Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megtennél valamit, amit már...

Megtennél valamit, amit már évek óta szeretnél, ha tudnád, hogy a családod ellenzi, ha közben teljes a káosz a családban, és nagy a feszültség alapból?

Figyelt kérdés

Van egy adott dolog, amit szeretnél évek óta. Különböző okokból, de a családod miatt nem tetted meg, mert nekik nem tetszene. Igazából nem illegális a dolog, az ő életükre nincs nagy kihatással, meg tulajdonképpen annyira a tiédre se. Tehát nem fontos, csak örülnél neki. Viszont a család hajlamos mindent is túlreagálni "béke időben" is, jelenleg pedig komoly gondok vannak, idős, demény rokon ápolásának a kérdése miatt nagy a stressz mindenkin. Tetéznéd a helyzetet azzal, hogy egy az alap stressz forrására semmilyen súllyal, hatással nem rendelkező dologgal boldoggá teszed magad, amin amúgy is túlreagálás szintén kiakadnának, vagy várnál még több évet, kerülgetve a vitát?

Nem konkretizálok, ez elméleti kérdés.

2023. jan. 1. 16:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%
most attól, hogy valami rokonom mondjuk éppen terézanyát játszik, és gondoskodás címén teszi tönkre a saját életét meg kínozza szegény demens rokont, ahelyett hogy betehetnénk közös erővel egy megfelelő otthonba, ahol biztonságban, törődésben, szakértők figyelő szeme mellett leélheti még ami hátravan neki, miért ne élhetném az életemet? aki hisztérikus és folyton drámázik, az mindig okot talál rá hogy nyávoghasson. le kell szrni és élni az életed.
2023. jan. 1. 20:09
 12/15 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem árt vele senkinek akkor hajrá, majd megbékélnek a többiek.
2023. jan. 1. 20:32
 13/15 anonim ***** válasza:
91%

Ha olyasmi, aminek a nem megtételéből nekem hátrányom származik (coming out, költözés), akkor megtenném.

Ha olyan, amit lehet titkolni és egy alkalmas időpontban felhozni, akkor megtenném. (Nyaralás, valaminek a megvásárlása)

Ha olyasmi, ami igaziból nincs hatással az életemre, csak tiszta szuper lenne, ha lenne (tetkó, piercing, jelentkezés valami valóság showba), akkor lehet, hogy elengedném, főleg, ha otthon laknék.

2023. jan. 1. 23:02
 14/15 anonim ***** válasza:
93%
#13 vagyok, ha elköltöztem, akkor viszont megtenném majd.
2023. jan. 1. 23:03
 15/15 anonim ***** válasza:
82%

Nem érdekelne. Balhés a családom, amióta elköltöztem, semmiben nem kérem ki a vmynüket, mert minek.

Úgysem jó soha semmi, amit teszek :D

2023. jan. 2. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!