Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el szüleimnek,...

Hogyan mondjam el szüleimnek, hogy aszexuális és aromantikus vagyok?

Figyelt kérdés

Lassan ideje lenne bevallanom a szüleimnek, hogy miért nem volt még soha semmilyen kapcsolatom így 20 évesen. Folyamatosan felhozzák a témát, hogy az én koromban már illene lennie, stb. Megelégeltem, így el kellene nekik mondani az igazat, hogy én sem szexuális vonzalmat nem érzek egyik nem iránt sem, sem pedig romantikus vonzalmat. Kérlek, a kérdésre válaszoljatok, mert már a "majd kinövöd","jön egyszer egy lány, aki..." stb. mondatokkal már tele a padlás.

Előre is köszönöm mindenkinek!

20/f

2022. nov. 5. 20:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Sehogy nem mondanám el. Semmi közük a magánéletedhez. Én se jelentettem be h kivel fekszem le.
2022. nov. 5. 21:02
 2/17 anonim ***** válasza:
54%

1

Persze, itt senkinek semmi köze semmihez, de azért a szülő még a 40 éves gyerekét is pénzelje. Vagy inkább szakítsa meg a mérgező szülőkkel a kapcsolat, hogy érdeklődni mernek. Még ez szokott itt jönni.

Kérdező, mondd meg a szüleidnek, hogy egyelőre nem érzel semmi késztetést arra, hogy bárkivel is ismerkedj, és ha ez változik, majd úgyis észre fogják venni, de addig is, nem szeretnél erről többet beszélni.

2022. nov. 5. 21:07
 3/17 A kérdező kommentje:

1es azért mivel velük élek egyelőre, így azért van egy pár dolog amit meg kell velük beszélnem, mert az nem lenne megoldás hogy a ház egyik sarkában én a másikban ők aztán megszűnik a kommunikáció.

2es köszönöm a válaszod! Ezen már túl vagyok, de ugyanúgy heti szinten többször hozzák fel a témát. Emiatt gondoltam, hogy pontosabban is el kellene nekik magyaráznom, hogy mi is a helyzet.

2022. nov. 5. 21:12
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is 20 éves férfi vagyok hasonló helyzetben. Nem akarok kapcsolatot egyelőre, de engem az egész családom csesztet emiatt, hogy már kéne, meg nekik már volt ilyekor, pedig k ra semmi közük hozzá. Egy vitában pl érvként azt hozza fel, hogy nekem még csajom se volt, mert nincs mibe kapaszkodnia.
2022. nov. 5. 21:17
 5/17 anonim ***** válasza:
97%

Na most ez nagyban függ a szülőkkel való kapcsolatodtól.

Ha mély, bizalmas kapcsolatot ápolsz velük, bármit elmondhatsz nekik, mert nem akadnak ki, nem éreztetik ha nem tetszik valami és eddig is bármit mondtál, nem volt baj, akkor igen, mond el.

De a kérdésből nem igazán ez jön le.

Ha nem hülyeségből, hanem komolyan nyaggatnak a kapcsolattal, akkor valószínűleg nem bizalmas a kapcsolatod velük. Hiszen akkor elmondanád, hogy "hagyjátok rám".

Sosem értettem ezt a nyaggatást. Ez nem csettintésre megy, vagy nekik mindegy, hogy kivel csak legyen már valakid? Minek? Hagyják már hogy te válasz párt akit szeretsz (vagy ilyesmi).

Nem, én aszex vagyok, idősebb mint te és a szüleim nem tudják. Nem tudják, hogy szűz vagyok-e, hogy van-e valakim (bár mivel még nem lakom külön így tudhatják, hogy komoly nem igen lehet), és (szerencsére) nem kérdezik, nem nyaggatnak. Jó, apám néha felhozza, de csak hogy idegesítsen.

Nem, nem kell elmondani, ha heteroromantikus vagy, akkor pláne.

Szerintem az, hogy mi történik az ágyban (vagy épp mi nem) az nem kell hogy ismert legyen.

Mondom, ha jó volna a kapcsolatot velük (vagy ha szerinted az) akkor támogatnám, hogy mond el. Én szülőként örülnék ha tudnám, hogy mi van a gyerekemmel. De ez én vagyok.

2022. nov. 5. 21:17
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
Meg sose verted ki?
2022. nov. 5. 21:21
 7/17 anonim ***** válasza:
6%
Mivel nem vagy velük jóba, sehogy.
2022. nov. 5. 21:22
 8/17 A kérdező kommentje:

5ös, köszönöm a választ! Anyummal jó kapcsolatot ápolok, apummal annyira nem, emiatt is nehéz ez a kérdés. Átrágom magam még ezen a kérdésen. Remélek migamarabb tudom rendezni a dolgokat. Ment a zöld pacsi.

6os nem tudom hogy jön ez ide, de így van, még nem önkielégítettem soha.

2022. nov. 5. 22:09
 9/17 anonim ***** válasza:
92%

Felnott emberkent ugyanugy nincs kozuk a nemi szexualis beallitottsagodhoz vagyaidhoz, ahogy neked sincs kozuk a szuleid haloszobai dolgaihoz.

1. Ezt ha kerdezik nyugodtan mondd el nekik

2. Minel hamarabb kulon koltozes sajat elet megkezdese legyen a cel, meg ha nehez is

2022. nov. 5. 22:16
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha akarod simán elmondod nekik így cakk pakk, ez van ha meg nem akkor simán ne mondj rola semmit.
2022. nov. 5. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!