Milyen egy jó anya? Milyen tulajdonságai vannak egy jó anyának?
Szerintem egy jó anya következetes. Nem túl szigorú, de ne is szar le minden rosszat, amit csinálok. Ha bármi gondom van, meghallgat, ítélkezés NÉLKÜL. Ha hibázok, nem ugrik nekem azonnal, és ő is elismeri, ha hibázik. Képes bocsánatot kérni, ha valami az ő bűne, nem pedig megvárja, amíg elfelejtődik a dolog. Bizalmasan kezeli a dolgaimat, nem szalad elmesélni 5 percen belül az ismerőseinek. Ha bajban vagyok, “ott van a hátam mögött”, és támogat, nem pedig magamra hagy.
Az én édesanyám ezeknek nagyjából meg is felelt, bár nyilván ő sem tökéletes, ezzel pedig nincs semmi gond. Ha majd én szülő leszek, én megpróbálom jobban csinálni a dolgokat. Tökéletes szülő nem létezik, ennek ellenére jó tudni, hogy mik azok a dolgok, amiken mi, a következő generáció képes javítani.
én arra nemrég jöttem rá, hogy az hogy milyen 'jo anya' valaki anyja, az akkor derül ki, amikor a valaki maga is anya lesz vagy apa. mindenki tudja sztem magáról akinek van már gyereke, hogy jó, vagy lehetne jobb szülő... aki lehetne jobb, annak jó eséllyel a példa is hasonló volt. De itt is az számít, hogy az ember felismeri hogy ő lehetne-e ebben jobb vagy sem és ha lehetne akkor ezért tesz is vagy sem.
Amúgy a jó szülő szeretetet és biztonságot ad a gyereknek minden téren.
Képes feláldozni a saját szükségleteinek kielégítését a gyerek szükségleteiert. Legfőképpen felismeri azokat a helyzeteket, amikor ezt szükségszerűen meg kell tennie és felismeri azt is amikor még már káros ha megteszi.
A jó szülő a gyereket úgy neveli, hogy a gyerek ismerje magát, hogy stabil érzelmi hátteret tudhasson magáénak.
A jó szülő gyereke általában kiegyensúlyozott és boldog.
Szerintem nincs amúgy JÓ anya, csak olyan anya van aki szeretne mindig kicsit jobb lenni, de hát ez az én véleményem és úgy, sztem karácsonyig lehetne ezt folytatni. kinek mi a jó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!