Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy oldjam meg ezt a helyzetet?

Hogy oldjam meg ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Tizenegy éve neveljük együtt a Férjem előző kapcsolatából született Fiát. 2 és fél éves korában hagyta ott az anyja! Azóta persze tartják a kapcsolatot, de ez pár havonta egy-egy nap, másfél nap...nyáron egy-egy hét, pár nap.

Hétvégén lesz egy rendezvény, ahol táncolni fog a gyermek és a tánc végén szokás felkérni a fiúknak az anyjukat, a lányoknak az apjukat.

A gyermek az édesanyját fogja felkérni, mert nem akar vele konfrontálódni. (Bár azt mondta, hogy engem kérne szíve szerint).

Kérdésem az lenne, hogy milyen módon kezeljem ezt a helyzetet? Hagyjam el a termet a közös tánc alatt, vagy maradjak bent? Hogy tudok a legjobban kijönni a helyzetből, hogy senki ne sajnáljon le, de a büszkeségem is megmaradjon?

Mi a teendő ebben a helyzetben? A gyermeket sem akarom kellemetlen szituációba keverni.

2023. ápr. 13. 19:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell megérteni hogy szegény gyerek sokkal jobban szenved. Csak gondold bele magad a helyébe, két tűz között örlődik

Kérlek mond el neki hogy támogatod bárhogy is dönt, ne nehezítsd meg a helyzetét

2023. ápr. 13. 22:04
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérjen fel addig az urad, a gyerekben meg ha van egy kis jóérzés, anyu után felkér téged is, lesz rá idő emlékeim szerint bőven.
2023. ápr. 13. 22:07
 13/23 anonim ***** válasza:
87%
Ne menj ki. Emelt fővel, mosolyogva nézd végig ahogy táncolnak. Ne arra gondolj, hogy neked kéne ott lenned vagy hogy nem érdemli meg az a nő ezt. Gondolj arra hogy amiatt vele táncol mert ő hozta a világra, de szíve szerint veled fog táncolni majd. A látszat egy dolog de az számít ami a szívében van. ❤️
2023. ápr. 13. 22:13
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mennék ki.Az igazi anyuka ennek csak örülne és én nem adnám meg neki ezt az örömöt.Maradnék és érzelem nélkül nézném.
2023. ápr. 13. 22:22
 15/23 anonim ***** válasza:
74%
Őszintén nem értem a problémát. Nem te vagy az édesanyja, ezért nem véled táncol majd. Ez nem jelenti azt, hogy ne lennel jobb anyja nála, ez csak biológia. Ha a varosban mindenki ismer mindenkit, akkor a helyzetetekkel és a szokásokkal is mindenki tisztában van. Szóval nem ettem, miért kellene emiatt egy percig is kellemetlenül érezned magad. Ami magát azt a szituaciot illeti, hogy nem véled táncol, táncol veled utána vagy máskor. Megértem, ha te szeretnék, de ez édesanya fia dolog es akármennyire is a magadénak érzed, a biológia az biologia. Nem kell ezt tulgondolni. Az év másik 364 napján nem ez számít.
2023. ápr. 13. 22:37
 16/23 A kérdező kommentje:
#11. Elmondtam Neki, hogy ne csináljon ebből ügyet, mert nem bánt meg vele. Azt mondta, inkább engem kérne fel, csak nem akar hisztit. Megértem, és el is mondtam Neki, én nem sértődök meg, tegyen belátása szerint.
2023. ápr. 14. 00:46
 17/23 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Igazából azt nem tudom/tudtam, hogy én hogyan viselkedjem egy ilyen szituációban. Az anyukának nem akarom megadni ezt az elégtételt, hogy bármilyen módon látszon, hogy furcsán érint a dolog.

Valahogy érdekes ez az egész. Alig vesz részt a gyerek életében, nem is igazán törődik Vele, már a harmadik, vagy negyedik pasiját fogyasztja mióta külön mentek, ebből kettőhöz hozzá is ment, gyereket is szült az egyiknek, mégis a fontos pillanatokat simán elorozza. És tetszeleg az anyaszerepben...

Na, hát ezt az érzést nem akarom, hogy lássa bárki is az arcomon. 🙂

2023. ápr. 14. 00:52
 18/23 anonim ***** válasza:
Ne is vele foglalkozz csak a gyerekkel, az ö érdekeit szem elött tartva.
2023. ápr. 14. 01:43
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Tedd félre az értelmetlen "büszkeségedet", mert csak a gyerek napját szúrod el vele.

Értsd meg: ez most nem! rólad szól, hanem róla, és bárhogy dönt, el kell fogadnod feltétel nélkül.

Nem ellened beszélek, csak legalább te ne büntesd már a gyereket azzal, hogy valami ostoba, kicsinyes indok miatt inkább kimész.

Nyers vagyok, viszont jártam a gyerek cipőjében (nagyon hasonló szituációban), és nekem nagyon rosszul esett, amikor a számomra kedves és hozzám közel álló személy inkább kiment.

Én 10 voltam, ő majdnem 40, mégsem viselkedett felnőttként.

2023. ápr. 14. 09:08
 20/23 A kérdező kommentje:

#19.

Köszönöm a választ! Pontosan ezt írtam én is, hogy ez a gyerekről szól, számára a legjobbat szeretném.

Nem büntetni akarom, de azt sem szeretném, ha lesajnálna az anyja. Ez nem ostoba és kicsinyes viselkedés, hanem szeretnék a legjobban kijönni a helyzetből, úgy, hogy a Fiam nem sérül.

Igazából mindenki azt írta, amit Te, csak kevésbé nyersen. 🙂

2023. ápr. 14. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!