Mit tegyek, hogy ne őrüljek meg a családomtól? 18/F
Bocsánat hogy hosszú lett
Tl,dr: apám egy agresszív állat és már dühkitöréseim és öngyilkos gondolataim vannak tőle
Apám egy idegbeteg állat, és ezt most szó szerint értem. A legapróbb dolgok miatt is képes teli torokból ordítani, napjában többször is. Soha nincs egy jó szava senkihez. Házimunkát nem csinál, nekünk kiabál hogy mossunk fel, vagy akármi, és ha nincs azonnal ugorva akkor jön a kiabálás. Mikor olyanja van, random sértegetni kezd mondvacsinált indokokkal. Anya fogalmam sincs miért van még vele, talán a hitelek miatt. Állandóan veszekednek. Nekem még 2 évem van a szakgimiből, és kollégiumba nem akarok menni, mert van egy kutyánk amivel csak én törődök. (Apám kitalálta hogy "kő a gugya házat őrizni" de jóformán csak ki lett b*szva az udvarra bioriasztóként.) Jelenleg annyit tudok csinálni, hogy tanulok és spórolok, hogy amint megvan a szakmám mehessek albérletbe... Viszont érzem magamon, hogy napról napra őrülök bele ebbe. Gyerekkorom óta hasfájós vagyok, de mostanában már eljutottam odáig hogy hányok a stressztől. Kedvtelen és motiválatlan vagyok, szinte minden nap eszembe jut az öngyilkosság mert nagyon nem bírom már itt. Már akkor is azt hiszem, hogy bántani akarnak (szavakkal) amikor igazából nem, és egyre gyakrabban vannak dühkitöréseim. Emiatt lassan azt a kevés embert is elveszítem, aki eddig tartotta bennem a lelket. Próbálom kifutni magamból a dühöt, de nem segít. Szerintem az okozhatja, hogy apámnak nem szólhatok vissza, mert igazából azt is kinézem belőle hogy nekem jön és megöl.
Ha szakgimibe jársz még két évig a kollégium is odébb van sokkal, addig is ki kell bírni valahogy... viszont akkor elvileg kell legyen iskolapszichológusotok is (törvény írja elő)...
Gondolom egyébként próbáltál vele leülni megbeszélni nyugodtan értelmes keretek közt (nyugodtabb pillanatban, és nem akkor mikor épp üvölt, mert akkor te is üvölteni kezdesz, ő meg még jobban...), ha erre nem hajlik esetleg édesanyádat még tudod győzködni, hogy menjetek, de általában sajnos az emberek hajlamosak belesüppedni az ilyen kapcsolatokba, főleg, ha ahogy mondod még pénzügyi gondok is vannak a dologban. Mert akkor valószínűleg még úgy is gondolja, hogy akár érted is teszi, inkább tűr, csak ne kelljen az utcán élnetek...
És a pszichológuson lehet nyugodtan gúnyolódni, meg lepontozni érte, de a helyzet az, hogy pontosan ilyen célokra vannak ott. Évekig tanulták a szakmájukat, ellenőrzött körülmények közt dolgoznak, és hidd el sokkal hasznosabb tanácsokkal/tippekkel tudnak ellátni, mint itt gyakorikérdéseken egy csapat random idegen, aki csak a fotelból osztja az észt.
Miért lenne odébb a kolesz? A szakgimiknek van kolesza, legfeljebb nem saját,, hanem egy másik iskolához betársulva.
Menj kollégiumba.
Vagy menj koleszba vagy ha valakivel meg tudod beszélni vegyetek ki közösen albérletet.
A kutyust csak gondoznák a szüleid ha nem vagy otthon, hétvégén meg ha hazamész foglalkozhatsz vele ha pedig szerencsés vagy és sikerül állatbarát albérletet találnod viheted magaddal.
Az iskolapszichológussal már beszéltem, és azt mondta, hogy ő tulajdonképpen tanácsadó, szóval az ilyen "enyhébb" dolgokat tudja csak kezelni, pl. tanulási nehézségek, elhagyott a barátom, összevesztünk a legjobb barátnőmmel, stb. Az én dühkitöréseimmel és potenciális traumáimmal apám jóvoltából nem tud mihez kezdeni, mert nem az ő szakterülete. Szóval pszichológushoz max úgy tudok menni, ha egyszer megengedhetem magamnak...
Apámmal hiába próbálok beszélni, csak el vagyok hordva mindennek. Szentül meg van győződve hogy ő tökéletes és mindenki más hülye. Anya meg évek óta csak fenyegetőzik hogy elhagyja, de sosincs belőle semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!