74 éves apum egymaga lakik már kb 2 hónapja. Sajnos esély sincs nagyon rá ,h legyen mellette egy társ. Eszi a frontint meg még iszik is rá egy kicsit. Szóval már eléggé nehezen kezelhető,idegileg kikészít. Mit tegyek?
A frontin túladagolása veszélyes (mint ahogyan minden más gy.sz.-nek is), amúgy nyugtató, altató, izomlazító hatása van.
Ki főz neki?
Milyen az étvágya? Fogyott?
Fekszik egész nap?
Zavarodott, vagy miért nem érteni a beszédét?
Milyen gyakran van ott vele vki?
Ha a WC-t intézi, hogy pisil be?
Ha töröltetik a teljesen reális, semmilyen szabályba nem ütköző válaszomat, akkor se tudsz mit csinálni vele, fölösleges bármibe belekezdened. Semmilyen megoldás nincs!
"Honnan szerez Frontint?" Hát a háziorvosa felírja, honnan szerezne?
Csak pszichiáteri szakvélemény alapján írhatná fel...
És akkor sem random mennyiségeket...
Életemben nem szedtem soha semmilyen antipszichotikumot, viszont voltam kórházban, ahol 10 napig "altató" gyanánt lenyelettek velem egy-egy Frontint.
Hazajöttem, természetesen elhagyva a Frontint, de olyan zagyva voltam, hogy magamra sem ismertem. Éjszaka vécére menet eltévedtem a saját lakásomban, beszorultam 2 szekrény közé, rám tört a pánikroham.
Borzalmas volt!
Apádnak a pszichiátrián lenne a helye, az ízületeire meg szedjen Diclac-ot, vagy 75 mg-os, orvos által felírt Voltarent!
Ki kellene pucolni szaksegítséggel a szervezetét, aki egyidejűleg megszabadítaná a függőségétől! Mert ez kőkemény függőség!
Nem tudom milyen szinten lehetne még hatni a maradék értelmére, de főleg, hogy ő mennyire hajlandó változtatni, de ha másképp nem megy, akkor házhoz kellene hívni a háziorvost, aki elbeszélgetne vele és próbálna rá hatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!