Aki úgy beszél a szüleiről, hogy “anyum/apum”, hány éves és milyen nemű?
Ja, és mi a nagyszülőt nagyinak hívjuk, a mi szüleink az övékét mamának hívták.
(Előző voltam)
Anyum vagy anyukám.
Másik oldal viccesebb, mert az agresszív, 25 éve nem látott biológiai apát, ha ritkán beszélek róla, apámnak mondom, nekem ez személytelenebb, a nevelőapukámat meg apum vagy apukám.
#10 És az ilyen kérdések, hogy 34 éves fiú vagyok…?
#14 Kérlek, emlékezz vissza, hogy 45 évesen is azt mondtad a másoknak, hogy apum, meg anyum így meg úgy? Mert ezt az egészet én csak pár éve kezdtem hallani tinédzserek között.
A kérdező nem azt kérdezi, hogyan szólítjuk meg szemtől-szembe a szüleinket (anyu, apa stb.), hanem hogy hogyan hivatkoztunk rájuk (anyum, apám…).
Egyébként én még középiskolában szándékosan átszoktattam magam a nálunk egyáltalán nem divatos, sőt kissé irodalmi/historizáló édesanyám/édesapámra, mert még az anyukám/apukám is gyerekesnek hangzott számomra. De amikor egy felnőttől hallom ezt az apud/anyud dolgot, az nagyon karambol…
23
10es vagyok és tök jogos a felvetésed. Csak furcsa volt számomra, hogy a kérdés kiírója végig férfiként és nőként hivatkozik az emberekre, a 20nál meg már nem, pedig ők is felnőttek. Az más kérdés, hogy mások önmagukra hogy hivatkoznak.
Anyámat mutternak hívom, apámat apának, esetleg apumnak.
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!