Szerintetek mit csináljak?
Ha neki ez szar, akkor is le kell nuelni. Te kapod a házat és nem az ö hóbortjai.
Te tudod milyen lesz ö 10-20-30 év múlva? Na látod, akkor papírt aláír, így nem lesz meglepetés. A jövönket ne bízzuk már hóbortokra, gyerekkorban még belefér, de felnöttek vagytok, nem?
Elöször is, ami a házasság elött a tiéd volt, az magánvagyon, soha nem lesz közös szerzemény (ahogy a házasság alatt örökölt vagyon sem, meg a neked névre szóló ajándék sem!) Ellenben a házasság alatt az ingatlanra ráköltött nagyobb költségek - hiteltörlesztés, felújítás, hozzáépítés költségei közösnek számítanak, válás esetén ennek fele értéke jár a másik félnek.
Másodszor ha a párod már most arra ácsingózik, hogy ez közös, akkor tényleg jobb egy szerzödést írni, mert nem kizárt, hogy egy esetleges válásnál is lesznek hasonló ötletei.
Szüleidnek igaza van, ők dolgoztak meg a házért, téged akarnak védeni. Ki tudja, mi lesz 10 év múlva. Félretett pénze, lakása nincs a pasasnak?
Egyébként nem lesz fele ami házasság előtt a tiéd, szerződés nélkül sem, de ha szüleidet ez megnyugtatja, írjatok papírt. Ha meg ennyire papírellenes a párod, minek akar elvenni?
"Párom szerint ez hülyeség mert ennyi idő után amúgy is fele-fele minden vagyon, és neki amúgy se kellene a ház, ha esetleg elválnánk. Nagyon ki van akadva erre a szerződéses dologra, mert szerinte mi nem bízunk benne"
Nem mennék hozzá.
Ha hülyeségnek tartja, akkor is alá kéne írnia, ha valóban nincsenek hátsó szándékai, mert ebben az esetben ( vagyis ha nincsenek hátsó szándékai) tökmindegy, hogy van-e szerződés vagy nincs.
"10 éve vagyunk együtt ... Van 2 gyermekünk"
Ha eddig jó volt házasság nélkül is, akkor most miért akartok összeházasodni?
Szerződés nélkül sem lesz semmi az övé a lakásből, és ezer év után sem lesz fele-fele. A szüleid lakásához meg aztán végképpen semmi köze.
Felesleges szerződést írnotok, úgysem fog soha egy forintot sem látni a pasid abból a házból.
Kicsit félreérthetően írtam, én vagyok a pasi! 😁
Egyébként a páromnak nem a szerződéssel van baja, hanem egyből azzal jött, hogy akkor hol a bizalom felé? A lakást meg biztos nem akarná, utál itt élni, nyaggat, hogy vegyünk házat közösen de én nem akarok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!