A szüleim jogilag átnézhetik a barátnőm telefonját?
Az a helyzet h van egy pár titkom a szüleim előtt. Amiknek van nyoma a barátnőm telefonjában. Pld: tiktok videók rólam,insta képek rólam stb.
Az a kérdésem h jogilag megtehetik h átnézik a barátnőm telefonját?
Milyen címen kérik el tőle?
El nem tudom képzelni, hogy olyan terror alatt legyek a pasim szüleimnél, hogy "Add ide a telefonodat Juci, mert le akarom ellenőrizni, hogy mit küldözgettek egymásnak a Józsival!"
Természetesen azonnal adja magát a válasz, hogy "Kérje el a Józsiét, ha kíváncsi rá és odaadja, mert nekem még a szüleim sem nézegetik a telómat!"
Ha meg azt mondják, hogy telefonálni akarnak ezért vagy azért, akkor szintén a "Józsihoz" irányítanám őket, aztán ő meccselje le a saját szüleivel!
Nem, mert ez a magántulajdon jogosulatlan kezelését, használatát jelenti.
A barátnő ne adja ki a kezéből a telefonját.
Szerintem hagyd ezt a jogászkodást, mert ha azt mondanánk, hogy igen/nem, az mit változtatna? Gondolom nem mennétek bíróságra a szüleiddel szemben.
Sokkal egyszerűbb megmondania a barátnődnek, hogy elnézést, de nem adom oda a telefonom, mert magánügyeim vannak benne, amit nem osztok meg másokkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!