Mit tegyek, hogy jobb legyen ez a helyzet? 16./f
A szüleim illetve a bátyám is hivatásos vegán életmódot azzal a címszóval, hogy védik az állatokat és ezt akarják rám is erőltetni amivel nekem az a problémám, hogy én kifejezetten húsevő vagyok.
Szerintük emiatt állatkínzó is. Mindig a salátákat meg a különböző vegán kajákat rakják elém amikre már ránézni sem bírok és azt is mondták amíg itt lakok én vegán kajákat ehetek aztán majd ha elköltözöm úgyis megjön az eszem.
Amikor meg mondok egy tudományos tényt, hogy természetes dolog, hogy az ember eszik húst mivel ez egy bizonyított tény, hogy az ember mindenevő illetve van egy olyan dolog is amit úgy hívnak, hogy tápláléklánc aminek az ember áll a legtetején ezért teljesen normális ha az alattunk lévőket megesszük.
Amikor ezt elmondtam akkor azzal jöttek, hogy IGEN? ÉS HA MAJD JÖN EGY OKOSABB ÉS ERŐSEBB FAJ MINT AZ EMBER AMI SZINTÉN MINDENEVŐ ŐK IS MAJD MINKET VÁGNAK LE AHOGY MI MOST A SZERENCSÉTLEN DISZNÓKAT MEG MÁS ÁLLATOKAT? TE TÉNYLEG NEM VAGY NORMÁLIS. ATTÓL, HOGY MI VAGYUNK A LEGTETEJÉN AZ NEM AZT JELENTI, HOGY EZZEL VISSZA IS KELL ÉLNI.
Hát mondom ha lesz egy ilyen amire kb semmi esély nincsen akkor igen ez lesz. És ez nem visszaélés más állatfaj is ami valamikor a tápláléklánc tetején volt az is megette a kisebb állatokat.
Erre megkaptam, hogy egy idióta vagyok. Hiába van nekik elmondva tudományos tényekkel alátámasztva, hogy az amit ők csinálnak hülyeség (nem nem a vegán életmód nem gyűlölöm azt aki vegán de aki állatvédés címszóval vegán azzal szemben én igenis fellépek mert tudományos tényekkel megy szembe és állatkínzónak állítanak be mert szeretem a húst)
És nagyon rossz érzés, hogy csak elvétve tudok húst enni mert pont emiatt költőpénzt se adnak sokat és igyekeznek azt is minnél jobban elszámolni, hogy nehogy tudjak venni magamnak egy hamburgert vagy valamilyen húsos kaját.
Néha tudtam azért persze trükközni de azért ez szerintem nem teljesen normális és egyre nehezebben viselem.
"Szerintem a hozzáállásod baromira önző, hiszen valljuk be, te egy állatkínzó vagy."
Nos erre csak annyit reagálnék, hogy vérvegán észlelve, köszönjük szépen az "értékes" gondolataid.
"Te ölöd meg az állatot, de mással végezteted el a piszkos munkát, mert magadtól nem bírnád levágni a csirkét."
Szavaid ütik egymást hiszen ha én ölöm meg akkor én végeztem el a piszkos munkát vagy akkor kérlek indokold meg, hogy miért nem enyém a piszkos munka ha én vagyok az aki levágja az állatot.
De tudod mit? vegyük úgy, hogy elírtad és azt akartad írni, hogy én eszem meg és más vágja le mert én nem tudnám magamnak levágni olyan életképtelen vagyok.
És erre fogalmam sincsen, hogyan jöttél rá úgy, hogy nem is ismersz csak annyit tudsz, hogy szeretem a húst de mindegy. De azért megsúgom, hogy haverjaim azért vannak akik tartanak otthon haszonállatokat és volt, hogy levágtunk egy két csirkét így én is.
Nyilván ezt a szüleim előtt kibuliztuk, hogy elmentünk moziba vagy gokartozni vagy valahova.
Szóval sajnálom de ez se nyert bár tudom így már a te szemedben életfogytiglani börtönbüntetést kéne kapjak mert levágtam egy csirkét de megmondom őszintén annyira nem fog meg.
"Az ember mindenevő, azaz MINDENT eszik, a szervezetünk erre lett kitalálva, vagyis ha akarnánk akkor simán tudnánk mellőzni a hús fogyasztást, az nem életfeltétel számunkra."
Nos amit mondasz az konkrétan azzal egyenlő, hogy az ember ne egyen húst és ne mindenevők legyünk hanem növényevők. Azaz az ember biólógiájának a megváltoztatása.
Amit próbálsz ugyan csavarni de azt te is elismerted, hogy az ember mindenevő és innentől kezdve nincs miről beszélni mert semmi probléma nincsen azzal ha az ember eszik húst. De azt mondod, hogy el hagyhatnánk csak lusták vagyunk.
Már ne is haragudj de miért lennénk mi lusták ha mindenevők vagyunk biológiailag és ezért eszünk húst is?
Teljesen afelé tekered ezzel az egészet, hogy hagyjuk el a húst és legyen az ember növényevő.
Ez kb olyan mintha én azt mondom, hogy 1+2=3 és erre te meg azt, hogy nem mert ha úgy számolod ki, hogy 2+1 akkor az nem 3 pedig de.
Végeredményben ott kötünk ki, hogy legyen az ember növényevő csak csavarjátok össze vissza a mondatokat de a végén ez jön ki.
És ez viszont ellent mond a természettel, hogy mi növényevők legyünk ahogy az is ellentmond, hogy húsevők legyünk mert mi alapjáraton esszük mind a kettőt.
Én se csak húst eszem én csak azt mondtam, hogy szeretem a húst de szeretek például salátákat is enni de amikor állandóan csak vegán ételek vannak itthon és trükköznöm kell a húsért akkor nyilván elmegy tőle a kedvem.
DE A LÉNYEG: Mivel az mindenevők vagyunk a hús fogyasztás NEM BŰN!!!
"Az teljesen normális ha állatok ezreit ölik le naponta, és miattunk szenvednek, az viszont rögtön baj, ha meghal egy ember!"
Az, hogy összehasonlítasz egy haszonállat levágását egy emberöléssel már sok mindent elmond az értelmi szintedről de vesézzük egy kicsit ezt is.
Tudod a fajok egyedei általában akkor szokták csak megtámadni és megenni egymást (nyilván történhet más esetben is de ezt most hagyjuk) ha nincs elég táplálékuk, éheznek és nincsen más lehetőségük. És ember az embert többnyire nem azért gyilkol, hogy utána megegye hanem más okból (hacsak ha nem Jeffrey Dahmernek hívják de ezt most hagyjuk).
Az most más kérdés ha amiatt ölne egy ember egy másik embert annak is meglenne ebben a világban a következménye de többnyire egy fajnak az egyedei nem szokták egymást így bántani. Miért legyen ez más az embernél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!