22 éves fiam 2022 augusztus óta drogozik! Nem jár haza napokat, heteket és az alja cigányokra cserélte a barátait . Eddig szép szóval próbáltam beszélni, de eredménytelenül! Adjatok tanácsot mit tegyek, hogy a probléma megoldódjon????
Nem igazán tudsz tenni semmit, azon kívül hogy nem támogatjátok.
A drogok olyan boldogságot, örömérzést adnak amit a hétköznapi ember elképzelni sem bír - csak aztán ezt többszörösen vissza is veszi. A használók nagy része függővé válik, és amikor megérett rá hogy beismeri hogy függő - akkor elindulhat a felépülés útján.
A drokotól időről-időre tehát újabbnál-újabb problémák érik, és egyre nagyobb pofonokat oszt ki neki az élet. Amikor mélyre kerül és segítséget kér, akkor jó ha van valaki mellette segítő szándékkal.
Egyenlőre annyit tudtok tenni hogy pl pénzel, egyebekkel nem támogatjátok - és várjátok amíg eljön az idő amikor magától változtatni akar. Ekkor jöhet egy drogambulancia - addiktológi - vagy pl bentlakásos rehab. De csodát se érdemes várni, mert a leszokás útja is nagyon ne héz (várható a többszöri vissza esés). Mégis a terápiákon fel lehet kutatni a kiváltó okokat, és nagy erővel egy új irányt adni az életnek.
Kb valami ilyesmi a történet
Tokmindegy ugyis visszaesik
Drogciganyok mar lerantottak a melybe, ezen nem segit semmilyen elvono csak sajat maga, ha rajon
Mar ha rajon
Milyen kommentek ezek, hogy "felnőtt ember, saját élete" meg " Hagyjátok békén, felnőtt ember..."
Már hogy tudná megtenni ezt egy szülő ? Gondolj már bele, ha ati anyátok mondjuk valami miatt ráállna a kábítószerre, akkor nem próbálnátok meg segíteni rajta ? Hanem csak úgy elengednétek hogy háhh, szarok rá felnőtt ember dögöljön bele ?
Egy kis szülő / gyermek felelősséget és szeretetet próbáljatok már elképzelni.... Attól hogy valaki elmúlt 18, attól még a szülei szemében ugyan úgy a gyermekük és próbálnak neki segíteni és egyengetni az útját ha rossz felé menne
Gondolj már bele, ha ati anyátok mondjuk valami miatt ráállna a kábítószerre, akkor nem próbálnátok meg segíteni rajta ? Hanem csak úgy elengednétek hogy háhh, szarok rá felnőtt ember dögöljön bele ? - konkrétan igen, méghozzá okkal.
Nem érdekel, azt sem tudja, hol lakok, mert engem fixen nem húz le drogért pénzzel - mint a felnőtt testvérét úgy átlag hetente - és teszi tönkre az életemet, mint mindenkiét mellesleg a környezetében.
Ő választotta, hogy piás-drogos lesz, mert "elhagyták". Oké, engem is hagytak el, sőt, meg is csaltak, mégsem lettem lecsúszott nő.
Nem igazán izgat, hogy mi van vele, nem az én dolgom egy felnőtt ember életét megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!