Mi nevelésünk hibája hogy fiam olyanná vált, hogy nincsenek társas céljai?
Kérdező, nagyon be vagy zárva abba a világba amit épp gondolsz, vagy amibe beleneveltek, pedig a világ sokkal, de sokkal színesebb ennél. Neked fura és saját szégyenedként éred meg, hogy a fiad visszahúzódóbb, valszeg introvertált is, pedig ez teljesen rendben van. Aggodalomra semmi ok, és méreges se legyél rá kérlek. Ő ilyen, nagyon sokan vagyunk így ezzel.
Engem speciel lefárasztanak az emberek, nagyon ritka ha valakivel mélyebb kapcsolatot tudok kialakítani. Nincs szükségem feleségre, gyerekekre, egyszerűen nem ehhez van most kedvem. Élni szeretnék, hobbimnak élni, dolgozni, pénzt keresni és igazából magammal lenni. Bármilyen fura ez, mégis normális. Volt sok barátnőm, voltam sokat bulizni, de rájöttem, hogy nincs idegrendszerem a lányokhoz, akik úgyis megcsalnak egy idő után akármennyit adok nekik a szívemből. Bulikban meg lefárasztanak egyszerűen az emberek.
Nyilván benne van a ti nevelésetek is, de azért sokminden más is. Ha eddig tiszta lelkiismerettel nevelted, akkor most már ne edd magad, hiszen megtetted, amit megtehettél - és ha most még nem is úgy tűnik, később még az a fajta hatása is meglehet a nevelésednek, amit te szeretnél.
22 évesen (főleg egy fiú gyereknek) még simán lehetnek másféle céljai, mint majd mondjuk 10 év múlva. Ha csak akkor nősül meg, akkor se marad le semmiről - legfeljebb csak kimarad két-három válásból, házasságon kívül született gyerekről, stb., tiszta haszon. :)
Nem vált semmilyenné, az ember nem csinálja állandóan azokat a dolgokat, amikre képes vagy ami tervben van.
Most 2 hónapja egy idegen közeget, egy teljesen új életstílust tanul, mint amiben eddig élt, ez egy évtizedre is nagy feladat.
Túl sokat vársz el tőle, miközben már felnőtt és semmit nem kéne elvárnod tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!