Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim ekkora butaságot...

Szüleim ekkora butaságot csináltak, jogos a félelmem, hogy be fognak törni, szereltessek riasztót?

Figyelt kérdés

Idehivtak apróhirdetésből valami ismeretlen nőt aki ékszereket, régiségeket vásárol fel.

Apám eladott neki porcelánt anyám meg két nyakláncot, de engem rohadtul idegesít azóta is, hogy sokat beszéltette őket van-e gyerekük, unokájuk ki lakik a házban, hadd nézze meg azt a szobát mert milyen szép a festés, stb.

Rettenetesen összevesztem velük hogy lehettek ennyire buták, felelőtlenek.

Hozzáteszem nem vagyunk milliomosok, nincsenek értékeink de attól félek hogy be fognak törni hozzánk és elviszik a tévét, laptopot.

Mit tegyek, érdemes az aggodalmam miatt kihivni a riasztósokat és távfelügyeletes riasztót szereltetni egy évre legalább?

2023. márc. 5. 16:24
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos ami biztos biztonsági zárakat is szereltetnék fel viccen kívül. Ha sima egyszerű zárak vannak ezeknek az semmi, viszont ha látják, hogy valami komolyabb akkor elhet neki sem állnak mert túl sokat kéne vele vesződni.
2023. márc. 5. 20:20
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg butaság volt ennyire közel engedni ezt a nőt a családi élethez,lakáshoz.Sajnos sok csaló van manapság.Mindenképp szereltessetek be riasztót nem csak ez az eset miatt.
2023. márc. 5. 20:47
 33/43 anonim ***** válasza:
55%

"a távfelügyeletről láthatóan fogalmad sincs. 24 órában 5-8 percen belül kinn vannak."

Ez csak akkor lehet igaz, ha párszáz méteren belül vannak, egy-két Km-nél nagyobb távolság esetén a közlekedés létezése miatt lehetetlen odaérni ennyi idö alatt.

Még jó közlekedési helyzet esetén is lakott területen belül 35-40 km/h sebességgel lehet maximálisan közlekedni, lakott terütelen kívül a7 50-60 km/h a reális, ennél gyorsabban lehetetlen elérni bárhová is.

2023. márc. 5. 20:48
 34/43 anonim ***** válasza:
91%

Akiknél mi vagyunk, azoknak legalább 4 állomáshelyen van helyenként 2-3 vonulós autójuk (a központban pedig vagy 5), tehát azokon a területeken, amiket lefednek, van az 5-8 perces kategória, vagy a 10-12 perces. Amit nem tudnak ennyi idő alatt elérni, oda nem szerződnek. Így is lefednek kb 15 települést, Budapest egy részét is beleértve.

Dugó esetére vannak motorjaik is, amolyan utolsó megoldásként, de ritkán kell.

Ahol ők nincsenek, van más ugyanígy. Mivel ez nem játék, hanem súlyos felelősségük van, komolyan veszik a vállalásukat.

Szemmel láthatóan komolyabban, mint a rendőrök.

2023. márc. 5. 21:17
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

Azt még hozzáteszem, hogy bevett gyakorlat még az ún. "bérvonulás" is, azaz a távfelügyeleti cégek kölcsönösségi alapon - és természetesen utólagos elszámolással - vonulnak egymásnak, ha szükséges, mert mondjuk X cég autója tényleg nem ér oda, de Y cégé a közelben van.

Erre szerződésük van egymással. A mienknek három céggel is. Így gyakorlatilag nagyon-nagyon ritka, hogy a vállalt idő alatt ne érnének ki.

Nálunk 26 év alatt egyszer volt ilyen, akkor útfelbontás miatt 3 percet késtek.

Egyyébként minden távfelügyeleti cég kötelező biztosítással rendelkezik ilyen esetekre.

2023. márc. 5. 21:25
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

“ Van is pénzed rá? A beszerelés legalább egy fél millió és előtte még villanyszerelő is jó ha látja a lakást a betápot. Utána meg havonta caomagtól függően, hogy mire terjed ki 5000-10ezer Ft.”

Ezt a sok fæszságot honnan vetted? Kb 120k a beszerelés most, amikor csináltattam 3 éve 90k volt, nem kell hozzá villanyszerelő és évi 48k-ért van a távfelügyeletem is

2023. márc. 5. 23:44
 37/43 anonim ***** válasza:
91%

“ a távfelügyeletről láthatóan fogalmad sincs. 24 órában 5-8 percen belül kinn vannak."

Ez csak akkor lehet igaz, ha párszáz méteren belül vannak, egy-két Km-nél nagyobb távolság esetén a közlekedés létezése miatt lehetetlen odaérni ennyi idö alatt.

Még jó közlekedési helyzet esetén is lakott területen belül 35-40 km/h sebességgel lehet maximálisan közlekedni, lakott terütelen kívül a7 50-60 km/h a reális, ennél gyorsabban lehetetlen elérni bárhová is.”

Akiknél én vagyok, azok folyamatosan kocsiban vannak, több kocsijuk van. Eddig 7 perc volt a leghosszabb idejük (elég sűrűn elfelejtem kikapcsolni a riasztót)

2023. márc. 5. 23:47
 38/43 anonim ***** válasza:
79%
Hagyjátok, már tipikus zsaru, akinek amúgy fogalma nincsen a valóságról - ja, mert általában őket aztán tényleg hiába hívod, eszük ágában nincs kijönni - sajnos ez a valóság :(
2023. márc. 6. 09:31
 39/43 anonim ***** válasza:
92%

Igen, egyértelműen magukból indul ki. Őket egyszer kellett kihívnom, igen sürgős lett volna, hogy kiérjenek - 45 perc volt.

A rendőrörs két kilométeren belüli...

Szóval persze, hogy ő ex-zsaruként ezt tartja normálisnak.

2023. márc. 6. 09:46
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nagyon is jó okkal félsz. Ez a nő felmérte a terepet. Ezért nem engedünk be soha de soha idegeneket, főleg nem beszélünk mikor vagyunk otthon meg ki lakik még ott. Távfelügyeletre bekötött riasztó kéne. Nálunk volt olyan, hogy 3 percen belül kiértek, de mindig perceken belül. Amikor bekötik, akkor kaptok majd matricát, ezeket nagyon jól láthatóan ki kell ragasztani, bejárati ajtóra, ablakokra stb, hogy tudják, van védelem, és perceken belül rajtakapják őket. Így kisebb eséllyel mennek be. Meg jó lenne, ha beszélnétek szomszédokkal, mi mindig szólunk egymásnak, ha elutazunk, és figyelgetjük egymás házát, szólni kell a szomszédoknak, hogy ha ordítani kezd a riasztó nézzenek már rá a házra.
2023. márc. 6. 13:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!