Én ebbe bele tudok avatkozni? Vagy valamit tenni?
Hosszú lesz, hogy érthető legyen minden.
Anya és nevelőapám 26éve vannak együtt. 4 közös gyerekük van, plusz én.
(Előre leszögezem, nem romák, meg szegények, vagyunk. Fejér megye elit része, nevelőapám vállalkozó, jól keres, anya varrónő, saját varrodával, ő sem panaszkodik anyagilag).
Szóval 26éve jöttek össze, 1 évvel apa halála után. Nevelőapám hamar kimutatta a foga fehérjét, sokszor vert engem gyerekként. Persze nevelési célzattal. Nem csak 1-2 pofon, hanem sokszor 8napon túl gyógxuló. Ha ivott, rosszabb volt. Akkor anya is kapott. Anyám ezt tűri 26 éve. Én és nagyobbik hugom hamar leléptünk otthonról. Ő németbe, én pedig azóta családot alapítottam.
3 tesóm még otthon él. Nagyobbik öcsém 20, kishugom 15, kisöcsém 13 évesek.
Hozzájuk sosem ért, csak én voltam ilyen kiváltságos. Anyám meg elhalgatja az ordítozassit, meg neki belefér 1-2 verés. Nem is érdekel, nem is nagxon tartom vele a kapcsolatot.
Viszont a 3 tesómért aggódok.
A gyerekvédelmisek már rájuk szálltak.
Tegnap pedig történt, hogy a kisebbik hugomnak is nekiment nevelőapám. Megtudta, hogy van barátja, elkezdte lek..vázni, majd meg is ütötte. A nagyobbik öcsém közéjük állt, nevelőapám meg ittas volt elesett, beütötte a fejét. Kihívta a rendőröket, hogy a fia mrgverte.
Szóval én aggódok. Hogy nehogy valamelyiknek baja legyen. Vagy mert nevelőapám megüti, vagy mint a tegnapi, hogy ő esik el, azt ráfogja a gyerekre.
Anyám 26éve ezt elnézi. 1x nem szólt, hogy pl engem ne üssön meg. Vagy hogy őt hagyja békén.
Emellett ahol még én is laktam, anya háta volt. 48milliós ingatlan volt 8 éve. Akkor nevelőapám eladatta vele. Elköltöztek nevelőapám anxja házába, ami mostmár nevelöapám nevén van. A pénz meg elfogyott rég. Magyarán anyámnak nincs semmilye a varrodán kívül.
Én azóta is pszichológushoz járok, tudom milyen szar így felnőni hogy hetente ordítás van. Tesómék ebben élnek, biztos vagyok benne, lelkileg sérülnek.
Szóval én valamit tudok tenni értük, hamár anyám nem tesz?
Hivatalosan valószínűleg semmit, legfeljebb felnyomhatod őket a gyermekvédelemnél, de annak a malmai lassan őrölnek, plusz kell az is, hogy a testvéreid mindent elmeséljenek.
Nem hivatalosan meg, a pszichológiai oldaláról, ha megteheted, akkor legyél a testvéreiddel minél többet. Hívd át őket hétvégére, csinálj velük programot messze a családi háztól, mondd el nekik, hogy te tisztában vagy a helyzettel, bármikor beszélhetnek veled, ilyesmik. Akkor érzik, tudják, hogy legalább egy támogatójuk van.
1!
A gyerekvédelmisek már kb 2 éve br vannak aratva, pont nem csinálnak semmit :(
Nagyobbik öcsém autószerelőnek tanul, férjem pedig autószerelő. Így sokat van hál isten nálunk, marcsak tanulni is. Vele lelkizni nem lehet.
Kisebbik hugommal szoktam az otthoniakról beszélgetni. A tegnapi esetet is tőle (is) tudom. Tudja támogatom mindenben, akár ide is költözhetne. De ezt a szülők nem engedik.
A kisebbik öcsém az, akivel nem tudok közös hangra jutni. És ő az, akit hármuk közül legjobban féltek. Neki indulatkezelési bajai vannak már most 13 evesen. Nem 1x hallottam a szájából, hogy megöli az apját, ha hozzáér. Ezert félek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!