Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék, hogy szép és...

Mit tehetnék, hogy szép és mély legyen köztünk egy kapcsolat?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy sokak szerint ez undorító, de nem szexelni akarok vele, csókolózni sem, csak egy mélyebb, komolyabb kapcsolatot a fiammal. Mit tehetek ezért? Mivel érjem el?

2022. okt. 28. 08:29
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem gyerek és szülő között egy kölcsönös szereteten és tiszteleten alapuló kapcsolat kialakítása ott kezdődik, mikor a gyerek megszületik. Ha ez az évek során nem alakul ki, utána már nagyon nehéz összehozni.

Alap, hogy segítséget nyújtunk a másiknak, ha látjuk, hogy szüksége van rá, de semmiképpen nem telepszünk rá egymásra. Mindenki éli a saját életét, tanácsot kéretlenül nem adunk. Elfogadjuk, hogy lehet más az életfelfogásunk, bár ha a szülő jó példa volt mindig, a gyerek hasonlóan fog gondolkodni. Nem ugyanúgy, de hasonlóan. Ha a gyereknek már önálló családja van, elfogadjuk, hogy az az első számára.

Lehetne sorolni.

Nem tudom persze hány éves a gyerek. Ha még kicsi, nem vagy elkésve. Ha már felnőtt és idáig nem alakult ki a bensőséges kapcsolat, félő, hogy nem is fog.

2022. okt. 28. 08:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy átlagosnál jobb szülő-gyermek kapcsolat alapja az őszinteség, tisztelet és ha eléri azt a kort, akkor a partneri viszony (tehát nem alá-fölé rendelő).
2022. okt. 28. 09:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
pl. Erich Fromm: A szeretet művészete
2022. okt. 28. 09:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az anyánál kezdődik az egész.

Ha ő nem a mai társadalomban megszokott bántalmazó apa+kontrollmániás dirigáló anya kombóban nőtt fel, tehat normális kötődési mintákat hozott, akkor ki lehet alakítani a rendes kapcsolatot. Ha mégsem így van, a dolog akkor sincs elbukva, de motivált fél/felek kellenek hozzá. Önismereti úton el kell indulni, az érzelmi tartalékokat feltölteni. Hosszú, fajdalmas munka, de megéri. A kapcsolat csak így lehet jó, nem varázsütésre.

2022. okt. 28. 10:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves a gyerek? Mert ha ez egy tini gyerek mellett jut eszedbe, azt már "népiesen szólva baxhatod". Ha pár éves és belátod, hogy szar mintákat hoztál és elkezdesz magadon dolgozni, akkor simán lehet ebből évek múlva egy jó szülő-gyermek kapcsolat.
2022. okt. 28. 11:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha most nem olyan, amilyet szeretnél, akkor egy kis önvizsgálatot kell tartani valóban, hogy mit rontottál el? Ha valamit nem jól csináltál 20 éven keresztül, akkor kell idő, ha kijavítod is, mire a másik észreveszi, hogy nem pillanatnyi a változás, hanem tartós. Amire át lehet hangolódni, ha érdemes...
2022. okt. 28. 11:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkabb vagd el a koldokzsinort. Nincs megvetendobb, mint amikor egy anya arra torekszik, hogy a pici fiacskaja vele maradjon. Ne cseszd el az o eletet. Nem egy olyan faszit lattam, akik az anyuk diktatorikus, narcisztikus stilusa miatt egyedul elnek (marmint az anyjukkal, megis orok maganyra itelve).
2022. okt. 28. 12:33
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ezt nem lehet erőltetni. Alapdolgokat megtehetsz. Legyél olyan anyja, aki mindig ott van neki, de te nem terheled őt a saját dolgaiddal. Az anya-fiú kapcsolat inherens módon egyenlőtlen, te vagy a tekintély, nem a haverja, ha fegyelmezni kell, és neked sem a haverod ő, nem szabad felnőtt problémákkal terhelni. Aztán pedig, amikor kezd kamaszodni, fogd majd fel, hogy a leválás termeszetes, hagyd békén, ne csüngj rajta, és legyél ott neki, ha mégis beszelgetni szeretne. Tehát teremtsd meg egy jó felnőtt kapcsolat alapjait. Gondoskodj arról, hogy sajá eleted legyen, ne a gyerek körül forogjon, ne tőle várd az érzelmi biztonságodat. Így felnőttkorában szívesen beszélget majd veled, szívesen látogat meg.
2022. okt. 28. 15:18
 9/10 anonim ***** válasza:
77%
Sok közös program.
2022. okt. 28. 16:38
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg inkább törekedj arra, hogy önállóvé váljon.

Nem kell leszrni, de tartsd meg a távolságot - az ilyen, "komoly, mély kapcsolatom van anyámmal" férfiak azok, akik mindennel! anyuhoz rohangálnak még 30 évesen is.

Ergo pl párkapcsolatra nem épp a legalkalmasabbak - nekem legalábbis nem fér bele egy harmadik fél (márpedig amikor a fiúcska a szülőkkel beszéli meg a párkapcsolati problémkáat, mert "ők összetartó család" - na, az gáz).

2022. okt. 29. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!