Válás után, amíg nem zajlik le a gyermekelhelyezési per, az anyának jogában áll megtagadni az apától a gyermek láthatását?
Figyelt kérdés
Klasszikus válás, nem bántalmazó kapcsolat. Ebben az esetben az anya megtilthatja sértettségből, hogy az apa hetekig/hónapokig ne lássa a gyermekét?2022. dec. 19. 08:54
11/19 anonim válasza:
Sajnos a nők ilyenek.
Amikor a pasikról van szó, akkor kikérik maguknak, mert "birtokolni akarják".
Viszont a saját gyereküket egész életükben szeretnék birtokolni, mert ő szülte, ezért csak az övé.
Váláskor meg előjön belőlük a véranya.
13/19 anonim válasza:
Sajnos nekem is ugyanezt csinàlja a felesegem ès leszarja a bìròsàg. Tehetetlen vagyok ès ahogy telik az idő ùgy tàvolodnak el a gyerekek is. Màr megszoktàk hogy nem itthon laknak es alig làtnak. Ezèrt van az hogy a nők kezdemenyezik a vàlàst többsègben mert felèjük hùz az " igazsàgszolgàltatàs", ami minden csak nem a gyerekek erdekèben működő szerv
14/19 anonim válasza:
Jogilag nem teheti, saját döntésből viszont igen, aztán majd a bíróságon felel érte. A láthatás szándékos akadályozása nem vicc.
Apuka kérdezgetés helyett álljon szépen a sarkára és jelentse fel a nőt, mert míg nincsen bírói határozat, ugyanolyan és ugyanannyi joga van látni a gyerekét.
15/19 anonim válasza:
13 as vagyok a targyalason jeleztem a bìronak h több mint egy hònapja nem làthattam a gyerekeket, de a szeme sem rebbent. Szòra sem mèltatott. Itt mindenki azt csinàl amit akar. Ami neki belefèr. Nekem gyerekek előtt nővel valò veszekedès, dulakodàs nem fèr bele.
16/19 anonim válasza:
Vàlas soràn azok jàrnak jòl akik lazàn veszik, nem erdekli őket ha nem làtja a gyerekeit, csajozik ,èl tovàbb. Aki ragörcsöl ès pròbàl szembeszallni evvel a bìròi bürokràciàval az elvèsz,megbetegszik depressziòs lesz. Sajnos sokan nrm vagyunk kèpesek ezt lazàn venni. De tudd kedves kerdező,hogy sokan vagyunk ìgy, hasonlò kèppen jàrtunk ès azt mondjàk majd az idő megoldja ,a gyerek majd maga fog minket keresni èvek multàn...addig meg marad a remenykedès
17/19 anonim válasza:
Szerencsère hoztak egy törvènyt, 22 jan 1 utàn inditott pereknèl kerelemre közös felügyeletet ìtèl a bìrò, heti valtasban. Az azèrt nagy vàltozàs lesz.
18/19 NTBS válasza:
Jelezd a bíróság felé. Hátha történik valami.
19/19 anonim válasza:
A teendő ideiglenes intezkedesi kerelem benyujtasa a birosàgra. Azok szabalyozni fogjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!