:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Ja.

2023. máj. 12. 15:18
 20/20 anonim ***** válasza:
71%
18 Az irigység nem válogat. Akár a szülőt a gyermeke ellen fordítja. Ezért minden rossz az irigységgel indulé egy adott ember életében. Abban a pillanatban ahogy az ember teret enged egyetlen egyszer is. Egyetlen egyszer enged onnantól az adott ember már idő kérdése és milyen mélységekbe kerül, mit képes mások ellen tenni. Sosem lesz többet az adott ember aki valaha volt.
2023. máj. 12. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!