Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám sir, hogy nem engedtem...

Anyukám sir, hogy nem engedtem hozzánk karácsonyozni. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

12 éves koromban elkezdtem hízni. Anyukám pedig elkezdett ezzel bántani.

Az év 365 napján kiabált velem. Minden egyes nap, kivétel nélkül azt hallgattam (hol félelmetesen üvöltözött, hol csak kioktatott, hol hisztérizott) hogy mennyire csúnya és gusztustalan vagyok, a magas koleszterinbe belehalok, hogy lebénulok a magas cukor miatt, hogy el fog temetni, hogy infarktusom lesz, hogy senki nem fog elvenni stb.

Nem tudom elmondani milyen tini korom volt mellette.. eltudjátok képzelni. Egy pokol. Vagy talán annál is rosszabb.

Most 35 éves vagyok, 165cm és 80kg. Én szeretem magam, elfogadtam magam, nincs semmi problémám.

A fentebb vázolt szituáció pedig ugyanaz maradt.

El akart jönni hozzánk karácsonyozni, mert egyedül van. Én összevesztem vele, mondtam egy csúnyát, hogy semmiképp sem akarom látni. Tudom, ha eljött volna (párommal ünnepeltem) az egész karácsonyi ebéd egy tragédia lett volna. Minden falatot les, mit eszem, mennyit, a testemet pedig riadtan méregeti.

Most pedig zokogva hívott, hogy milyen ember vagyok, gonosz és hogy nem ezt érdemli.

2022. dec. 25. 16:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%
Igazad van.
2022. dec. 25. 16:17
 2/18 anonim ***** válasza:
94%
Ő zokogva felhívott, te meg ráordítva lecsapod a telefont, ennyi. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ő az oka, nem te.
2022. dec. 25. 16:19
 3/18 anonim ***** válasza:
70%
Na azért ácsi. 12 és 35 éves korod közt történt valami??
2022. dec. 25. 16:21
 4/18 anonim ***** válasza:
97%
Ha még egyszer felhív: anya, nincs kedvem a karácsonyi ebéd közben is azt hallgatni, hogy csúnya és gusztustalan vagyok stb stb. Ennyi, ha nem látja be utólag sem, mennyire gáz ez a viselkedés, akkor így járt.
2022. dec. 25. 16:22
 5/18 anonim ***** válasza:
72%
De ez miért nem volt probléma tavaly, tavalyelőtt Karácsonykor?
2022. dec. 25. 16:24
 6/18 anonim ***** válasza:
88%
Ha ez így igaz mind amit leírsz akkor anyukád egy nem mindennapi érzelmi manipulátor, és az a baj, hogy ilyen korban az emberek már nem változnak. Viszont nem kéne még lemondanod a jövőbeli "viszonylag jó" kapcsoldtról. Nyilván ha írtad, hogy egyedül karácsonyozik akkor nincs párja se. Egyszer találkoznod kéne vele és megbeszélni, hogy részedről mi a feltétele, ha továbbra is szeretne veled ünnepelni/ szabadidőt tölteni, és ha betartja akkor még pozitív is lehet a kimenetele. Rájön, hogy ha ezeket a témákat érinti akkor egyedül marad, az meg egy idősödő embernek a legszörnyűbb dolog.
2022. dec. 25. 16:24
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog, hogy nem érti meg, hogy ez neked miért esik rosszul. Az a legnagyobb probléma, hogy azután is folytatja, hogy tudja hogy rosszul esik neked. Az én anyám is iyen. Szerintem jogos volt a reakciód, ő éveken keresztül tiporta földbe az érzéseidet, te 1 este. A múltat visszacsinálni már nem tudja, de ha nem áll le ezzel, és kér bocsánatot, ne érezz miatta bűntudatot.
2022. dec. 25. 16:25
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Jogos, hogy így döntöttél. A tetteinknek következménye van, és anyukád megharcolt érte a viselkedésével, hogy ne keresd a társaságát.

Ha aggódott tini korodban a súlyfelesleged miatt, akkor próbálhatott volna segíteni neked szeretetteljes módon is, nem folyamatos durva kritikával, az önértékelésedet rombolva.

Eleve könnyen lehet, hogy a lelki oka volt annak, hogy akkor elkezdtél többet enni a szükségesnél, és hízni.

2022. dec. 25. 16:32
 9/18 A kérdező kommentje:

Érettségi után elköltöztem.

Így hogy nem tudja a nap 24 órájában riadtan bámulni a testem minden egyes porcikáját, az elmúlt évtizedben pszichésen rendbe jöttem, párkapcsolatom is alakult, mondhatnám úgy is, hogy el lettem fogadva úgy ahogy vagyok.

Ritkán találkozom vele, akkor ideig óráig újra sikerül neki az önbizalmam a padlóra vágnia, de szerencsére ez általában csak másnapig tart.

Ő nem érti mi a gond. Ő csak szeret, csak gondoskodni, csak aggódik miattam!

Ő itt a szegény anya, aki hiába aggódik, én meg a buta lánya, aki kattant.

Ha eddig így gondolta, sosem fogja másképp.

Tavaly ekkor úgy emlékszem Covid-os lett, belázasodott, ezért nem tudott jönni.

2020 decemberben pedig a Covid hiszti dúlt, azt mondták a M1-en (mindig azt nézi) hogy mindenki maradjon otthon, ne találkozzon senkivel. Ezért akkor nem is akart jönni.

2022. dec. 25. 16:38
 10/18 anonim ***** válasza:
97%
Én abban nőttem fel, hogy ő kövér (anorexiás volt egész életében, 40 kiló vasággyal) én pedig sovány, közben tömött mindennel, jól elhíztam, de most is azt hallom, ha leadok 2 kilót, hogy jajj de lefogytam. Testképzavarom lett, önbizalomhiány stb. Jobb, ha nem teszed tönkre a karácsonyod, életed, minimális találkozás elég. Ha a beszéd nem elég, nem fogja fel, nem tudsz vele mit csinálni.
2022. dec. 25. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!