Miért csinálják ezt bizonyos anyák?
A kérdés a b@szogatásról szól. Nem tudok rá jobbat, a bullying talán nem a leghelyénvalóbb kifejezés anya-lánya kapcsolatban.
Nem vagyok már fiatal, egyedülálló anyuka vagyok, nem a legkönnyebb helyzetben, sőt. Sokat dolgozom kevés pénzért, a gyerekemet a legjobb tudásom szerint nevelem, a munkahelyemen elismernek (sajnos nem anyagilag), egyébként otthonülő vagyok és kb. a légynek sem ártok. Viszont mivel sokat dolgozom (most már egy másodállásban is) és a gyerekem körüli teendőkre/háztartásra is jobbára egyedül vagyok, elég nagy a rumli nálunk. Folyamatosan igyekszem tenni ellene, sajnos nem túl sok sikerrel. Anyám pedig minden adandó alkalmat megragad, hogy b@szogasson. Folyamatosan számonkér, hogy mi miért nincs rendben, mit miért nem úgy csinálok, ahogy szerinte kellene. Ha megpróbálom kifejteni, akkor vagy mártírkodom, vagy hazudok (szerinte). Ha éppen nem számonkér, akkor meg csak teszi az epés és kifejezetten bántó (jellemzően igazságtalan) megjegyzéseket.
Nagyon szeretném megérteni, hogy vajon miért csinálja, akkor talán nem fájna annyira.
Nezd meg. Anyad elmebeteg. Azert viselkedik ilyen undoritoan.
Illetve ajanlom : Susan Forward :Mergezo szulok c konyvet!!!
Anyam pont ilyen undorito. Reszvetem. Ha mond vmi szdmetseger,mondj te is szemetseget!! Azota nekem kevesebb szemetseget mond!!
20- Ide irtam, egy masikba akartam , amely tegnap nyilt.
Normális, hogy a férjem nem segít.
Fuggetlenul attol mit irok én vagy barki, te ne mondd meg mit csinaljak az életemben, mivel nem ismersz.
A kérdésre valaszolva nekem is rossz volt a kapcsolatom anyammal, mivel hasonloképpen viselkedett.
Ha ez mindennapos, hogy rosszul banik veled, sajnos el kell hagynod, mert nem lesz valtozas.
"Nagyon szeretném megérteni, hogy vajon miért csinálja, akkor talán nem fájna annyira."
Végső soron valószínűleg az, hogy nem tudja feldolgozni, hogy kirepültél, önálló életed lett, amiben ő már nincs olyan fontos helyen.
Népbetegség, főleg nőket érint, akik hosszú éveken át mindenféle életcél és megelégedés így vagy úgy a gyerekeik neveléséhez kapcsolódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!