Hogyan menjek így haza?

Figyelt kérdés

Kecskeméten lakunk.. Szóval 28 éves vagyok, anyámnál éltem most pár évig, dolgoztam, 35 ezret fizettem bele a rezsibe minden hónapban, bár azt mondta neki ennél több nem kell. Ő nyugdíjas kap kb 100e ftot. A lakás rezsije kb 50 közösköltséggel rezsivel mindennel.

Na az a lényeg, hogy én dolgoztam külföldön, de nem úgy jöttek össze a dolgok ahogy terveztem, most pár hónapra hazamennék, azt beszéltem meg vele, hogy fizetek neki havi 50-et bár ő azt mondja csak 35-öt kér, mondom, nem legyen 50, és akkor az úgy neki jó-e.

3 hónapot lennék itthon annál nem többet.

nem tudom mennyire szaladtak el a lovak otthon és mennyire megy most ez a családtagok lehuzigálása de telefonon elkezdte mondani, hogy amikor én elmentem egy éve akkor miattam tartozásai halmozódtak fel meg a víz meg a villany amit fogyasztottam meg mittudomén, bár mindent rendesen fizettem abba a 35-be bőven belefér a közösköltség fele, a villany és a víz amiből nagyon keveset fogyasztottam. De ha mégis le akar húzni valami pénzzel miért mondja azt, hogy elég a 35? szóval enm értem.

Összevesztünk és levágta a telefont.

Nos én nem akarok olyan körülmények közé hazamenni, hogy felnőtt létemre a nyugdíjas édesanyám osztja nekem az észt meg pofátlanul megpróbál átverni. Itt valahogy le kellene fektetni a határokat, hogy akkor most hazamegyek, jó-e neki az 50 amit előre kifizetek, vagy nem jó és akkor keresek más megoldást.

Szerintem úgyis bele fog menni, mert annyival beljebb van, ez bőven a duplája lesz a fogyasztásomnak, így vehetjük úgy, hogy ő "keres" rajta 25 ezret.

Amíg külföldön voltam 1 évig bár nem támogattam mert arra jutottam, hogy nem kötelességem, nekem a saját családomról kellene már ennyi idősen gondoskodni, de amikor bejött az energiaválság, a nagyobb háztartási gépeket távolról megrendeltem neki és lecseréltük. Ennek költségei kb 100 ezer ft amit én álltam.

Most bár van külföldről félretett pénzem, de nem azért, hogy az anyám lehúzkodja, hanem egy 2 hónapos tanfolyam elvégzésére tettem félre illetve egészségügyi korrekciókra, amiket a két hónap alatt (fogak, haj, tanfolyam, stb) szeretnék elintézni.

Úgy érzem ez nem fog működni. Ha 50-nél többet kér vagy többet akar lehúzkodni ilyen olyan indokkal akkor már kiveszek magamnak egy szobát vagy akár ha találok 100 körül egy albérletet valahol mert még szobabérlésnél sem gyötörtek annyit mint otthon a saját családom.

Valószínűleg anyám azért csepegteti ezt a 35 is elég neki, hogy addig ne azzal foglalatoskodjak, hogy albérletet keresek, hanem belefussak a csapdába, de nem tudom. Két hetem van kideríteni mert utána már utazom haza.

Ki mit mond? És igen, aki felismer, én vagyok az, Botond :D

2023. máj. 1. 00:04
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
81%

Legyszi szóljál már ha találsz 100e-ért albérletet. Köszi!

Jaj, azt is megköszönném, ha elárulnád hol vásárolsz és mit, mert hogy itt jelenleg 40%-os az infláció az még semmi, de az élelmiszer árak a szolgáltatások árai keményebbek mint külföldön (ahol két-háromszoros a fizetés, juttatás) és egy mini szatyor tej, kenyér, tojás, felvágott 10ezer alatt nem úszható meg, na az már valami. Az zöldség, gyümölcs már luxus. A gáz meg majdnem már annyiba kerül, mint egy nyugdíjas nyugdíja.

