Anyám sokszor a hátam mögött fikáz az introvertáltságom miatt a rokonoknak. Lehet ezen változtatni vagy a költözés a megoldás?
Introvertalt vagyok. Szüleim is ilyenek,anyám többször mondta nekem hogy annak idején felment dédnagymamamhoz és csendben elolvasta az újságot,megebedelt majd váltott pár szót az anyjával és hazament. Szóval ő is elismerte hogy nem társasági ember.
Ketten élek az anyukámmal és néha feljön egy két rokon.
Legutóbb is hallom hogy szinte suttogva mondja a kereszt anyámnak:
Jöhetnél gyakrabban is,veled legalább lehet beszélgetni.
Ez a mondat belém vágta a kést,rosszul esett.
Nem dumálok állandóan,tudom jól hogy introvertalt vagyok.
Ha valami van akkor megbeszélem az anyámmal.
Egyébként az a tervem hogy tavasszal elköltözöm otthonról.
Ezt mondtam anyukámnak is,ekkor elsírta magát hogy ott hagyom és egyedül fog maradni.
Viszont ahogy fent említettem,máskor a többi rokonnak panaszkodik hogy introvertalt vagyok.
Ez nem olyan hogy ki tudok ugrani a bőrömből és onnantól kezdve társasági ember leszek.
Anyám többször megemlítette hogy ő sem társasági ember,viszont ezek a rokonoknak tett megjegyzései sz4rul esnek,volt olyan is hogy ezeket nyíltan a rokonok előtt vágta az arcomba.
Itt már csak a költözés segít?
8
Tehát normális családban akár mekkora bunkóságot is mondanak ki a családtagok, az jó, mert ha igaz, akkor már nem is bunkóság? Az igen. Akkor most megyek megköszönöm anyámnak, amiért retardáltnak hívott a matek bukásom miatt. Elvégre tényleg segghülye vagyok a matekhoz, akkor nyugodtan ki is lehet mondani. A xar én vagyok, amiért ezután egész nap sírtam a szobámban.
Ja, 13 éves voltam.
#11: Nem csak a matekhoz vagy hülye, hanem az értő olvasáshoz is. Tessék nekifutni újra a kérdésnek, a válaszomnak. Aztán ha még mondatelemzés után sem megy, akkor írj újra és elmagyarázom mégegyszer...
Én is introvertált vayok, de nem hisztizek azon hogy megmondják, lehetnék kicsit nyíltabb is.
Elfogadom hogy nekik ez a véleményük és élem tovább az életemet.
Látszik amúgy hol tart a magyar társadalom, meg mi a morál. Mi ezért szakítottuk meg a rokonok 90%-ával a kapcsolatot és sokkal boldogabbak vagyunk a maradékkal.
Ez a másik háta mögött kibeszélős, röhögcsélős proli hozzáállás egyszerűen undorító.
És itt még pontozzák is fel, aki szerint normális a gyerekről gúnyosan beszélni. Unokahúgom 18 évesen elköltözött otthonról, mert egész életében csak azt kellett hallgatni otthon, ahogy az anyja meséli a rokonoknak, hogy az ő gyereke rosszul tanul, az ő gyereke nem beszélget vele, az ő gyereke más, mint más gyerek, az ő gyereke egy bolond, mert vega akar lenni.
Nem érzitek durvának? Pedig az. :)
De a magyarok jobban szeretik azt hangoztatni, hogy mi “csak kimondjuk az igazat, az már baj?”. Nem mindegy, hogy mit mondasz, hogyan és kinek.
De nulla empátiás, dögöljön meg a szomszéd tehene magyaroknak ilyenről felesleges beszélni, érzelmi intelligencia a béka feneke alatt.
#17: Mondd már meg ebben hol van benne, hogy a gyerekkel van baja?
"Jöhetnél gyakrabban is,veled legalább lehet beszélgetni."
Egyébként azt még nem is firtattuk, hogy a nagyon emelkedett elméjű csemete ilyen helyesen hallgatja ki a nála idősebbeket
Introvertált vagyok. Kezdjük ezzel. Az, hogy anyukád azt mondja, hogy veled beszélgetni se lehet, az ne sértsen. Nem kell vele mindent megbeszélni és ne sértsen egy ilyen vélemény. Tekitsd úgy, hogy kívülről nézed. Nem az anyád, csak egy ember, akinek ilyen véleménye van rólad. Ha ez az ember ilyet gondol rólad, más is ilyet gondolhat rólad annak ellenére, hogy nem közli veled.
Ha el akarsz költözni, költözz el, de ne emiatt. Én is elköltöztem és azóta sokkal boldogabb vagyok, de nekem az anyás rendszer nem tetszett. Azt akartam, hogy az legyen otthon amit én akarok.
Egy másik tipp. Ne mond el anyukádnak amit nem akarsz, de beszélgethetsz vele úgy, hogy a napjáról kérdezed, arról, hogy mit érez, mit tervez... Beszéljen magáról. Neked nem kell mondanod semmit magadról ha nem akarsz és anyukád is boldogabb lesz, hogy van kivel beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!