Miért olyan meglepő anyám számára, hogy nem örülök annak, ha egészségtelen kaját vesz a hörcsögömnek és még emellé még ő oktat ki engem?
Bizonyos okokból muszáj volt hazaköltöznöm egy kis időre, egyébként másfél hónap és megyek is(előtte ugyanennyi volt), de alapvetően magam tartom el, beszállok az itthoni költségekbe, meg ilyenek. És hát nekem volt, meg van egy hörcsögöm, nyilván ő is költözött velem, ezzel semmi baja nem volt anyámnak, örült is neki, mert amúgy szereti a kisrágcsálókat.
Az elején kissé beszólogatott, hogy minek akkora hely a hörcsögnek, úr isten, minek vettem neki új mókuskereket(hónapokkal ezelőtt), amikor tudom, hogy megvan itthon az ami a korábbi hörcsögeimnek volt még jó 15 éve (az a rácsos, 17 cm átmérőjű életveszélyes borzalom, ami még törpehörcsögne is kicsi), minek teszek neki itatót, minek adok neki száraz kukacot, minek a homok, miért olyan homok, stb, régen egyiket se így csinálta, ez hülyeség. Aztán végülis egészen nyitott lett arra, ahogyan én tartom a hörcsögömet, tök érdeklődő volt, amikor magyaráztam, hogy mi miért van úgy ahogy, tökre be lehetett vonni a napi etetésbe, meg ilyenekbe.
Semmi baj nem lett volna, de elkezdett fogyni a magkeverék, neki meg feltűnt. Én megrendeltem a szokásosat, csak ő meg vett valami tök másfajtát a helyi horgászboltban (amire amúgy az van ráírva, hogy magkeverék tengerimalacnak és egyéb rágcsálóknak🤦🏻♀️, tehát ilyen több sebből vérző dolog, mert 1. a tengeri malac nem magevő, 2. nem ugyanarra és ugyanolyan arányban van szüksége minden rágcsálónak, ergo ha valamire rá van írva, hogy jó mindenre is, az szinte biztos, hogy leginkább semmire nem jó...), mondván, hogy tök olcsó, egy kilós kiszerelésű... Hát jó, mondom max kiválogatom belőle, ami egyáltalán nem jó a hörcsögnek, a többit meg szép lassan elosztom nasinak. Igen ám csak anyunak feltűnt, hogy én nem azzal etetem a hörcsögöm, amit ő vett és most tökre megsértődött ezen, veszekszik velem, hogy miért jobb, amit ő választott a hörcsögnek, mert én milyen idióta vagyok, hogy drágábban vettem, ráadásul sokkal kisebb adagot, meg lehet, hogy abban amit ő vett van olyan, amit nem ehez a hörcsög, de az állat majd tudja.... (Nem, ez csak vadon élő állatoknál működik esetleg... Plusz az arányok is tök rosszak, a fele olajos magokból áll, az a hörcsög kedvence, nyilván evés közben nem azon fog gondolkodni, hogy hmm a kedvencemből nem eszek sokat, mert meghízok és beteg leszek)
És most szabályosan próbálja a hátam mögött etetni(ráadásul ha a rendes kajájából kapna annyit, akkor is túl nagy adag lenne) a hörcsögöt azzal az izével, mondván, hogy neki van igaza. És nem érti, hogy én ezen mégis miért vagyok kiakadva. Holott 1. Az észérvek alapján igazam van, 2. Ez az én hörcsögöm, ha igaza lenne is az én szavam a mérvadó szerintem, 3. állítása szerint szereti a hörcsögöt, alap lenne nem egészségtelenül eteni... Basszus, konkrétan a hátam mögött próbálja megmérgezni ezzel. És nem érti mégis mi bajom van...
Szerintetek mit kezdjek ezzel azon kívül, hogy végső esetben a fennmaradó időre rábízom valaki normálisra a hörcsögöt, ahol anyám nem tud szabotálni?
(A kérdés azért nem állatok kategóriában van, mert anyámról kérdezek, ő meg nem állat...)
"Amikor elmagyaráztam neki teljesen normálisan, a szokásos hangnemben, amin eddig sosem akadt ki, amikor kérdezett vaoami mást, hogy mi a baj, akkor akadt ki jobban, hogy én hülyének nézem őt."
Egyszer neki is lehet rossz napja. Lapozzál.
"nem hajlandó hozzám szólni a hörcsögös ügy miatt"
Nem csak amiatt. Itt más gond is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!