Gratulálok!

De ez mind anyádat hibája. 🤘

Pfff

Menj albérletbe!

2023. máj. 1. 10:44
 32/43 anonim ***** válasza:
100%

" lőtéri kutyát nem érdekli. ha a "párom" jön oda, akkor ahhoz senkinek semmi köze. "

Dehogyis nem! A tulajnak sok köze van hozzá. Életvitelszerűen az tartózkodhat a bérelt lakásban, akiről a tulajnak tudomása van.

2023. máj. 1. 11:17
 33/43 anonim ***** válasza:
92%
Ilyenkor érzem azt, hogy mégsem akarok majd gyereket.
2023. máj. 1. 11:19
 34/43 anonim ***** válasza:
94%
Havi ötvenből kb. a kajám nincsen meg, pedig nem kaviárt eszem drága pezsgővel, te mégis hol élsz?
2023. máj. 1. 12:47
 35/43 lizzi77 ***** válasza:
92%
Oksa,50- et fizetsz,lehet hogy tavaly tényleg àtléptétek a rezsicsökkentett àrakat.Meg oké,hogy a kaját magadnak veszed,de:mosószer,öblítő,mosogatószer,felmosó,wcpapír,zsepi,kávé,tea,cukor,só...vagy otthon nem mosnak rád,nem kell többet takarítani,nem iszol meg egy kávét sem,komolyan?
2023. máj. 1. 13:18
 36/43 A kérdező kommentje:
Magamnak veszek mindent hogy gondoltad?????.... Nem is értem. Senki sem tud egy nyomorult kerdest ertelmezni???
2023. máj. 1. 13:34
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenki értelmezte a kérdésed, most rajtad a sor, hogy a válaszokat te értelmezd.
2023. máj. 1. 15:02
 38/43 anonim válasza:
100%

Kérdező. Tipikus esete vagy azoknak az embereknek, akik azt gondolják, nekik jár valami. Egyik mondatod arról szól, nem támogattad külföldről, mert nem kötelességed. Másikban nehezményezed, h nem kapsz segítséget. Számolgatsz, matekozol, közben szidod anyádat h lehúzna. 35öt adtál régen ami szted busásan sok volt, és most filózol h 35 vagy 50. Lehet, h annak idejen az átalányból adódó különbözet volt, amit utólag fizetett anyukád. Akárhogy is, nem hinném h a te szavaiddal élve lehuzkodni szeretne. A 35 amit mond, n tudom elég-e, sztem srmmiképp. Víz villany fűtés(nyáron is fizetsz bérhátban) melegvíz közös költség mosószer mosogatószer wc papír f@szom tudja még mi, ami ottléteddel több kell. Plusz ha ilyen típusú vagy, téged is el kell viselni. Ahogy te azt mondod, már a saját családodst kellene támogatnod nem őt, én azt mondom, neki sem kell már téged pátyolgatni. Nem te teszel neki szívességet, h nagy kegyesen hajlandó vagy vele lakni x hónapot, forintra kiszámolva a saját kiadásodat. Ő tesz neked szívességet. Ráadásul ő az anyád. Azt gondolom, vegyél ki albérletet, és hagyd, h élje a saját életét. És te is próbálj 28évesen a saját lábadra állni. Ha ez nem megy, örülj h van anyád akihez hazamehetsz, öleld meg, és kérdezd meg, Anya, miben segíthetek.

Seggfej

2023. máj. 2. 08:45
 39/43 anonim válasza:
100%
Barátom, ne menj így haza. Vegyél ki albérletet, ott biztosan tudod majd, mi a te költséged. Jahh, hogy az négyszer annyiba kerül?
2023. máj. 2. 09:38
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
Hazamennék, meghallgatnám anyámat és segítenék neki. Miért? Mert az anyám, és segítségre van szüksége. Akkor tudnék nyugodtan visszamenni, ha tudom ő biztonságban van. Amúgy az albérlet bazi drága, azt a pénzt inkább anyámnak adnám.
2023. máj. 3. 21:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!