Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál, ha az egyetemista...

Mit szólnál, ha az egyetemista gyereked(lány, lassan 21 éves) bejelentené, hogy nyáron Németországba fesztivál(ok)on akar dolgozni? Megpróbálnád megakadályozni?

Figyelt kérdés

Megbízható a munka, mármint diákszövetkezeten keresztül lehet jelentkezni.(Technikailag takarítani kell csak) Illetve tudni kell, hogy ő technikailag nem beszél németül, csak angolul, bár baráttal együtt tervez menni, közülük ketten beszélik a nyelvet.

Ha nem lenne neked szimpi az ötlet, akkor megmondanád neki, hogy ne menjen, mert különben nem támogatod utána tanév közben (tanév alatt nem tud annyit dolgozni, hogy eltartsa magát, tehát attól, hogy nagykorú, meg tudod neki tiltani), hanem inkább a környéken vállaljon egy kevésbé jól fizető állást?

Mit szólnál ehhez az ötlethez? Megpróbálnád megakadályozni?

2023. ápr. 26. 15:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
11%

Lepontozhattok, de ettõl még az igazat mondom: attól nem lesz valaki önzõ “helikopterszülõ”, ha nem hagyja, hogy a gyereke hülyeséget csináljon.

Én ezt a saját bõrömön tapasztaltam, bár nem fesztiválon.

Ilyenekbe itthoni tapasztalat nélkül nem szabad belevágni.

2023. ápr. 26. 17:41
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
Én örülnék neki, hogy keresi a jó lehetőségeket, nem csak úgy elvállal minden random melót a közelben. Az ilyen hozzáállás a későbbi munkakeresésben is nagy hasznára lesz. De ha olyasmit dolgozna, amivel problémám van, akkor sem akadályoznám meg, hiszen felnőtt. Max elmondanám neki az aggályaimat.
2023. ápr. 26. 17:48
 13/19 anonim ***** válasza:
91%
Felnőtt nő azt csinál amit akar, örülnék neki, hogy talpraesett és normális pénzért normális országban próbál munkát találni.
2023. ápr. 26. 18:04
 14/19 anonim válasza:
91%
Támogatnám a döntését, akár azt is, ha hosszú távra vagy végleg akar kiköltözni.
2023. ápr. 26. 18:11
 15/19 anonim ***** válasza:
90%
Most fiatal hadd próbálja meg.
2023. ápr. 26. 18:14
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Menjen...csak vigyázzon magára.
2023. ápr. 27. 01:53
 17/19 anonim ***** válasza:
88%
Én jártam frsztiválra dolgozni Németbe, hát szívás, nagyon nagyon sokat kellett dolgozni de kellett a pénz, nekem ez volt a fő szempont. Én arra bíztatnám próbalja ki a gyerek, legfeljebb nem megy többet, semmit nem veszít. Vagy max hazajön ha extrém sz.r.
2023. ápr. 27. 08:55
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt ember, oda megy, ahová szeretne, nem kell beleszólnom, meg minősítgetnem pláne zsarolnom.

Ha hülyeséget csinál, majd tanul belőle, de ha tiltom, beszólok, csak azt érem el, hogy semmit nem mond el nekem.

2023. ápr. 27. 09:36
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a tiltás és a zsarolás nem lehet egy jó szülő-gyerek kapcsolat alapja, főleg nem, ha a gyerek már felnőtt.

Megértem, hogy egy szülő aggódik ilyen helyzetben, nem feltétlenül támogatja, de ahogy írták előttem is, ha megtiltod, belezsarolod a maradásba, azzal csak azt éred el, hogy semmit nem akar majd a szülőjével megosztani, iszonyúan megrendül a bizalom. Képzeld el azt, hogy azzal szembesülsz, hogy a szülőd csak akkor támogat, csak akkor áll melletted, és csak akkor számíthatsz rá, ha mindent úgy csinálsz, ahogy mondja, ha "jó" gyerek vagy. Ezek után, ha valaha is bajba kerül, akár tényleg komoly segítségre szorul, nem mer majd tőled segítséget kérni, mert tudni fogja, hogy a te támogatásod és segítségnyújtásod nem feltétel nélküli.

Inkább beszélgess vele az érzéseidről. Mondd el neki, az utazás melyik aspektusain aggódsz leginkább, és hátha le tudjátok ezeket tisztázni úgy, hogy megnyugodj kicsit. Egyezzetek meg olyan "szabályokba", amik neked segítenének, hogy kevésbé stresszelj, amíg kint van (hívjon fel kétnaponta, vagy írjon minden nap egy-két sort, ilyesmik). Tisztázd le vele, hogy ha nagyon rosszul érzi magát, bármikor hazajöhet, nem szégyen, ha nem neki való a munka, stb, de direkt ne lohaszd a kedvét olyasmikkel, hogy "úgyis utálni fogod" vagy "nem fogod bírni".

2023. ápr. 28. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!