Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány évesen engednéd, hogy a...

Hány évesen engednéd, hogy a gyereked külön költözzön?

Figyelt kérdés
(Ha megvan hozzá a lakás.) Milyen feltételeket szabnál (ha szabnál)?
2023. jan. 29. 09:19
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
17%

Ja egyedül? Húúúúú, dejóó. Akkor nem is tudom.. 14?

Talán 12-13 is.

Nem lenne feltétel, csupán kommunikáció. Biztos sokszor átmennék hozzá, ha neki is jó, hogy én mint, aki véletlenül sokszor annyi ideje vagyok már itt, és az agyam is kifejlettebb, ránézzek a helyzetére ( nem csak fizikaira, mint az egészsége, lakás állapota).

Ha ez előtt akarna, akkor biztos megbeszélném vele, hogy számomra nagyon fontos lenne, ha előtte letesztelnénk, milyen is lenne az, meg jobban (lehetőleg teljesen) megpróbálnám vele megosztani a mindennapi dolgaimat az egyedül éléssel kapcsolatban, hogy gyors talpalóként legyen egy nagyobb alapja. De nem lenne hülye.., biztos örömmel fogadná a segitséget, még akkor is ha minden másnap átmennék hozzá az elején.

2023. jan. 29. 11:36
 22/35 anonim ***** válasza:
83%

19: a jog egy dolog, a valódi önállósodás meg másik. Tele vannak az egyetemek jogilag felnőtt gyerekekkel, akiket anyu és apu tart el teljes mértékben, és a problémáik jó részét is ők oldják meg. Erre céloztam, hogy a leválás mindig átmeneti, és érdemes már az otthonlét során elkezdeni.

Jah és nem is korfüggő, tesóm 27 volt amikor elköltözött, már rég dolgozott, és teljesen pofám vágta, hogy mennyi a rezsi, mennyire nagy meló főzni munka mellett vagy egyáltalán ellátni egy háztartást, holott dolgozott és adott le pénzt, beszállt a takarításba, stb. Nálam ugyanez volt anno, hogy az önállóság nem 18 évesen, és nem is az elbútorozás napjával jött.

2023. jan. 29. 11:39
 23/35 anonim ***** válasza:
88%

#22 A kérdés nem az volt, hogy mikortól lesz valaki önálló, hanem az, hogy mikortól engedné az ember az elkötözést.

Érthető módon az emberek többsége a 18 éves korhoz köti.

A leválás összetett dolog, mert igazából úgyis akkor tanulja meg az ember, amikor rákényszerül és ott van előtte a helyzet. Akkor viszont nagyon gyorsan.

Nyilván az egyetem egy más történet, ahol nem "eltartanak" hanem támogatnak, miközben tanulsz. Azért nem ugyanaz.

2023. jan. 29. 12:09
 24/35 anonim ***** válasza:
74%
23: a kettő összefügg, mert 18 éves középiskolás anyagilag tőlem függ, ezért ha jogilag nem is, de gyakorlatilag az én engedélyemhez kötött még mindig. Nyilván olyan viszonyt ápolok vele, hogy ez ne legyen gond, és ne kelljen megzsarolni, de nem repesnék az örömtől ha 18. szülinapja után az én pénztárcámra játszana felnőttest mert jogilag megteheti. Ugyanakkor ha úgy alakulnak és 14 évesen koliba menne, akkor engedném.
2023. jan. 29. 12:21
 25/35 anonim ***** válasza:
83%

A koli gondolom nem számít, saját lakásban egy kiskorú egyedül problémás. 18 év felett meg nem kell hozzá endedély.

Én ismerek olyat, hogy úgy összeveszett az anyjával, hogy érettségi előtt elköltözött.

2023. jan. 29. 13:05
 26/35 anonim ***** válasza:
3%

"Én ismerek olyat, hogy úgy összeveszett az anyjával, hogy érettségi előtt elköltözött."

És utána miből élt? Otthagyta a sulit, és elment dolgozni? Vagy anyuka fizette a külön lakást, csak ne kelljen a gyerek fejét nézni otthon?

2023. jan. 29. 13:13
 27/35 anonim ***** válasza:
86%

26

Dolgozott. Hordta a kenyeret a pékségből a boltokba. Nem volt már olyan sok az érettségiig. Azóta se ment haza, pedig ennek már pár éve.

Amúgy az anyja még korházba is került a sokktól, utánna meg egy jó ideig írogatta a Facebook-ra az ilyen gyerekes idézeteket, meg hogy miért hagyta el egy lányért. (Az anyja Karácsonykor csinálta a cirkuszt a barátnője miatt, mire a srác azt mondta, hogy ha megint kicsapja a hisztit, elköltözik. Ki is csapta, el is költözött.)

2023. jan. 29. 13:23
 28/35 anonim ***** válasza:
89%
Ha meg tudja teremteni a pénzt az önálló életre, mehet.
2023. jan. 29. 16:18
 29/35 anonim ***** válasza:
81%
Érettségiig ne költözzön már el. Ez a lányomnál pl nem 18 hanem 19.
2023. jan. 29. 19:53
 30/35 anonim ***** válasza:
88%
En 18 evesen kezdtem a 12.osztalyt, 19 voltam amikor erettsegiztem.
2023. jan. 29. 20:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!