Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az elvált, különélő szülők...

Az elvált, különélő szülők általában érzelmileg eltávolodnak a gyerektől, ez a jellemző, vagy csak nálunk alakult ki ez a szerencsétlen helyzet?

Figyelt kérdés
2022. nov. 12. 11:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%
Ez az átlagos. A legtöbbször az apa aki lelép, és tojik a gyerekre. Szintén jellemző dolog hogy a gyerek elhanyagolását az új nőre fogja, pedig a saját döntése.
2022. nov. 12. 12:52
 12/22 anonim ***** válasza:
79%
#11, igen. A rokonoknak meg azt hazudozza, hogy az anya tiltja tőle.
2022. nov. 12. 13:27
 13/22 anonim ***** válasza:
11%

"Szintén jellemző dolog hogy a gyerek elhanyagolását az új nőre fogja, pedig a saját döntése."

Az anya szokta az új nőre fogni.

Amúgy lehet a legszeretobb, legtorodobb apa, a külön élés rontani fog a kapcsolatukon. Gondoljatok mar bele, a saját szulotokkel való kapcsolatotok is más azóta, amióta nem éltek együtt.

2022. nov. 12. 13:31
 14/22 anonim ***** válasza:
59%
Hát én még egy nőtől se hallottam, csak férfiól: azok mutogatnak a nőjükre hogy haragszik érte a "zasszony"
2022. nov. 12. 13:33
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

14!

Pedig többnyire az elvalt asszony szokta azt mondani, hogy a barátnő az, aki miatt apuci nem látogatja a gyereket. Holott ez csak és kizárólag az apa dontese. Aki latogatni akarja a gyereket, azt egy nő se tartja vissza,

2022. nov. 12. 13:35
 16/22 anonim ***** válasza:
88%
#15, így van. Csak apucik nem kellően tökösek ahhoz, hogy kimondják: te, fiam/lányom már nem tartozol az új családomba.
2022. nov. 12. 13:40
 17/22 anonim ***** válasza:
84%

9-re: az én szüleim egész korán elváltak, akkor még nem volt szokás a gyereket dobálni hetente ide-oda, ettől még nagyon jó kapcsolatom alakult ki a különélő szülővel is. Szülőnek lenni, az nem helyrajzi kérdés! Igen, ehhez kell, hogy a szülőnek a gyereke akkor is legyen fontos, ha nem élnek együtt. És persze, sokat segít, ha az együtt élő szülő nem akar keresztbe feküdni a jó kapcsolatnak, de igazából ez sem feltétel.

Csak sokkal egyszerűbb lelépni és vissza se nézni, ez az igazság!

Az egy hét itt, egy hét ott NEM ad állandóságot, biztonságot, stabilitást stb. Szerintem borzalmas zaklatott lehet.

2022. nov. 12. 13:45
 18/22 anonim ***** válasza:
65%

16!

Aztán ugyan minek ekllene ezt kimondani? A gyerek érti így is úgy is. Ha apu oda áll elé és a szemébe mondja azt, azzal csak a gyereket alázza és bántja meg. Épeszű ember ilyet nem tesz.

2022. nov. 12. 13:56
 19/22 anonim ***** válasza:
79%
Úgy érted gerinctelen minden apa aki lecarja a gyereket, inkább sunnyog meg ferdít.
2022. nov. 12. 14:35
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Úgy értem teljesen felesleges megalázni a gyereket. A gerinctelenseg kérdését itt nem taglalnam, mert felesleges.
2022. nov. 12. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!