Van itt olyan "gyerek", akinek a szülője nem tudja megemészteni, hogy neki könnyebb/jobb sora lett mint neki? Milyen kezelési technikák vannak?9
Nálunk is ez van, bár nem igazán rosszindulatból (vagyis remélem), hanem folyamatos megjegyzésekben nyilvánul ez meg.
Pl.: anno mikor hozzáköltöztem a páromhoz, egy egyszerű, régies berendezésű, felújításra szoruló lakásban, első látogatáskor megjegyzés: de lepukkant ez a lakás! (szoba-konyhás putriban nőttem fel, ahol nem volt fürdőszoba)
felújítottuk a tetőt, reakció: jó gazdagok vagytok!
elvitettük a sittet konténerben pénzért: jó sok pénzetek van, miért nem ástátok el a kertben?
lecseréltük a kocsit (de még így is 18 éves autó), vittem őket valahova, beülés után első megjegyzés: de szar, kényelmetlen!
Nekem mérhetetlenül rosszul esik. Ritkán is találkozunk, egyszerűen feldolgozhatatlan, hogyan lehet egy apa (főleg apámtól erednek ezek a odaszólások) ilyen.
Így sajnos nem tudok tanácsot adni, csak együttérezni...
Remélem, fel sem néztek az öregnek, ha döglődik majd, akkor sem.
Nálunk anyám nem tudta megemészteni, hogy a kislányomnak eldobható pelenkát használok (mindez 90-es évek közepén volt). Megmagyaráztam neki, hogy amíg egy nap alatt megkeresem az egy havi ellátmányt, addig senkinek nincs belepofázása.
Amúgy ő beszólogatott, abban nyilvánult meg.
A másik, amit baromi nehezen emésztett meg, az az, hogy mint egyéni vállalkozó adószakértő, itthonról dolgoztam (ja, amúgy 150 kilométerre laktunk egymástól). Szóval hogy én nem kelek reggel fél 5-kor azért, hogy buszozzak negyven kilométert, hogy bejárjak egy cég irodájába, ahogy ő tette 40 éven át. Ez naggggyon bökte a csőrét. És igen, irigy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!