Mi történik ha ezt elmondom a pszichológusnak?
Szeretnék elmenni egy pszichológushoz,beszélni a gyermekkori traumaimrol,pontosabban arról hogy apám fizikailag bántalmazott. Viszont nem akarom hogy ami ott elhangzik az kitudodjon,mert nagyon szégyellem. Ez mind már elég régen történt,óvodás és általános iskolás voltam, most 19 vagyok.
Szóval szerintetek meg lehet kérni a pszichológust h ne szóljon erről senkinek sem?
Muszáj valakinek elmondanom,de nem akarom olyannak aki ismer engem.
Hogy merül fel benned, hogy erre külön meg kell kérni? Kinek mondaná el és miért? Amúgy meg ne te szégyelld, hogy apád vert, ezen neked mi szégyellnivalód van? Neki van oka szégyellnie magát.
Arról azért tudjál, hogy a pszichológus nem egy hallgatógép, arra egy kikapcsolt rádiókészülék is megfelelne, hanem egy szakember, akihez egy problémáddal mész oda, hogy azt segítsen megoldani. A te esetedben ez a probléma az önbizalomhiány.
Titoktartási kötelezettsége van, ami addig tart míg magadra, vagy másokra nem jelentesz veszélyt. Azonban, egy jó pszichológus maga is jár pszichológushoz, mégpedig szupervízió keretein belül, ahol a necces eseteket megbeszélik. Itt név, és egyéb beazonosító adat nélkül hangozhat el a történeted.
Csak a teljes kép kedvéért írtam le ezt, de ne aggódj ezen, az a dolga, hogy hallgasson és segítsen. És hidd el, akármit mondasz, szinte biztos, hogy hallott már rosszabbat. Én csak egy éve dolgozom, de már most alig tudnak meglepni. (Persze nem is ez a cél, nem utazunk a "szaftos sztorikra", csak hozzánk általában nem az időjárásról jönnek csevegni.)
Egy pszichológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!