Havi nettó 300as fizetés esetén korrekt úgy beleadnom 70et a családi kasszába ha csak ritkán segítek a házimunkában?
Figyelt kérdés
2022. nov. 6. 21:02
21/24 NTBS válasza:
Két külön dolog.
Ha magad laknál is kellene takarítani.
Szóval az nem járja, hogy néha ezt megteszed.
A 70 attól függ, hol laktok és mennyi a rezsi.
De rezsi+kamara tényleg kevés.
22/24 anonim válasza:
Egyáltalán nem korrekt. Az hogy mennyit adsz a kasszába lényegtelen a házimunka szempontjából. Te is ott laksz, nem besegítesz, hanem elvégzed a rád eső részt. Vagy úgy gondoltad, hogy fizetsz havi 70et és allinkluziv minden?
23/24 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Havonta 70 ezer szerintem is egy főre kb korrekt összeg nem azzal van gond. A házimunka rád eső részét viszont illene elvegezned, ez ami szerintem problémásabb, és ez független a költségektől.
Persze az anyagi része nyilván attól is függ, hogy szüleid hogy állnak anyagilag.
24/24 anonim válasza:
Nálunk alap volt gyerekkorunk óta a rendrakás, a naponta körbefutni a porszívóval, a magunk után kádmosás, fölmosás. Míg férjhez nem mentem, otthon voltam. A fizetésem harmadát hazaadtam rezsire. A tbbi ment ifjúsági takarékbetétbe, előtakarékosságra. A maradékból ruházkodtam, művelődtem, tanultam. Fel sem merült, hogy a húgommal megosztva kimaradtunk volna az általános otthoni munkából. A napi rutin része volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!