Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik velem így az...

Miért viselkedik velem így az anyám?

Figyelt kérdés
Nemrég kaptam egy matek egyest. 4-5-ös tanuló vagyok anya mégis iszonyatosan kiakadt. Olyanokat vágott amiket nem igazán értek "engem nem érdekelnek a jegyeid de azért négyes alá menni.." "az embernek kéne valami elvárásának lenni maga felé" "a mostani éveiddel mar megalapozod a felnőtt életedet" "kukásként is lehet valaki boldog de mégis jobb ha normális munkája van". Emellett elmondta hogy milyen szornyen lusta vagyok. Ezt mind nem értem mert eddig idén csak ötösöm és négyesem volt. Egy ropdolgozat egyes szerintem nem akkora katasztrófa. Egy egyes na és? Túlságosan rástresszeltem és leblokkoltam ezért lett egyes. Anyát ez se érdekelte pedig tudja hogy szoktam ilyet csinálni néha. Ami a legjobban fájt "tancikalasbol nem lehet megélni, nem létezik hogy egy gyereket egyik tantárgy se erdekeljen". Anya tudja hogy tancos szeretnék lenni és ezt nagyon nem nézi jó szemmel. Jó pár éve naponta járok tánc edzésre (van hogy napi kétszer is) és keményen dolgozom azért hogyha érettségi után odaallitok a táncművészetire akkor megmutassam hpgy van esélyem szakközép nélkül is bekerülni. És amúgy sajnos tényleg egyik tantárgy se köt le igazán. Inkább egy egy anyagresz van ami felkelti az érdeklődésem de hosszútávon nem igazán. Nekem nem megy hogy 3 oran keresztül magoljak vmit mert egyszerűen nem köt le mert ami erdekel azt ugyis megjegyzem órán ami meg nem azt kesobb se tudom megtanulni es hiaba tudok 3 oran keresztül puzzlezni de a matek meg a tobbi tantargy mas teszta es elhiszem hogy masok tudnak 3 oran keresztül tanulni de en nem mert a suliban is elunom magam legtöbbször mert egyszerűen nem talalom a legtöbb tantargyban az erdekes reszt. És nem igazán értem mi pontosan anyának a baja. Az ő kedvéért valahogy megtanulom 4-5 szintre az anyagot miközben én simán beérném 3-al is. Vélemény?

2022. nov. 10. 17:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
Mert primitív, és fogalma nincsen, hogy mik a szükségleteid és hogy kell gyereket nevelni. Őt is szeretetlenül nevelték, csak azt tudja. Azt hiszi, hogy ezzel tesz neked jót. És valószínűleg stresszes a munkahelyi megfelelési kényszertől.
2022. nov. 10. 18:00
 2/14 anonim ***** válasza:
62%
Aggódik és nincs túl sok sikerélménye a világban és azt hiszi te is kínlódni fogsz... Pedig ha szép vagy csinos és kicsit okos, akkor már jól tudsz boldogulni! :) Táncolj csak és légy boldog! Ne hagyd elcseszni a kedved! Azért ha lehet javítsd ki mihamarabb az egyest! Pl jelentkezhesz egy felelésre.... :D
2022. nov. 10. 18:04
 3/14 anonim ***** válasza:
19%
És valószínű hogy féltékeny is!
2022. nov. 10. 18:06
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
Gondolom alapból stresszes, és a rossz jegytől pánikba esett (mert eddig stabil 4-5 voltál, ez ilyen derült égből villámcsapás dolog most neki). Tehetetlennek érzi magát, ezért beszél hülyeségeket. Belül ő is tudja, hogy ezzel csak árt. Sajnos ez nem túl ritka, hogy így viselkedjen egy szülő :-( Nem rossz szándékból teszi természetesen, inkább egyfajta tudatlanság. A legtöbb ember ismeretei mentálhigiéné és pszichológia témákban, főleg a kicsit idősebb korosztályban a 0-hoz közelítenek, hiszen nem volt honnan elsajátítaniuk ilyeneket.
2022. nov. 10. 18:24
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Anyád rohadtul toxikus. Ahelyett, hogy érdeklődne, hogy mi történt, hogy becsúszott egy rossz jegy, ilyeneket vág a fejedhez. Komolyan nem értem az ilyen szülőt. Esetleg felteheted neki a kérdést, hogy ezzel mi célja, bár nem hinném, hogy értelmes választ kapsz rá. Anyám nekem is toxikus volt, tönkretette az egész gyerekkorom. Az viszont szuper, hogy van egy életcélod. Ne add fel csak azért, mert anyád megpróbál bűntudatot kelteni benned!
2022. nov. 10. 18:33
 6/14 anonim ***** válasza:
30%

1

Hihetetlen, hogy egyesek olyan ostobák, hogy ismeretlenül egész diagnózist tudnak adni másokról :D

Anyád csak aggódik. Igaz, ezt nem jól fejezi ki, de ez van. És ha nem kerülsz be a táncművészetire? Csak mert a "jó pár év" nem biztos, hogy elég, mert mások sokkal előbb kezdték.

Van B terved? És ne érd be 3-asokkal, mert erősen rontja mindenféle felvételi esélyeidet.

2022. nov. 10. 18:42
 7/14 anonim ***** válasza:
12%
Hányadikos vagy? Ált. suli?
2022. nov. 10. 19:02
 8/14 anonim ***** válasza:
17%

Ja, hogy te vagy a táncikálós kislány....

Volt már pár korábbi kérdésed is.

2022. nov. 10. 19:03
 9/14 anonim ***** válasza:
69%
Szakközép nélkül tényleg nincs sok esélyed a táncműveszetire, abban valszeg igaza van...
2022. nov. 10. 21:14
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ha neki nem sikerültek dolgoka z életben akkor azt hiszi másnak sem fog még a gyerekének se.
2022. nov. 10. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!