Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim kitettek otthonról,...

A szüleim kitettek otthonról, mert külföldre mentem dolgozni. Mások hogyan oldják meg az ilyen helyzeteket?

Figyelt kérdés
Nem igazán "kitettek", hanem "levették rólam a kezüket". Logisztikában, költözködésben nem segítenek, ha megkérem őket, hogy bankba, kormányablakba menjenek be, megvonják a vállukat, hogy "semmi közük hozzá".
2023. ápr. 21. 13:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudsz velük mit csinálni, meg kell oldani a felmerülő problémákat egyedül vagy barátok/ismerősök segítségével. Ha nekiállsz könyörögni meg pitizni nekik, az csak megerősíti őket abban, hogy a viselkedésük eléri a célját. A helyedben ezzel együtt levonnám a tanulságot, és nem keresném velük a kapcsolatot. Hidd el, hogy hosszú távon nekik nagyobb szükségük lesz rád, mint fordítva.
2023. ápr. 21. 13:55
 2/19 anonim ***** válasza:
81%

#1 Így van, a szülők sokszor elfelejtik, hogy a gyerekük majd egyszer felnőtt, önálló ember lesz, akire még szükségük lehet öregségükre. És ezért érdemes lenne nem szemétkedni vele.

Ügyfélkapura regisztráltál már? Amit ott nem tudsz elintézni, azt szerintem lehet, hogy egy meghatalmazással barát, ismerős el tud. Utána kell nézni...

2023. ápr. 21. 14:07
 3/19 anonim ***** válasza:
60%

Feltehetöen elmúltál 18 éves, ha külföldre akarsz menni.

Akkor miért nekik kellene bankba, kormányablakba, stb menniük?

Külföldön nemcsak, hogy neked kell mindent elintézni, hanem mindezt még más nyelven is.

Mellesleg eléggé gáz, ha felnött létedre nem vagy képes az ügyeidet intézni, ezt külföldön (NY-Európa) már egy tíz éves is képes megcsinálni.

A szüleid meg azzal, hogy nem tesznek ettöl kezdve mindent a feneked alá csak segítik, hogy elvileg legalább is képes légy máshol megélni nélkülük is.

2023. ápr. 21. 14:14
 4/19 A kérdező kommentje:

Utolsó, egy ismerõsöm, akivel évente egyszer beszélek, képes volt a kedvenc sminktermékeimet utánam hozni, mert otthon olcsóbb.

A saját szüleim a könyveimet nem képesek postán feladni…

2023. ápr. 21. 14:22
 5/19 anonim ***** válasza:
80%
Nincs ilyen problémám.
2023. ápr. 21. 14:22
 6/19 anonim ***** válasza:
59%
4: sminktermékek? ez aztán nagyon fontos intéznivaló 🤣
2023. ápr. 21. 14:40
 7/19 anonim ***** válasza:
88%
Mivel nyilvánvaló, hogy a szüleid nem tudják elfogadni, feldolgozni a külföldre költözésedet, neked kell megoldani máshogy, mások segítségét kérve az itthoni feladatokat, de manapság szinte minden megoldható online.
2023. ápr. 21. 14:50
 8/19 anonim ***** válasza:
43%

Eszembe nem jutna ugyintezesre masokat megkerni…mi lesz veled egy idegen orszagban akkor, tok egyedul? :D

Amugy a tobbi resze persze szar. Nyilvan kitol varna tamogatast az ember, ha nem a csaladjatol, de ez van.

A cuccaidat te is feladhatod amugy, nyilvan gondolom tudod mikor indulsz es hol fogsz lakni,akkor meg indulas elott 1-2 nappal ezt is elintezed.

2023. ápr. 21. 14:56
 9/19 anonim ***** válasza:
66%
Igaza van a szüleidnek hogy nem fogják a kezed. Ha Magyarországon is másra nyomod az ügyintézést, külföldön mi lesz veled? Egyáltalán miért várod el ezt tőlük felnőtt, dolgozó emberként? Elengedtek, itt is az ideje.
2023. ápr. 21. 15:22
 10/19 anonim ***** válasza:
89%
Bankba meg kormanyablakba nem tudom mit intéznének helyetted. Oda én sem mennék. Egyéb segítségnél meg elhiszem hogy sz.rul esik de ez van. Emlékszem anno amikor a fősulis koliba költöztrm, egy masik városba a legtöbb diaknak segítettek először elhozni a cuccaikat, én egyedül cipekedtem, mert hogy drága a benzin.Sosem segítettek. Szépen megszoktam hogy magamra számíthatok.
2023. ápr. 21. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!